maritbet girişmaritbet
"Meridian for Business ilk A Plus proje"

"Meridian for Business ilk A Plus proje"

LEED kayıtlı Varyap Meridian'da yaşam başlarken yalnızca Grand Tower'da kalan az sayıdaki dairelerin bu yıl içinde tamamen satılarak projenin tamamlanması hedefleniyor.

İstanbul'un finans merkezi Ataşehir'de TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı esasına göre inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye'nin ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian'da yaşam başlarken yalnızca Grand Tower'da kalan az sayıdaki dairelerin bu yıl içinde tamamen satılarak projenin tamamlanması hedefleniyor. İstanbul Finans Merkezi'nin tam karşısında yer alan Varyap Meridian'ın bir parçası olan Meridian for Business'ta ise satışlar hızla devam ediyor. Meridian for Business'ın bölgenin ilk A Plus iş ve kongre merkezi olduğunu söyleyen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş "Meridian for Business dünyanın en önemli5 finans merkezinden birisinin yer alacağı bu bölgede eksikliği yoğun olarak hissedilen A Plus ofis ihtiyacını giderecek" dedi.

Sadece Grand Tower kaldı

Varyap'ın sektördeki öncü rolünü gösteren projelerin başında Varyap Meridian'ın geldiğini söyleyen Erdinç Varlıbaş şöyle konuştu: "Mimari mühendislik ve tasarım alanlarında birçok ilki gerçekleştiren Varyap Meridian LEED kriterlerine uygun olarak tasarlanmış Türkiye'de yapılan ilk sürdürülebilir 'yeşil' konut projesidir. 107 bin metrekarelik alana yayılan projenin yüzde 90'ı yeşil alandan yalnızca 13 bin metrekarelik alanı binalardan oluşuyor. Varyap Meridian bütün bu özelliklerinden dolayı 2010'da 'Dünyanın En İyi Mimari Projesi' ödülüne layık görüldü. Proje yüksek rezidanslar villalar ofis blokları ve sosyal donatılardan oluşuyor. Ataşehir'de kurulacak olan Finans Merkezi'nin yanı başındaki konumuyla daha da önem kazanan proje dünyanın en değerli karma projelerinden birisi olarak dikkat çekiyor.2011 yılında başlayan 1.Etap teslimleriyle Varyap Meridian'da yaşam başlarken gelen yoğun talep sonrasında Varyap Meridian projesinde sadece Grand Tower'da kalan az sayıdaki dairelerin de bu yıl içinde tamamen satılması ve teslim işlemlerinin tamamlanması planlanıyor.

Bölgenin iş ve kongre merkezi

Ataşehir'de kurulacak olan yeni İstanbul Finans Merkezi'nin tam karşısında yer alan Varyap Meridian projesinin bir parçası olan Meridian forBusiness'm ise bölgenin ilk A Plus iş ve kongre merkezi olacağım vurgulayan Erdinç Varlıbaş şunları söyledi: "Meridian for Business dünyanın en önemli 5 finans merkezinden birisinin yer alacağı bu bölgede eksikliği yoğun olarak hissedilen A Plus ofis ihtiyacım giderecek. Meridian for Business yenilikçi mimarisine ilaveten sunacağı hizmetlerle kullanıcısının sadece işine yoğunlaşabileceği modern bir iş ortamı sağlayacak. Meridian projesindeki diğer ünitelerde olduğu gibi yeşil bina kriterlerine uygun olarak inşa edilen Meridian for Business'da 53 ile930 metrekare arasında değişen büyüklüklerde260 adet ofis seçeneği sunuluyor. Meridian for Business içerisinde geniş otoparkın yanı sıra 16adet asansör toplantı odaları kütüphane medya salonu spa ve spor merkezi açık ve kapalı havuzlar konsiyerj hizmetleri eğlence ve hobi odaları turizm acentesi asistanlık hizmetleri restoran ve cafe gibi birçok hizmet yer alacak. Satışları hızla devam eden projenin 2012 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor."Ataşehir'e bir dünya projesi Varyap'ın gerçekleştirdiği bir diğer proje olan Emlak Konut GYO A.Ş ve Varyap-Gap İnşaat OrtakGirişimi ile hayata geçirilen Metropol İstanbul'dan da söz eden Varlıbaş "Proje bir rezidans bir homeofis ve bir ana kule almak üzere toplam 3 kule içinde400 metre uzunluğunda bir caddeyi de barındıracak Türkiye'nin en büyük ve en prestijli alışveriş merkezi16 salonluk dev sinema kompleksinden oluşan uluslararası gayrimenkul piyasasının ilgisini üzerinde toplayan dünya çapında bir karma projedir. İstanbul Ataşehir'de kurulacak finans merkezinin sınırları içerisinde yer alan proje 700 bin metrekarelik inşaat alam ile 2012'nin en büyük projelerinden biri oldu. Satışa çıkan rezidans ve home-ofis blokları yoğun ilgi gören Metropol İstanbul Ocak-Mart 2012 arasında yatırımcısına daha şimdiden yüzde 10'lara varan kazanç sağladı. Projenin 2015'te tamamlanması planlanıyor" diye konuştu.

VARYAP tüm projelerinde çevreyle uyumlu yapılar geliştirmeye önem veriyor.Yeşil bina uygulamalarının çok geliştiği ve devlet tarafından kamu binalarında zorunlu tutulduğu Amerika ve İngiltere gibi ülkeleri kendine örnek alan Varyap Türkiye'de ilk defa bir konut projesinde uluslar arası yeşil bina kriterlerini uyguladı.Varyap Meridian projesi ABD'deki Çevre Dostu Binalar Derneği USGBC tarafından geliştirilen LEED sertifikasyon kriterlerine uygun olarak tasarlandı ve inşa edildi. Sürdürülebilirlik etkin su kullanımı enerji ve atmosfer, kullanılan malzeme ve kaynaklar iç mekânlarda yaşam kalitesi ve yenilikçi tasarım başlıkları altında her biri üzerinde hassasiyetle çalışılarak enerji tasarrufu sağlayan insan sağlığını ve çevreyi önemseyen bir proje ortaya çıkarıldı. Varyap Meridian ile başlayan bu misyonun mevcut ve gelecekteki tüm projelerde de devam ettirilerek çevreyle dost yapılar inşa edilmesi konusunda Varyap'ın liderliğinin pekiştirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda 2012 başında satışına başlanan Metropol İstanbul'da ofis ve konut binalarında LEED alışveriş merkezinde ise İngiliz BREEAM kriterleri uygulandı.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Varyap, Bodrum’u fethedecek!
  • 21.12.2015 15:14

Varyap, Bodrum’u fethedecek!

Türkiye’nin en büyük projelerinden biri Varyap Metropol İstanbul projesini 2016’ ...

Bu röportaj başka yerde yok!
  • 25.09.2014 15:42

Bu röportaj başka yerde yok!

Varyap Meridian projesinin mimarlık ofisi RMJM'nin direktörü Neil van der Veen, ...

Varyap Meridian'ın helikopter görüntüsü için tıklayın!
  • 27.02.2013 17:29

Varyap Meridian'ın helikopter görüntüsü için tıklayın!

Varyap Meridian projesinin helikopter görüntüleri emlaktasondakika.com farkıyla ...

Metin Gürşen, Varyap Meridian'ı anlatıyor!
  • 17.12.2012 17:11

Metin Gürşen, Varyap Meridian'ı anlatıyor!

Varyap Meridian Tesis Yönetim Müdürü Metin Gürşen, projenin yönetim detaylarını ...

Havadan Varyap Meridian projesine bakın!
  • 14.11.2012 16:52

Havadan Varyap Meridian projesine bakın!

Varyap tarafından hayata geçirilen Varyap Meridian projesi farklı mimarisi ve üz ...

Varyap Meridian Ataşehir'de son durum ne?
  • 18.09.2012 12:47

Varyap Meridian Ataşehir'de son durum ne?

Ataşehir'de hayata geçirilen Varyap Meridian projesinde son durumu emlaktasondak ...