maritbet girişmaritbet
34. Uluslararası Yapı Fuarı / Turkeybuild İstanbul” yeni iş fırsatları için kapılarını açıyor

34. Uluslararası Yapı Fuarı / Turkeybuild İstanbul” yeni iş fırsatları için kapılarını açıyor

27 Nisan - 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul, bu sene sunacağı pek çok yenilikle yapı dünyasının uluslararası buluşması noktası olacak

 


 
27 Nisan - 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul, bu sene sunacağı pek çok yenilikle yapı dünyasının uluslararası buluşması noktası olacak.
 
Eklenen yeni salonlarıyla 81.000m2'ye büyüyen fuar alanında, 1.100katılımcı firma ve 110.000 ziyaretçi ağırlanacak.
 
Dünyanın lider fuarcılık firmaları ile gerçekleştirdiği işbirlikleri sonucunda etki alanını genişleten Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul, bu yıl iki yeni etkinliği de beraberinde getirecek: “Konuk Ülke Rusya” Projesi ve “EKODünya Fuarı”…


Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen ve 34 yıldır sektör profesyonellerinin verdikleri destekle yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul, 27 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi/ Büyükçekmece'de düzenleniyor. Her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını büyüten fuar bu yıl, binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmeti; 81.000 m2 alanda, 1.100 katılımcı firma ve 110.000 ziyaretçiyle buluşturacak. Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul, “Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, Rusya ve BDT ülkeleri ,Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor.


Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul'da iki büyük yenilik!
Fuarın “İş Geliştirme Platformu” kapsamında bu yıl katılımcı firmalara ve sektöre dolayısıyla, Türkiye ekonomisine fayda yaratacak iki büyük yenilik gerçekleştirilecek:
 
Konuk Ülke Rusya projesi: Yapı Fuarı İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenecek olan projede sektörün bölgedeki etkinliğini artırmak için bu yıl ilk kez “Konuk Ülke Projesi” gerçekleştirilecek. Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul'un bu yıl ağırlayacağı konuk ülke ise Rusya olacak.
 
 
Bu kapsamdaki fuar öncesinde ve fuar sırasında karşılıklı iş görüşmeleri, Rusya ve BDT pazarlarını hedefleyen özel etkinlikler, uzman görüşlerinin paylaşılacağı özel oturumlar ve iki ülke iş adamlarının yatırım tecrübelerini paylaştığı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmanın Türkiye ile Rusya arasındaki yapı malzemeleri ticaret hacmini artırması, müteahhitlik hizmetlerine hız ve kapsam kazandırarak, bu çalışmaların gelişmesine katkıda bulunması hedefleniyor.
 
EKODünya Fuarı: Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul kapsamına bu yıl ilk kez düzenlenecek olan EKODünya Fuarı'nda, çevre dostu binalar, malzemeler, teknolojiler, alternatif enerji ve iklimlendirme sistemleri tanıtılacak. EKODünya Fuarı, çevreye duyarlı yapılaşmanın uygulanabilirliğini göstermek amacı ile özel bir alanda etkinlikleri ve malzeme sergilemeleri ile yer alacak.
 
Lider Fuarcılık Firmaları ile İşbirliği Anlaşmaları
Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul'un bölgelerinde lider olan fuarlarla işbirliği çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Yapı-Endüstri Merkezi'nin Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul markası ile dünyanın lider fuarcılık firmalarından Messe München ve DMG firmaları ile gerçekleştirdiği işbirliği anlaşmalarını, ITE Group ile yapılan anlaşma izledi. Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul'un iş geliştirme ve küresel tanıtım faaliyetleri kapsamında imzaladığı bu anlaşmalar ile yapı sektörüne yeni pazarlar sağlanması amaçlanıyor.
 
34. Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul, fuar öncesinde uluslararası işbirlikleri kapsamında ilk olarak Kasım ayında The Big 5 Show'a katıldı. Bundan sonraki süreçte ise katılım sağlayacağı diğer fuarlar sırasıyla şu şekilde gerçekleşecek:
 
·                   BAU 2011, 17 – 22 Ocak 2011, Münih, Almanya
·                   STROISIB BUILDING WEEK, 1 – 4 Şubat 2011, Novosibirsk, Rusya Federasyonu
·                   MOSBUILD, 5 – 8 Nisan 2011, Moskova, Rusya Federasyonu
·                   INTERSTROYEXPO, 13 – 16 Nisan 2011, St. Petersburg, Rusya Federasyonu
 
Türk Yapı Sektörünün ve Bölgenin En Büyük Fuarı
Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul'un alanı, bu yıl 21.000 m2büyüyerek açık ve kapalı alanlarıyla toplam 81.000 m2'yeulaştı. Sektörün en büyük yerli ve yabancı firmalarını bir araya getirecek olan Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul'u, 2010 yılında 103 bin 848 kişi ziyaret etmişti. Geçen yıl ayrıca 87 farklı ülkeden yabancı ziyaretçiyi ağırlayan fuarda bu yıl yabancı ziyaretçi sayısının artması için pek çok yeni proje yürütülüyor.
 
Fuara Yerli ve Yabancı Alım Heyetlerinin İlgisi Artarak Devam Ediyor!
Fuarın “İş Geliştirme Platformu” kapsamında gerçekleştirilecek diğer etkinlikler ise yerli ve yabancı alım heyeti programları olacak. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliği ile, geçtiğimiz yıl 26 ülkeden gelen yabancı alım heyetinin Türk yapı malzemesi üreticileri ile buluştuğu birebir görüşmeler, bu yıl da sayısı artırılarak devam ettirilecek.
 
Ayrıca, ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbirleri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla fuar kapsamında düzenlenen “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı” da devam ettirilen çalışmalar arasında yer alıyor. Türkiye genelinden Mimarlar Odası, Sanayi ve Ticaret Odası, Mühendisler Odası, İş Adamları Birlikleri başkan ve alım heyetlerinden oluşan meslek komiteleri Yapı-Endüstri Merkezi'nin organizasyonu ile fuarın davetlisi olarak katılım sağlayacak.
 
Fuar Kapsamında Verilecek Ödüller
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” ile Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul'da Türk yapı sektörünün en iyi yapı malzemesi seçilecek.
 
Yapı Fuarlarının Geleneksel “Amacına Uygun Düzenlenmiş Stand Ödülleri” ise bu yıl “Altın Mıknatıs” başlığıyla sahiplerini bulacak.
 
 
Uluslararası Yapı Fuarları/Turkeybuild 2011 Fuar Takvimi:
34. Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul27 Nisan – 1 Mayıs 2011
24. Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild Ankara22 – 25 Eylül 2011
17. Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İzmir13 – 16 Ekim 2011

 
Web: http://www.yapifuari.com.tr/

  • Etiketler:

Yorum Yaz