maritbet girişmaritbet
3. Köprü'de 208 tonluk panel yerleştirildi!

3. Köprü'de 208 tonluk panel yerleştirildi!

3. Köprüde çelik tabliyelerin yerleştirilmesiyle eş zamanlı olarak kule üst kirişi alt paneli de büyük bir operasyonla yerine konuldu.

7 parçadan oluşan, 208 ton ağırlığındaki Kule üst kirişi alt paneli yüksek kapasiteli vinçler yardımıyla 268 metre yüksekliğe yerleştirildi. 
 
ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nde Asya ve Avrupa yakalarının birleşmesiyle eş zamanlı olarak köprü kulelerinde de çalışmalar devam ediyor. 7 parçadan oluşan, 208 ton ağırlığındaki Kule üst kirişi alt paneli yüksek kapasiteli vinçler yardımıyla 268 metre yüksekliğe yerleştirildi. 

3. Köprü
 
3. Köprü Fabrikasyon Mühendisi, " 3. Boğaz Köprüsü kuleleri betonarme olarak tasarlandı. Kuleler, araçların geçeceği tabliyenin altında kalan kesitten betonarme olarak birleştirilirken, kulenin üst kotlarında ise çapraz çelik kirişler ve bu kirişleri ana açıklık ile arka açıklık tarafından kapatan panellerle birleştirildi. Kule üst kirişi; alt çapraz, üst çapraz ve panellerden oluşan çelik bir yapı.3 parça olan panellerin, üst ve orta panellerinin kuleye montajının tamamlanmasının ardından son olarak alt panellerin montajı yapıldı. Kule üst kirişi panelleri, kaldırma işleminden sonra kule betonuna gömülü çelik plakalara kaynaklanıyor ve tahribatsız testleri yapılarak kaynak kalitesi kontrol ediliyor.

Kule üst kirişi alt panelinin 7 modülden oluştuğunu belirten 3. Köprü Fabrikasyon Mühendisi, kaldırma operasyonuyla ilgili de bilgi verdi. "Bu modüller Tuzla' daki bir fabrikada imal edildi ve sahada kaynakla birleştirildi. Birleştirme sonrası toplam 28 metre uzunluğunda ve 208 ton ağırlığındaki bu alt panel 268 metre yüksekliğe kaldırıldı. Kaldırma operasyonu, kule tepesinde yer alan yüksek kapasiteli pompalar yardımıyla yapıldı.Kule üst kirişi alt panelleri montajı ile birlikte betonarme kulelerin 240 metre kotu ile 305 metre kotu arasındaki çelik birleşimi tamamlanmış oldu. Alt panellerin üçgen şeklindeki yapısı köprü kulelerine estetik bir görünüm kazandırdı." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Osmangazi Köprüsü'nde garanti karşılama oranı %120'nin üzerine çıktı
  • 10.05.2022 10:25

Osmangazi Köprüsü'nde garanti karşılama oranı %120'nin üzerine çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osma ...

"Metronun ekonomik kazancı 871,47 milyon dolar olacak"
  • 12.02.2022 14:45

"Metronun ekonomik kazancı 871,47 milyon dolar olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osman ...