maritbet girişmaritbet
24 Gayrimenkul 5 projeye 500 milyon lira ayırdı

24 Gayrimenkul 5 projeye 500 milyon lira ayırdı

Konut sektörünün sevilen ve trend markası 24Gayrimenkul, 2015 yılı içinde geliştireceği 5 proje için 500 milyon liralık yatırım yapacak.

Markalı projeler geliştirmek üzere üniversiteler, akademisyenler, tasarımcılar ve mimarlarla eşgüdümlü çalışarak sektöre değer katan projeler geliştiren 24 Gayrimenkul, Mart 2015'te Airport 24 ve İstasyon 24 adında 2 yeni projenin lansmanını yapacak. Eylül ayında Kağıthane ve Basın Ekspres'te 2 - 3 projeyi daha lanse etmeyi planlayan firma, gelecek yıllarda İstanbul'un gelişim akslarında dev projeler gerçekleştirmek üzere hazırlık yapıyor.

Üç yılda 1 milyar liralık proje geliştirecek

Beş yıl önce 10 milyon lira sermaye ile Aziz Yeniay, Ahmethan Yılmaz ve Mehmet Çelik'in ortaklığında kurulan 24 Gayrimenkul, birbirinden çarpıcı projelere imza atıyor. Stüdyo 24'te farklı bir konsept kurgulayan firma, ikinci projesi Cadde 24'te iyi bir satış grafiği yakaladı.  Sektörle ilgili deneyimlerini “gayrimenkul geliştirme” adı altında ekonomiye kazandıran firma, Cadde 24'teki 299 bağımsız bölümden 196'sının satışını iki haftada tamamladı. 

2015'in ilk yarısında Kağıthane, Atakent ve Basın Ekspres civarında 500 milyon liralık toplam yatırım değerine sahip beş yeni 24 markalı projenin lansmanı yapmayı hedeflediklerini belirten 24 Gayrimenkul'ün CEO'suAhmethan Yılmaz, önümüzdeki üç yıl içinde en az 1 milyar liralık yatırım değeri olan gayrimenkul projeleri geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Son tüketicinin isteğini gözetiyor

Cathay GY'nin ortağı iken Stüdyo24'te farklı bir konsept getirerek nihai kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamayı düşündüklerini ve farklılığı takip ettiklerini dile getiren Yılmaz, “Stüdyo24'te farklı tarzlara hitap eden 3 konsept geliştirdik. Dekorasyona dair duvar kağıdı ve posterleri dahi düşündük ve bu şekilde teslimleri gerçekleştirdik. Eşyalar daha kişisel şeyler olduğu için eşyalı teslimat yapmadık. Bu konseptleri geliştirirken sosyolojik araştırmalar yaptık. Örneğin incelediğimiz projelerde havuzun artık olmazsa olmazmış gibi sunulduğunu ama aslında birçok insanın havuza girmeye bile vakit bulamadığını tespit ettik. Bu nedenle hayatı kolaylaştıran, hizmetlere daha çok ağırlık verdik. Kentli yeni nesli hedeflediğimiz ve ‘1+ sen mottosu' ile geliştirdiğimiz projemizi barınmak için değil yaşamak için geliştirdik” diye konuştu.

Ortaklığın sinerjisi yüksek

Fikirlerini kısa sürede 24 Gayrimenkul'e taşıyarak farklı açılımlar yaptıklarını kaydeden Yılmaz, sinerjisi yüksek bir ortaklık ile hareket ettiklerini kaydetti. Ortakların kendi konularında çok iyi olduğuna değinen Yılmaz, “Herkes gayrimenkul geliştirme sektörünün ilgili departmanlarında son derece uzmanlaşmış kişiler. Hal böyle olunca süreçlerimiz çok hızlı ilerliyor. Bu da şirketin büyüme hızına aynı derecede etki ediyor” dedi.

Kazanmak için yatırımcıya kazandırıyoruz

Projeleri İstanbul'a katkıda bulunmak üzere geliştirdiklerine dikkat çeken Yılmaz, gayrimenkulde hedeflerini “Yatırımcılara yüksek getirili projeler sunmak” diye özetledi. Bunun için ön çalışmalara azami derecede önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, “Çok ciddi analizler yapıyor ve fiyatlarımızı en makul seviyede tutuyoruz. Yatırımcılarımızı arkamıza aldığımızda firmanın büyüme hedeflerini de yukarı taşıyor olacağız. Bu fikir ile devam ediyoruz” diye konuştu. 

