maritbet girişmaritbet
VİKO, Dünya Çevre Günü’nde Green Office programına start verdi

VİKO, Dünya Çevre Günü’nde Green Office programına start verdi

VİKO, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hayata geçirdiği projeler ile bugüne ve geleceğe değer katmaya devam ediyor

Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, insanlığın ortaya çıkardığı atıklar doğanın yenileme kabiliyetini giderek zora sokuyor. Doğal kaynakların bilinçli kullanımı ve enerji verimliliği, sürdürülebilir kalkınmanın ve rekabetçiliğin en önemli konusu haline geliyor. Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için sorumluluk alma bilinciyle projeler yürüten VİKO, Dünya Çevre Günü'nde Green Office programına start verirken, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, küresel ısınma, çevre kirliliği konularında farkındalık oluşturma ve bilinç kazandırma amacı ile birçok örnek çalışmaya da imza attı.

Sürdürülebilirliği kurumsal bir değer olarak ele alan VİKO, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hayata geçirdiği projeler ile bugüne ve geleceğe değer katmaya devam ediyor. Her yıl Dünya Çevre Günü kapsamında örnek uygulamalar gerçekleştiren VİKO, WWF iş birliği ile hayata geçireceği Green Office Programı'nın kick-off'unu da 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde gerçekleştirdi. VİKO, Green Office Projesi kapsamında; çevresel bilincin artırmasıyla ilgili WWF'ten gelen e-bültenlerin çalışanlarla mail grubu üzerinden paylaşılması, çalışanların bilinç seviyesinin ölçülmesi için Green Office anketinin yapılması, çalışanlarda farkındalık sağlamak adına Green Office stickerlarının ilgili yerlere konulması, bilinçsiz su tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerin yapılması ve departman performans hedeflerine girdi olması gibi uygulamaları gerçekleştirecek.

Tüm VİKO çalışanları, elektrik tasarrufu ile ilgili bilgilendirilirken işe yeni başlayanlara da eğitim verilecek. Cihazların stand-by konumunda bırakılmaması, gereksiz enerji harcanmaması için pencerelerin açık tutulmaması ve anahtar/bilgisayar/projeksiyon cihazlarının kapatılması konusunda bilgilendirme yapılarak uygulamaların denetimlerle desteklenmesi sağlanacak. Bu sayede kişi başına düşen elektrik tüketimi azaltılacak. VİKO, kağıt tüketimini azaltmak için de çeşitli tedbirler alacak. Bu tedbirler arasında; yazıcılara varsayılan ayar olarak çift taraflı yazdırma ve siyah beyaz ayarının yapılması, tek bir tarafı yazdırılmış kağıtları yeniden kullanmak için yöntemler planlanması ve uygulamaya konulması,  toner tasarrufu sağlayan yazılım programları üzerinden çıktı alınması gibi uygulamalar bulunuyor.

“Hem gelecek kuşaklara hem de doğamıza karşı sorumluyuz”

Green Office Programı'nın kick-off'u 5 Haziran günü tüm ofis çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. WWF tarafından yapılan programın tanıtım sunumu ise katılımcılardan büyük beğeni toplarken, önemli bir farkındalık oluşturdu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren VİKO CEO'su Nusret Kayhan Apaydın “VİKO'da sürdürülebilirliği kurumsal bir değer olarak tanımladığımız için üründe, üretimde, tesis yönetiminde ve sosyal sorumluluk projelerinde doğal kaynaklarımızın korunması ve enerji verimliliğini ana kriter olarak ele alıp faaliyetlerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Geldiğimiz noktada insanlığın doğa üzerindeki baskısı artarken, küresel ısınmanın artışı ve doğal kaynaklarımızın giderek azalması tüm insanların bu konuda sorumluluk almasını gerektiriyor. Biz de VİKO olarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hayata geçirdiğimiz projeler ile bugüne ve geleceğe değer katmaya devam ediyoruz. Unutmamalıyız ki üzerinde yaşayabildiğimiz bir tek dünya var ve bizler hem gelecek kuşaklara hem de doğamıza karşı sorumluyuz.” dedi.

Dünya Çevre Günü'ne anlam katan 301 fidan

Her yıl Dünya Çevre Günü kapsamında ağaçlandırma faaliyetleri yürüten VİKO, bu yıl anlamlı bir yaklaşım ile Soma'da hayatlarını kaybeden 301 madencimiz anısına 301 fidan dikme kararı verdi. Gerçekleşecek çalışma ile 301 fidan daha geleceğimize değer katarken, yaklaşık 120 ton karbon emisyon azaltımı sağlanmış olacak.

300 ilkokul öğrencisine çevre semineri

Çocuk tiyatrosu ile bugüne kadar 250.000 ilkokul öğrencisine enerji verimliliği ve çevre konulu oyun ile ulaşan VİKO, özellikle ilkokul öğrencilerinin çevre duyarlılığı konusundaki farkındalıklarını artırmayı hedefliyor ve bu doğrultuda birçok projeye imza atıyor. Dünya Çevre Günü kapsamında, VİKO Endüstri Tesislerinde bölgedeki ilkokullardan gelen 300 öğrencinin katılımı ile Çevre Bilinçlendirme Semineri gerçekleştirildi. Küresel ısınma,  çevre kirliliği, doğal kaynakların korunmasını konularını içeren ve öğrencilerin ilgi ile izlediği seminerler ile öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulması hedeflendi.

7S sistemi ile el ele geri dönüşüme

“Çevre Günü'nde El Ele, Atıklar Geri Dönüşüme” sloganı ile VİKO ofislerinde farklı bir kampanya da başlatıldı. Türkiye'de ilk kez VİKO tarafından uygulanan 7S tekniğine de katkı sağlayan, atıkları ofislerden ayıklama kampanyası sonucunda elde edilen kağıt atık ve piller sayesinde sürdürülebilir geleceğe ve doğaya değer katıldı. Çevre Günü'nde tüm ofislerde aynı anda başlatılan çalışmaya VİKO çalışanları “Hepimiz Sorumluyuz”  sloganı ile aktif katılım gösterdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pimapen, Ses Tecrübe Odası ile gürültü kirliliğine dikkat çekiyor!
  • 13.06.2022 10:46

Pimapen, Ses Tecrübe Odası ile gürültü kirliliğine dikkat çekiyor!

Pimapen “Şehri Sessize Al” projesi kapsamında geliştirdiği Ses Tecrübe Odası ile ...

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!
  • 04.06.2022 10:28

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şena ...

Bakan Kurum 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni'nde konuştu
  • 05.06.2021 18:01

Bakan Kurum 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsam ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Güzel şehirleri güzel yürekli insanlar inşa eder"
  • 05.06.2021 17:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Güzel şehirleri güzel yürekli insanlar inşa eder"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Millet Bahçesinde düzenlenen ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Dünya Çevre Günü mesajı
  • 05.06.2021 14:16

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Dünya Çevre Günü mesajı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehirleri; çevreyi, doğayı merkeze alan ...

"Denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız"
  • 05.06.2021 16:21

"Denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizle ...