maritbet girişmaritbet
20 yıl daha gündemin 1. maddesi olacak!

20 yıl daha gündemin 1. maddesi olacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, inşaat sektörüne yönelik yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü, her dönem olduğu gibi içinde bulunduğumuz şu günlerde de gündemdeki yerini koruyor. Rant vergisinden konut alımını teşvik uygulamasına, kentsel dönüşümden yabancıya satış konularına kadar gündemde inşaat sektörünü ilgilendiren sıcak gelişmelerin yer aldığı bir dönemde inşaat sektörünün önde gelen markası Demir İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, gündemi değerlendirme toplantısı düzenledi. 

Toplantıda yaptığı konuşmada, 2015 yılının ilk ayında tüm sektörler arasında inşaat sektörünün her zamanki gibi yine başrolde olduğunu, önümüzdeki günlerde de inşaat sektörünün konuşulacağını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Şehirleşme çalışmalarının hız kazandığı, 6,5 milyon çürük yapı stoğunun bulunduğu Türkiye'de inşaat sektörü önümüzdeki 20 yılda da gündemin birinci maddesi olmayı sürdürecek. Bildiğiniz gibi 2014 yılı rekor konut satış adetiyle kapandı. 1 milyon 165 bin 381 adetlik konut satışı hepimizi gururlandırdı. Üstelik ülkemiz, 2014 yılında iki büyük seçim geçirdi. Eskiden olsa yaprak gibi sallanırdık ama öyle olmadı. Ülkemiz ve sektörümüz büyümesini sürdürdü” dedi. 

Hamit Demir konuşmasında, inşaat sektörü önümüzdeki 20 yıl içinde de Türkiye gündeminin birinci maddesi olmaya devam edeceğinin altını çizdi. 

“Yabancı rotasını Türkiye'ye çevirdi”

Yabancı yatırımcıların rotasının Türkiye'ye döndüğüne işaret eden Hamit Demir, yabancı yatırımcılara satış ile ilgili şunları söyledi:

“Yabancı yatırımcının Avrupa rotası, son 10 yılda sağlanılan güven ve istikrar ortamı sayesinde ülkemize döndü. Bizi en çok mutlu eden olay, 2012 senesinde mütekabiliyet yasası çıktığında yüzde 5 olan yabancı satışımız bir sonraki yıl yüzde 10, 2014 yılında ise Demir Romance projesinde yüzde 15, Demir La Vida projesinde yüzde 60 seviyesine yükseldi. Sadece üç yıl içerisinde yabancı oturum oranımız yüzde 300'den fazla arttı. Önümüzdeki yıllarda da bu artışın ortalama yüzde 25 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz.“

“2 milyon kişiye iş imkânı"

Türk ekonomisinin lokomotifi olan ve büyüme trendini istikrarlı olarak her yıl artıran inşaat sektörünün, çimentodan seramiğe, mobilyadan tekstile 200'e yakın alt sektöre destek verip,  2 milyona yakın insana da iş ve aş sağladığına dikkat çeken Demir, sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye her geçen yıl büyüyen nüfusu ile konut talebi yüksek bir ülke. Gördüğünüz gibi rakamlar da bunu destekliyor. Konut satış rekoru kırdığımız 2013'te toplam konut satışı 1 milyon 157 bin 190'dı. Yani durgun olarak anılan 2014'te bu rakamında üzerine çıkmayı başararak satış rekorunu aşmış olduk. İnşaat büyümeye ve ülke ekonomisinde ağırlığını artırmaya devam ediyor. Biz de en iyi bildiğimiz işi yapmaya devam ederek 2015'de bu rakamı daha da yukarı çekeceğiz.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yabancıya satışta rakam tekrar 1 milyon dolar sınırına getirilmeli"
  • 21.01.2023 02:52

"Yabancıya satışta rakam tekrar 1 milyon dolar sınırına getirilmeli"

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye’de konut sa ...

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...