maritbet girişmaritbet
18 milyon binadan 6 milyar dolar tasarruf

18 milyon binadan 6 milyar dolar tasarruf

6-7 Ekim 2011 tarihleri arasında 3'üncü kez düzenlenen Yeşil İş Konferansında 'sürdürülebilir binalar' başlıklı oturumun moderatörlüğünü üstlenen Soyak Holding CEO'su M. Emre Çamlıbel, sayısı 18 milyonu bulan mevcut binalarda enerji verimliliğine odaklanmanın, enerji üretmekten 6.6 kat daha verimli olduğunu açıkladı.

Mevcut binalarda verimliliği artıncak uygulamalarla binalarda yüzde 25'lik bir iyileşme sağlanabileceğine dikkat çeken Çamlıbel, bunun, Türkiye'de yılda yaklaşık enerjide 6 milyar dolarlık tasarruf anlamına geldiğini söyledi. Çamlıbel, diğer yandan Soyak'ın dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen Enerji ve Çevre Dostu Tasanmda Liderlik Sertifikası olan 'LEED' i almak için sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, eylül ayında 'varolan binalar kategorisinde' Türkiye'de ilk LEED sertifikasına Gümüş seviye ile değer görüldüğünü söyledi.

Çamlıbel, diğer yandan Soyak'ın dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası olan ‘LEED'i almak için sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, eylül ayında ‘varolan binalar kategorisinde'  Türkiye'de ilk LEED sertifikasına Gümüş seviye ile değer görüldüğünü söyledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz