maritbet girişmaritbet
OSTİM Teknopark'a yerli ve yabancı kiracılardan büyük ilgi

OSTİM Teknopark'a yerli ve yabancı kiracılardan büyük ilgi

OSTİM Teknopark'ın ilk etap ofislerini kiralamak için 100'ün üzerinde yerli ve yabancı firma başvuruda bulundu.

Türkiye'nin temiz teknoloji alanındaki tek tematik teknoparkı özelliğini taşıyan OSTİM Teknopark'ın ilk etap ofislerini kiralamak için 100'ün üzerinde yerli ve yabancı firma ön rezervasyon yaptırdı.

OSTİM Teknopark Genel Müdürü Derya Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işbirliği imkanlarının firmaların teknoparklar bünyesinde yer almak istemelerinin en büyük nedenleri arasında yer aldığını söyledi.

Üniversitelerde edinilen bilgilerin iş yapabilmek için yeterli olmadığını belirten Çağlar, "OSTİM olarak şirketlerin ihtiyaç duyduğu eğitim ve iş birliği hizmetlerini sağlıyoruz. Bunu teknopark bünyesinde çerçeveleyeceğiz. Bu yüzden teknoparkımıza gelmeleri firmalara çok büyük avantajlar sunacak." dedi.

Çağlar, teknoparkın öncelikle temiz teknolojiler alanında faaliyet göstereceğinin altını çizerek, yenilenebilir enerji, enerji ve kaynak verimliliği, akıllı teknolojiler alanlarında farkındalık yaratmak istediklerini kaydetti. 

Türkiye'nin ithalatında enerjinin önemli yer tuttuğuna dikkati çeken Çağlar, "Konuyu enerji ile sınırlandırmak istemiyoruz. Özellikle Ankara'da yer alan bütün önemli sektörlerdeki firmaların bölgemizde yer almasını arzu ediyoruz. Artık hiçbir disiplin tek başına var olamıyor. Sadece temiz teknoloji temalı bir teknopark yarattığınız zaman etkisi daha düşük oluyor. Bunun yanında savunma, medikal, makine gibi sektörleri koyduğunuz zaman etkileşim daha da artıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

"Birçok firma OSTİM'de bir ayağının olmasını istiyor"

Teknoparkın ilk etabının 2017 sonunda tamamlanacağını bildiren Çağlar, bu etaplarda 100 firmaya yer vereceklerini söyledi. Çağlar, proje tamamlandığında ise yaklaşık 350 firmaya aynı anda hizmet verilebileceğini ifade etti.

Projenin 87 dönümlük bir alanda gerçekleştirileceğini anlatan Çağlar, 2023 yılına kadar tüm etapları bitirmek istediklerini dile getirdi.

Firmaların ön rezervasyon başvurularını almaya devam ettiklerini belirten Çağlar, "www.ostimteknopark.com.tr" adresinden ön rezervasyon formunun edinilebileceğini ifade etti.

"Ön rezervasyon sayısı kontenjanı aştı" 

Ankara dışındaki illerden de talep aldıklarına dikkati çeken Çağlar, "Bazı firmalar için OSTİM kritik bir üretim merkezi. Bu yüzden birçok firma bölgede bir ayağının olmasını istiyor." dedi.

İlk etap için belirlenen kontenjanın 100 olarak belirlenmesine karşın ön rezervasyon sayısının bu sayıyı aştığını kaydeden Çağlar, bunun 18 bin metrekareden fazla bir alana karşılık geldiğinin altını çizdi.

Yabancı firmaların da projeye yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Çağlar, "Bu firmaların birçoğunun merkezi yurt dışında olmasına karşın Ar-Ge ofisini Türkiye'ye taşımak istiyorlar. Yazılım, enerji ve savunma gibi çok farklı sektörlerden başvurular var. Bu firmaların bir kısmı Avrupa menşeli ama Asya ülkelerinden de talep alıyoruz." ifadesini kullandı. 

Ar-Ge ve üretim aynı yerde yapılacak

Teknoparkta gerek araştırma gerekse üretimin aynı mekanda olacağını ifade eden Çağlar, şunları söyledi: "Bizim temel farklarımızdan bir tanesi atölyelerin olması. Mümkün olduğunca teknoparkta atölye kullanımlarına da yer veriyoruz. İçine bir makine tezgahının sığabileceği, aynı zamanda teknolojik ürünün yükleme ve boşaltılmasının yapılabileceği imkanların sağlanması... Bizim üretim alanlarımızın servis yolları kampüs yollarıyla kesişmiyor. Firmalara 'belli bir ölçeğe gelene kadar üretimini de burada yapabilirsin.' Ancak bu, firmaların büyüdükleri anda da üretimlerini teknoparkta yapacağı anlamına gelmiyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

OSTİM Teknopark'a yerli ve yabancı kiracılardan büyük ilgi
  • 04.09.2016 11:45

OSTİM Teknopark'a yerli ve yabancı kiracılardan büyük ilgi

OSTİM Teknopark'ın ilk etap ofislerini kiralamak için 100'ün üzerinde yerli ve y ...