Gayrimenkul yatırımcısı artık çok bilinçli

Artık gayrimenkul yatırımcılarının çok bilinçlendiğini ve her şeyi takip eder olduğunun altını çizen Yılmaz, “Yatırım enstrümanları arasında gayrimenkul hiç şüphesiz önemli bir yere sahip bulunuyor. Eğer uzun dönemli yatırım tercih edilecekse benim tavsiyem de bu yönde. Ciddi rakamlar ödendiği için her ayrıntıya dikkat ediliyor. Alıma geçmeden önce firmayı ve projeyi inceliyor. Ne istediğine karar veriyor. Bizde buna cevap niteliğinde doğru proje ve doğru fiyatı sunuyoruz. Bunu yaptığınızda satışların iyi gitmemesi mümkün değil. İhtiyacı çok iyi analiz ettik ve projemizi öyle geliştirdik. Lüksü gerekli seviyeyi aşmayacak şekilde programladık. Fiyatlarımızı da bu doğrultuda oluşturduk. Sanıyorum Cadde24, İstanbul'un son dönemde yatırımcılarına en çok kazandıran projelerinden birisi konumunda” diye konuştu. 

Her lansman döneminde yeni projesi olacak

2015 yılına damgasını vuracak 5 proje hakkında da kısa bilgiler veren Yılmaz, “Önümüzdeki ay Airport 24 ve İstasyon 24 adında 2 yeni projenin lansmanını yapacağız. Şu anda hazırlıkları devam ediyor. İstasyon 24 Halkalı'da Marmaray ve Yüksek Hızlı Tren istasyonuna yürüme mesafesinde. Konum olarak çok şey vaadediyor. Airport 24 projemiz ise Basın Ekspres mevkiinde dönüşümün öncü projelerinden biri olmaya aday. Havalimanına mesafesi ise sadece 9 dakika. Her iki proje içinde alınan ön talepler neredeyse satış adetlerine yaklaştı. Eylül'de Basın Ekspres ve Kağıthane'de 2 ya da 3 projeyi daha lanse etmeyi hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi son bahar ve ilk bahar gayrimenkul açısından lansman dönemleri ve biz her lansman döneminde en az 2 proje sunmayı hedefliyoruz. Doğru proje ve uygun fiyat politikamız sayesinde satışlarımız çok hızlı oluyor ve biz de yatırımcılarımızı yeni projeler için çok bekletmeyi düşünmüyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artabilir” dedi.

Konut sektöründe devletin desteklediği her şeye olumlu karşıladıklarını söyleyen Yılmaz, “Hükümetin peşinata yüzde 15'lik desteğini tüketicilerimiz açısından bakıyoruz.  Bu desteği tüketiciler açısından çok olumlu görüyoruz. Ancak hükümetin bu olumlu yaklaşımını müteahhitler de iyi değerlendirmeli ve kesinlikle buradan doğan avantaj tüketiciye yansıtılmalı. Müteahhit bunu kendi için kullanmayı düşünürse bu bir süre sonra arsa fiyatlarına dolayısı ile maliyetlere yansıyacağı için desteğin hiç bir anlamı kalmayacaktır” diye konuşarak sözlerini noktaladı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aziz Yeniay 'Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınması demek'
  • 12.05.2016 16:54

Aziz Yeniay 'Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınması demek'

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, 15. Gayrimenkul Zirvesi'nde k ...

İstanbul'daki emlak değerleri daha yukarı çıkacak!
  • 31.03.2016 10:03

İstanbul'daki emlak değerleri daha yukarı çıkacak!

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, emlak fiyatlarının yükselmeye ...

Ahmethan Yılmaz, İstasyon 24 ve Airport 24'ü anlattı!
  • 18.04.2015 09:46

Ahmethan Yılmaz, İstasyon 24 ve Airport 24'ü anlattı!

24 Gayrimenkul CEO'su Ahmethan Yılmaz, yeni projeleri İstasyon 24 ve Airport 24' ...

Airport 24 ve İstasyon 24 görücüye çıktı!
  • 17.04.2015 23:42

Airport 24 ve İstasyon 24 görücüye çıktı!

24 Gayrimenkul, Airport 24 ve İstasyon 24 projelerini, Parh Bosphorus Hotel'in ç ...

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!
  • 22.01.2015 13:41

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, rant vergisi sürecinde en öne ...

Eski belediye başkanı inşaat şirketi kurdu, projeye başladı
  • 21.10.2014 11:55

Eski belediye başkanı inşaat şirketi kurdu, projeye başladı

Küçükçekmece eski Belediye Başkanı Aziz Yeniay, 24 Gayrimenkul'ün yönetim kurulu ...