maritbet girişmaritbet
2. el konut fiyatları düşüşte

2. el konut fiyatları düşüşte

Lüks konut satışlarının bir arz talep dengesi oluşturduğunu söyleyen AHK Gayrimenkul Başkanı Ali Hakan Karahalil, 2. el konut fiyatlarının ise düşüşte olduğunu belirtti

Konut sektöründe fiyatlar düşecek mi çıkacak mı sorusu net bir cevap bulamadı. İnşaat maliyetlerinde ve faiz oranlarında yaşanması beklenen artış konut almak isteyenlerin kafasını karıştırırken AHK Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hakan Karahalil, ikinci el ev fiyatlarında düşüş yaşanacağını söyledi.
İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğunu belirten Karahalil, "Her dönem konut ihtiyacı olacak ve buna yönelik de yatırımlar devam edecektir. Son günlerde gayrimenkul sektörü hakkında çıkan haberler tüketicinin kafasım karıştırmış durumda. İnşaat maliyetlerini etkileyen demir çimento gibi hammadde fiyatlarındaki artış söylemleri ve de konut kredilerinin faiz oranlarının artacağı söylemleri bunu yarattı. Bir süredir lüks konutlarda yaşanan talep arasını ve ikinci el konutlarda ki durgunluğu bu söylemler farklı etkiledi" dedi.
Karahalil, lüks konut şanslarının kendi dinamiği içerisinde bir arz talep dengesi olduğunu hatırlatarak, gayrimenkul sektörünün ekonomik dalgalanmalarda kendi iç dinamiğini sürdürmeye devam edeceğini dile getirdi. Karahalil, "İnşaat maliyetlerindeki artış en fazla ikinci el konutlara yarayacaktır.
Ev almak isteyenler bu dönemde fiyatlarının düşmesini beklediğimiz ikinci el konutlara yönelecektir" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz