maritbet girişmaritbet
3 milyar dolarlık miras davası bitmek bilmedi!

3 milyar dolarlık miras davası bitmek bilmedi!

Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirasında oğlundan son teklif: "Ya paylaşalım ya satalım"

Yedi yıl önce geride 3 milyar dolarlık servet bırakıp vefat eden işadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğlu Mehmet Tatlıcı, üvey anne ve üvey kardeşine milyar dolarlık mirastaki gayrimenkullerin paylaştırılması, paylaştırılması mümkün olmayanlarınsa satılarak aralarındaki paydaşlığın giderilmesi için dava açtı.

İstanbul'da 2009 yılında hayatını kaybeden işadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirasını bıraktığı ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı ile 3 oğlu ve bir torunu arasındaki miras kavgası 7 yıldır sürüyor. Miras kavgasının sona ermesi için mahkemeye başvuran Tatlıcı'nın 3 oğlundan Mehmet Tatlıcı, mirasta yer alan ve 50 kalemi bulan gayrimenkulün paylaştırılmasını, paylaştırılması mümkün olmayanların da satılarak aralarındaki paydaşlığın bitirilmesini istedi. 

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne avukatı Sibel Engin aracılığıyla dava açan Mehmet Tatlıcı, milyar dolarlık mirasın paylaştırılması gerektiğini belirtti. 

'SAKLI PAYLAR NAKİT ALINACAK' 

Vasiyeti Mehmet Tatlıcı'nın dilekçesinde, kardeşleri birbirine düşüren süreç de anlatıldı. Dilekçede şu görüşlere yer verildi: "Mehmet Salih Tatlıcı'nın, 1956 yılında evlendiği Bedriye Tatlıcı'dan Ahmet, Mehmet ve Salih adında üç oğlu oldu. İşadamı, evliliği devam ederken adını Nurten Tatlıcı olarak değiştiren Marika Bahçivanoğlu ile ilişkisinden bugün 40 yaşında olan Uğur Tatlıcı dünyaya geldi. Uğur Tatlıcı 15 yaşındayken, Mehmet Salih Tatlıcı, Nurten Tatlıcı ile resmi olarak evlendi. 

22 Şubat 2009'da hayatını kaybeden Mehmet Salih Tatlıcı, arkasında ilk eşinden olan çocukları ile ikinci eşi ve oğlunu birçok kez karşı karşıya getiren vasiyetnameyi bıraktı. 

Dilekçede ayrıca, mirasını ikinci eşi Nurten ve Uğur Tatlıcı'ya bırakan işadamı Tatlıcı, vasiyetnamesinin 5'inci maddesinde, saklı payları bulunan ilk eşinden olan çocuklarının mirasında yer alan gayrimenkul ve menkuller üzerinde hak iddia edemeyeceğini, saklı paylarını Nurten ve Uğur Tatlıcı'dan nakit olarak alacaklarını belirtti. 

Vasiyetnamede Nurten ve Uğur Tatlıcı'nın dilerse nakit yerine nakdi tamamlamak üzere, mirasa dahil gayrimenkullerden bir bölümünü saklı paya sahip mirasçılara bırakabileceği de yer aldı. 

MAL KAÇIRDI İDDİASI 

Dilekçede Mehmet Tatlıcı, ilk eşten olma çocuklar babalarının sağlığında mirasçılarından mal kaçırmak amacıyla birçok menkul, gayrimenkul ve şirket hisselerini danışıklı olarak ikinci eşi Nurten ve oğlu Uğur'a devrettiğini iddia etti. 

Mehmet Tatlıcı dava dilekçesinde, mirasa konu mal varlığı değerlerinin mirasçılar arasında paylaştırılmasını, paylaşıma konu edilmeyen mal varlığı değerlerinin satılması yoluyla paydaşlığın giderilmesini istedi. 

MİRASTA 50 KALEM GAYRİMENKUL VAR 

Servetinin 3 milyar doları aştığı belirtilen Tatlıcı'nın terekesinde; mahkeme bugüne kadar 50 kalem gayrimenkul, nakit, değerli tablolar, ziynet eşyaları ve şirket hisseleri tespit etti. Değeri milyar dolarları bulan gayrimenkuller arasında 1 milyar dolar değer biçilen Tat Towers binası, 110 villa, Beyoğlu'nda işhanı, Şişli'de apartman, Ortaköy'de 9 bin metrekare arsa olmak üzere onlarca gayrimenkul bulunuyor.

İŞTE O GAYRİMENKULLER

Beşiktaş Kuruçeşme'de koru ve köşk arazisi

Ortaköy'de 9 bin 85 metrekare arsa 

Büyükçekmece Türkoba'da 95 tamamlanmamış villa ve bir arsa

Yakuplu Angurya Çiftliği'nde 5 arsa 

Şişli'de 2 dükkan, 1 apartman Tat Towers binası ( Değeri 1 milyar dolar) Beyoğlu 
Beyoğlu'nda işhanı

Vaniköy'de 2 koru 

Kandilli'de 2 ayrı boş park alanı ve Eston Evleri'nde 13 daire

Beykoz'da Beykoz Av Köşkü ve ilave alanlar, Beykoz Konakları'nda 11 villa ve sosyal kulüp 

Beylerbeyi'nde 4 köşk arazisi

4 bin tablo ve hisse senetleri 

MİRASÇILAR ARASINDA 20'DEN FAZLA DAVA VAR 

Mehmet Salih Tatlıcı, 2009'da öldüğünde geride 3 milyar dolarlık bir servet bırakmıştı. Tatlıcı, 1994 yılında düzenlediği vasiyetnamesinde ilk eşinden olan oğulları Ahmet ve Salih'i mirasının dışında tutmuş, saklı paylar dışındaki tüm mal varlığını ise ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve ondan olan Uğur Tatlıcı'ya bıraktığını vasiyetinde belirtmişti. Tatlıcı ayrıca, torunu ve diğer oğlu Mehmet Tatlıcı'ya da mirastan saklı pay verilmesini istemişti. Bunun üzerine diğer mirasçılar dava açarak mirastan pay istemişti. Mirasçılar arasında açılan 20'den fazla dava bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu ''Yeni ihracat trenleri yola çıkacak''
  • 21.12.2020 09:22

Bakan Karaismailoğlu ''Yeni ihracat trenleri yola çıkacak''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çin'e giden ihracat treni sonra ...

Tat Towers'ın miras kavgasında ‘sahte adres’ krizi!
  • 07.08.2020 09:18

Tat Towers'ın miras kavgasında ‘sahte adres’ krizi!

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı, üvey oğlu Mehmet Tat ...

Tatlıcıların miras davası sonuçlandı!
  • 27.03.2017 10:25

Tatlıcıların miras davası sonuçlandı!

1960’larda açtığı tatlıcıyla iş hayatına atılan Salih Tatlıcı’nın çocukları 8 yı ...

3 milyar dolarlık miras davası bitmek bilmedi!
  • 09.11.2016 09:49

3 milyar dolarlık miras davası bitmek bilmedi!

Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirasında oğlundan son teklif: "Ya paylaşalım ya satalı ...

Tatlı mirasa reklam arası!
  • 07.07.2016 10:32

Tatlı mirasa reklam arası!

Evlatları anlaşamadı, ardında 3 milyar dolarlık bir servet bıkan Salih Tatlıcı’n ...