maritbet girişmaritbet
Ran Lojistik Anadolu’ya Bursa’dan açıldı!

Ran Lojistik Anadolu’ya Bursa’dan açıldı!

2009 yılında yaptığı halka arzla kamuoyu gündemine yerleşen Ran Lojistik, 2010 yılını ise yatırım atağı ile sürdürüyor. İlk Şubesini Bursa’da açan Ran Lojistik 4 ilde daha şube açacak

 

Hisselerini 2009 yılının Ekim ayında halka arz ederek, İMKB'de yılın tek halka arzını gerçekleştiren ve sektörünün büyüyen şirketlerinden olan Ran Lojistik, 2010'u yatırım yılı ilan etti. Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri A.Ş., unvanıyla mart ayında kurulan şirkete kurucu ortak olarak iştirak eden Ran Lojistik, yeni kurulan şirketi ile şimdi de Anadolu'ya açılıyor. Bu kapsamda ilk şubeyi Bursa'da açan Ran Lojistik, daha sonra İzmir, Ankara, Mersin ve Antalya şubeleriyle de hizmet verecek.
 
“Bursa'ya özel hizmet üreteceğiz”
Türkiye'nin tekstil ve otomotiv üssü olarak kabul edilen Bursa'nın kendileri için de önemli pazarlardan biri olduğuna dikkati çeken Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş. Lojistik Operasyon Grup Başkanı Hakan Kavruk, Bursa'ya yatırım yapma kararları hakkında şunları söyledi:

“Bursa, özellikle otomotiv ve tekstil sektörünün kalbinin attığı,  yerli ve yabancı sermayeli pek çok yan sanayi kuruluşunun faaliyette bulunduğu, sanayi ve ihracat açısından da Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri. Bursa'nın tüm bu özellikleri Ran Lojistik'in iş hedefleri düşünüldüğünde göz ardı edilmemesi gereken önemli bir fırsattı ve bizde bunu değerlendirmeye karar verdik. Anadolu'ya açılan ilk penceremizin Bursa olmasını istedik.
Ran Lojistik olarak 2010 yılında Bursa'daki  faaliyetlerimizi daha çok uluslar arası taşımacılık alanında sürdürürken aynı zamanda, Bursa sanayisinin lojistik ihtiyaçlarını izleyecek ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda Bursa'da lojistik hizmetler üretmek amacıyla çeşitli yatırımlar yapmayı planlayacağız”
 
“Geleceğe yatırım yapıyoruz”
Dünyada ve Türkiye'de lojistiğin gün geçtikçe daha da artan bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Hakan Kavruk, lojistiğin geleceğin sektörü olduğunu vurguladı.
Ran Lojistik'in bu bilinçle yapılanmasını sürdürdüğünü ve geleceğe yönelik yatırımlarına şimdiden başladığını söyleyen Kavruk, firma hakkında da şu bilgileri verdi:

“1984 yılında işe başlayan, 1990 yılında Ran Trans olarak yola devam eden ve 2007 yılında da Ran Lojistik A.Ş. unvanını alan firmamız, ağırlıklı olarak lojistik, antrepo ve depolama hizmetlerini içeren entegre bir lojistik firmasıdır.  Kiralanabilir alanı toplamda yaklaşık 41 bin metrekare büyüklüğe ulaşan Samandıra ve Tuzla'da 3 depo/antrepoya sahibiz. Yeni antrepo/depo yatırımlarımızla bu kapasiteyi daha da arttırmayı planlıyoruz. Lojistik sektöründe ağırlıklı olarak uluslar arası karayoluyla taşımacılık yapıyoruz. Avrupa'nın önde gelen lojistik firmaları ile yapmış olduğumuz global partner anlaşmaları sonucunda, özellikle uluslararası karayolu taşımacılığı sektöründe tüm Avrupa ülkelerine ve bu ülkelerden Türkiye'ye komple ve parsiyel taşımacılık gerçekleştirmekteyiz.”
 
“Hedefimiz ilk 3”
Yurt içinden ve yurt dışından pek çok kuruluşun uluslararası kara taşımacılığı konusunda uzun süreli çözüm ortağı olan Ran Lojistik'in bulunduğu sektörde pazarın liderlerinden biri olmak gibi bir vizyonu olduğuna da dikkati çeken Hakan Kavruk, “Bu yıl sektörün üzerinde büyüyeceğimizi düşünüyoruz.  Lojistik sektöründe 2-3 sene içerisinde ilk üçe girmeyi planlıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
Hakan Kavruk, 100 bin lira sermayeli Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri Anonim Şirketine 510 hisse karşılığı 51 bin TL ile kurucu ortak olarak iştirak ettiklerini hatırlatarak, “Hava ve deniz taşımacılık alanındaki etkinliğimizi arttırmayı ve uluslararası karayolu taşımacılığındakine benzer  yapılanma içine girmeyi hedefliyoruz” dedi. Kavruk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ran Lojstiğin halka arzıyla ilgili yabancı şirketlerin şirketimizle ilgili işbirliği talepleri çok arttı. Bizde bu talepleri titizlikle inceleyip doğru partnerleri en kısa sürede oluşturacağız.''
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz