maritbet girişmaritbet
24 GPY Türkiye'de ilk Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı kuracak

24 GPY Türkiye'de ilk Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı kuracak

24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketi, Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım fonlarının kuruluşu için hazırlıklarını tamamlamak üzere.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yatırımcılar tarafından dünyada büyük ilgi gören Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın Türkiye'de kurulabilmesine olanak tanıdı. Sektörün yakından tanıdığı isimlerden Aziz Yeniay'ın ve Ahmethan Yılmaz'ın kurduğu 24 GPY bu alanda kurulan ilk firmalardan biri oldu.  

Kısa süre önce SPK'dan faaliyet iznini alan 24 GPY ilk fonların kuruluşu için hazırlıklarını tamamlamak üzere.

24 GPY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmethan Yılmaz, “24 GPY, gayrimenkulün finansal yatırımla kesiştiği, gayrimenkulün menkulleştiği çok farklı bir alanda faaliyet gösterecek yeni bir şirket modeli. Biz bu şirketle yatırımcılara yepyeni bir finansal yatırım aracı sunuyor olacağız” dedi.

Yerli-yabancı yatırımcıya hizmet sunacak 

Kurulacak fonlara da kısaca değinen Ahmethan Yılmaz, “24 GPY, kuracağı gayrimenkul fonlarıyla yerli ve yabancı yatırımcılara hizmet sunacak. Bu doğrultuda fonlarla ilgili çalışmalarımızı neredeyse tamamladık. Çok yakında ilk fonlarımızın kuruluşu için SPK'ya başvurumuzu yapacağız” diye konuştu.

Ahmethan Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, yatırımcılar açısından fon üzerinden birikimlerini değerlendirmenin sayısız avantajları olacak. Kurumlar vergisinden muaf olması gibi vergisel avantajların yanı sıra; fona ait bir gayrimenkulün değerinin lisanslı değerleme şirketleri tarafından takdir edilmesi, yine yatırımcı birikimlerinin ve fona ait varlıkların SPK tarafından lisanslandırılmış saklama hizmeti veren kuruluşlarca saklanması bunlardan bir kaçı.

Konunun uzmanından yatırım hizmeti 

Diğer yandan gayrimenkul yatırımına ilgi duyan yatırımcılar; konunun uzmanından yatırım hizmeti almanın güvenini yaşayacak. Bireysel olarak, amatörce ve küçük ölçekli yatırım yapmaktansa, profesyonelce, büyük ölçekli ve daha yüksek getirili gayrimenkullere yatırım yapma fırsatını yakalamış olacak. Fonlarla birlikte gayrimenkul piyasasında yatırım yapmayla ilgili eğilimler yeniden belirlenecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

24 GPY Türkiye'de ilk Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı kuracak
  • 28.07.2015 14:09

24 GPY Türkiye'de ilk Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı kuracak

24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketi, Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım fonl ...