maritbet girişmaritbet
42 Maslak Yatay Ofisleri, Türkiye’nin ilk LEED Platinum Yeşil Bina Sertifikası’nı aldı

42 Maslak Yatay Ofisleri, Türkiye’nin ilk LEED Platinum Yeşil Bina Sertifikası’nı aldı

Bay İnşaat tarafından Maslak'ta teslimatları başlamış olan 42 Maslak projesinin Yatay Ofisleri, yüksek çevreci performansları dolayısıyla LEED Platinum Yeşil Bina sertifikası sertifikası alarak Türkiye'de bu sertifikaya sahip olan ilk ticari ofis projesi oldu

42 Maslak, doğru profil, doğru yönetim, kaliteli malzeme kullanımı anlayışını LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Platinum Sertifikası ile pekiştirdi. 2013 sonu itibariyle dünyada yaklaşık 20.000 adet LEED sertifikalı proje bulunuyor. Bunlardan sadece 123 tanesi shell and core kategorisinde LEED Platinum sertifikasına sahipler. Enerji tüketimi, günışığı, ısısal konfor gibi simülasyona dayalı analizlerin tasarım süreci ve inşaat malzemesi seçimine yol göstermesi, yağmursuyu yönetim senaryolarının yağmursuyu akış simülasyonları ile geliştirilmesi, ısıtma ve soğutma ekipmanlarının seçiminde yaşam döngüsü maliyetlendirmesi yaklaşımının kullanılması ülkemizde ilk defa bu çapta bir projede kullanılan yeşil bina stratejilerinden birkaçı. Konu hakkında düşüncelerini dile getiren BAY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı ise şöyle konuştu: “Biz Bay İnşaat olarak 42 Maslak projemizde her yönüyle hayata bakış açımızı yansıttık. Yüksek inşaat kalitemizle, sanatla yaşam alanlarını bir arada sunan felsefemizle İstanbul'a olan sorumluluğumuzu yerine getirdiğimize inanıyoruz. Bize verilen Platinum Sertifikası ile ne kadar uluslar arası kalitede bir inşaat yaptığımız yeniden kanıtlanmış oldu. Bu sertifika, bizim dünyaya bakış açımızın en büyük göstergesi diyebiliriz.”

Projelerinde enerji verimliliğine ve sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesine dikkat çeken Bay İnşaat, 42 Maslak projesinde de yeşil bina özelliğiyle enerji tasarrufu sağlıyor. Yeşil bina özelliği doğaya saygılı olmasının yanı sıra projenin işletme maliyetlerinin ve aidatlarının da düşük tutulmasına büyük katkı sağlıyor.
 
Bu sertifikaya dünyada sayılı proje sahip

Chapman Taylor Espana ve Piramit Mimarlık tarafından projelendirilen, Detay Mühendislik ve HB Teknik tarafından mekanik ve elektrik tasarımı, Metex tarafından iç mekan tasarımı, DS Mimarlık tarafından peyzaj tasarımı, Axis Facades tarafından cephe danışmanlığı gerçekleştirilen 42 Maslak Yatay Ofisleri'nde LEED CS (Core and Shell) değerlendirme sisteminin neredeyse tüm kriterleri en yüksek seviyede karşılandı. Tüm LEED sertifikasyon danışmanlık süreci, bina enerji modellemesi, Commissioning ve ilgili diğer hizmetlerin Mimta EkoYapı tarafından yerine getirildiği binalarda, özellikle pasif mimari önlemler ve bina sistemlerinde en son teknolojinin kullanılması sayesinde LEED Platinum sertifikası alındı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

42 Maslak, İstanbul'da sanatın merkezi olmaya devam ediyor!
  • 05.01.2022 12:32

42 Maslak, İstanbul'da sanatın merkezi olmaya devam ediyor!

Farklı beklentileri ortak noktada buluşturan, kaliteli ve keyifli alternatifler ...

Alternatif hediye seçenekleri 42 Maslak Modül İstanbul'da!
  • 21.08.2021 17:29

Alternatif hediye seçenekleri 42 Maslak Modül İstanbul'da!

Herkese ve her bütçeye uygun ürünlerin bulunduğu Modül İstanbul ile nitelikli ta ...

Yaşamın tüm detayları 42 Maslak'ta tek çatı altında!
  • 19.08.2021 11:42

Yaşamın tüm detayları 42 Maslak'ta tek çatı altında!

Maslak’a değer katan; karma yaşam projesi 42 Maslak, alışverişten gastronomiye, ...

42 Maslak hava fotoğrafları
  • 03.12.2013 15:42

42 Maslak hava fotoğrafları

Bay İnşaat'ın Maslak'ın merkezinde inşa ettiği ve bölgenin aurasını etkileyen 42 ...

42 Maslak projesinin havadan fotoğrafları yayında!
  • 27.06.2013 14:21

42 Maslak projesinin havadan fotoğrafları yayında!

42 Maslak projesi Bay İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Projenin en yeni hav ...

42 Maslak projesine havadan bakın!
  • 28.07.2012 16:47

42 Maslak projesine havadan bakın!

Bay İnşaat tarafından hayata geçirilen 42 Maslak projesinin son durumunu sizler ...