maritbet girişmaritbet
'2016 gayrimenkul sektörü için parlak bir yıl olacak'

'2016 gayrimenkul sektörü için parlak bir yıl olacak'

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, gayrimenkul sektörüne yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinin başında gelen gayrimenkul ve inşaat sektörünü değerlendiren Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, “1 Kasım seçimlerinin ardından sandıktan çıkan güven ve istikrar mesajı, beraberinde emlak sektöründe satışlara ivme kazandırdı” dedi. 

2015 yılı tüm iniş çıkışlara rağmen, Türkiye ekonomisinde büyük bir payı olan gayrimenkul ve inşaat sektörleri son 2 aylık performansla yılı verimli şekilde kapatıyor.  2016 yılının yükselen satışlarla birlikte her şeye rağmen iyi bir yıl olacağını belirten Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için çekim merkezi olmaya devam edeceğini vurguladı.

Akbal, “Yaz aylarında yaşanan olağan durgunluk, 7 Haziran ve 1 Kasım'da yapılan seçimler hemen her sektörü bir miktar sekteye uğrattı. Gayrimenkul sektörü, özellikle Eylül ayında keskin bir düşüş yaşadı ancak yerli ve yabancı alımlarda yaşanan “bekle-gör” sürecinin ardından yeniden yükselişe geçti. Fuzul Grup ve sektörün önde gelen diğer firmaları da bu süreçte ajandalarına uygun şekilde yol aldılar ve üretim odaklı çalışmalarına devam ederek yatırımlarında hız kesmediler. Piyasalarda sağlanan güven ve istikrar ortamı sayesinde 2015 yılı son iki ay ile bir önceki yıla oranla daha yüksek satış rakamlarıyla kapanış yapacak gibi görünüyor” dedi.

Konut fiyatlarında artış öngörülüyor…

Döviz kuru geçtiğimiz yaz aylarında hızlı bir yükseliş kaydetti. Bu artış ve döviz karşısında değer kaybeden TL ile üretim giderleri döviz üzerinden yapılan inşaat sektörü ve dolayısıyla proje üretici firmalar da oldukça etkilendi. Ancak yaz aylarının genel durgunluğu, siyasi belirsizlikler, artan terör olayları gibi pek çok olumsuz etkenin de varlığına rağmen firmalar artan maliyetlerini nihai tüketicilere yansıtmamayı tercih etti. Fuzul Yapı olarak ev sahibi olmak isteyenleri düşünerek, fiyat artışına gitmediklerini ama konut üretmeye, yatırım yapmaya devam ettiklerini dile getiren Akbal, “Olimpa Park Evlerini'ni teslim ettik, Vadiyaka Başakşehir projesini gerçekleştirdik. 2016 yılı bizim için yine yatırım yılı olacak. Başakşehir'de yeni aldığımız arazi için büyük bir yatırım gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşüm projelerine hız verilmesi, çalışan maaşlarının artması, büyük projelerin hız kesmeden devam etmesi 2016 yılında  gayrimenkul sektörünün yüzünü güldürecek. İstanbul'da yüzde 20-30, Türkiye genelinde ortalama yüzde 10 ila 15 arasında konut fiyatlarının artmasını öngörüyoruz” dedi. 

2016 yılı sektör için parlak bir yıl olacak

Ülkemizde gayrimenkulun hala en önemli yatırım araçlarından biri olmaya devam ettiğinin altını çizen Akbal,  2016 yılında İstanbul'un en hızlı değer kazanan ve gelişen ilçelerinin Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Pendik, Sancaktepe ve Kartal olacağını söyledi. Akbal,  “Seçimlerden sonra hükümetin ‘ilk 100 gün' programında gayrimenkul sektörüne yönelik net adımlar atılacağını ifade ederek; 2016 yılında rekorlar kırılabileceğini ve bu yükselişin yabancı yatırımcının da yüzünü güldüreceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'2016 gayrimenkul sektörü için parlak bir yıl olacak'
  • 21.12.2015 16:46

'2016 gayrimenkul sektörü için parlak bir yıl olacak'

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, gayrimenkul sektörüne yö ...