maritbet girişmaritbet
The Golden Apple, restorasyon çalışmaları nedeniyle Ankara Hamamönü'nün oldu!

The Golden Apple, restorasyon çalışmaları nedeniyle Ankara Hamamönü'nün oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, "Altındağ kaynak istemeden, 'para' diye sürekli devleti zorlamadan büyük bir aşkla, büyük bir hevesle bütün bu mekanları ayağa kaldırmaya çalıştı" dedi

 

 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "The Golden Apple Dünya Turizm Oscarfnı alan Hamamönü ile ilgili "Altındağ kaynak istemeden, 'para' diye sürekli devleti zorlamadan büyük bir aşkla, büyük bir hevesle bütün bu mekanları ayağa kaldırmaya çalıştı" dedi. 
Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) tarafından verilen "Golden Apple Avvare" (Altın Elma), restorasyon çalışmaları nedeniyle bu yıl Hamamönü'ne verildi. 
 
• Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Bakan Günay, Türkiye'de son yıllarda hem kültür varlıklarının gelişmesine hem de turizmde bir dünya markası olunmasına büyük önem verildiğini ve bu galamda önemli adımlar atıldı: ğını belirtti. Tarihe ayrımsız sahip çıkmaya çalıştıklarını vurgulayan Günay, Anadolu topraklarının Ön Asya'nın, Mezopotamya'nın en zengin tarihi toprakları olduğunu vurguladı. 
 
ANKARA'YA AZ TURİST GELİYOR 
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de restorasyonların yapım aşamasında hiçbir yerden kredi ya da borç almadıklarını, belediyenin gayrimenkullerini satmadan mütevazı imkanlarla restorasyonları yaptıklarını belirterek, bu çalışmaların Altındağ'ın potansiyelini ortaya çıkaracağına inandıklarını söyledi. Hamamönü'nde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Tiryaki, "Misafirlerimiz Ankara'ya ne kadar turist geldiğini sordu. Rakamları vermekte zorlandım çünkü Ankara'ya çok az turist geliyor. Ankara'nın nüfusuna eşit ülkelere 10 milyonlar gibi rakamlarla ifade edilen turistler geliyor. Buraya 10 milyon turist geldiğinde Ankara'da aç açık kimsenin kalmayacağını düşünüyorum" dedi. 
 
FIJET Yönetim Kurulu Başkanı Tijani Hadden, Tiryakl'ye ödülü vermeden önce yaptığı konuşmada, çok gururlu olduğunu dile getirdi. Hamamönü'nün uluslararası bir kültür mirası olduğunu vurgulayan Hadden, burada kültürel bir mesaj olduğuna dikkati çekti. Hadden, federasyon olarak uluslararası turizm destinasyonlannı artırmak için çok hızlı çalıştıklarını belirtti. 
 
Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

The Golden Apple, restorasyon çalışmaları nedeniyle Ankara Hamamönü'nün oldu!
  • 05.09.2012 12:34

The Golden Apple, restorasyon çalışmaları nedeniyle Ankara Hamamönü'nün oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, "Altındağ kaynak istemeden, 'para' diye sürekli d ...

Ankara’daki Hamamönü, restorasyon çalışmalarıyla Dünya  Turizm Oscarı’na layık görüldü!
  • 31.08.2012 07:12

Ankara’daki Hamamönü, restorasyon çalışmalarıyla Dünya Turizm Oscarı’na layık görüldü!

Restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılan Hamamönü, “Dünya Turizm ...

Hamamönü Cannes'a gidiyor!
  • 07.11.2011 10:41

Hamamönü Cannes'a gidiyor!

Altındağ Belediyesi, dünyanın en büyük gayrimenkul ve proje fuan olan MAPIC'de H ...