maritbet girişmaritbet
2013 yılına kadar 1500 km hızlı demiryolu yapılacak

2013 yılına kadar 1500 km hızlı demiryolu yapılacak

Bakan Yıldırım, 2013 yılına kadar bin 500, 2023 yılına kadar ise 6 bin 792 kilometre yüksek hızlı demiryolu ağı planlandığını söyledi

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Seyahat özgürlüğü nasıl vazgeçilmez bir özgürlükse, yola bağlı seyahat güvenliği de azami ölçüde karşılanması gereken bir ihtiyaçtır'dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Demiryolları Birliği ve TCDD tarafından düzenlenen Dünya Demiryolu Kongresi'ne video konferans sistemiyle katıldı. Yıldırım her yönüyle demir yolu güvenliğinin enine boyuna tartışılacağı, bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı kongrenin, küresel demir yolu taşımacılığı için verimli olacağına inandığını söyledi. Bakan Yıldırım, 2013 yılına kadar bin 500, 2023 yılına kadar ise 6 bin 792 kilometre yüksek hızlı demiryolu ağı planlandığının altını çizdi.
Yıldırım, şöyle devam etti:
'Türkiye dünya denizciliğinde gerek altyapıda gerek işletmecilikte 5'e girebilecek potansiyele sahip. Tarihi İpek Yolunun kalbi konumunda. 2 saatlik uçuşla 60 ülkeye havadan ulaşan coğrafyadayız. Doğu-Batı ve Kuzey-Güney aksının santral ülkesiyiz." Yıldırım, "Türkiye'nin ihtiyacı hızlı tren hatlarının ve Asya-Avrupa koridorunda, İpek Yolu'nu hayata geçirecek Bakü-Tiflis-Kars ile Marmaray projesinin yapımına da başlandı" dedi.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz