maritbet girişmaritbet
Kuşaklar arası farklılıklar ofis beklentilerini etkiliyor

Kuşaklar arası farklılıklar ofis beklentilerini etkiliyor

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, ofis seçiminde etkili olan kuşaklar arası farklılıkları inceledi..

Yapılan araştırmalar, bireylerin iş hayatına adaptasyonun, teknolojiye olan ilgilerinin ve günlük hayatın yoğun temposuna uyum sağlayabilmelerinin kuşaklara göre değişiklik gösterdiğini ortaya koyuyor. Aynı işte uzun yıllar çalışabilen, sadakat duyguları oldukça gelişkin X Kuşağı'nın aksine teknolojiye olan yatkınlıkları, gelişime her daim açık olmaları ve eğlenceyi çok sevmeleriyle bilinen Y Kuşağı'nın mevcut tercihleri iş hayatında da farklılık gösteriyor. Öyle ki bu farklılıklar Y Kuşağı'nın çalışacağı ortamı seçmek istemesine kadar uzanabiliyor. Ofis tercihlerinin ve çalışma ortamlarının kuşaklar arasında gösterdiği farklılıkları inceleyen Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, günümüzde beyaz yakalıların ihtiyaçlarını dinlemenin ve ihtiyaca yönelik çözüm önerileri sunmanın rekabette fark oluşturacağını altını çizdi. Y Kuşağı'nın takım çalışmasının ön planda olduğu, açık ve interaktif ofisleri tercih ederken, X Kuşağı'nın daha geleneksel ofislerinin tercih ettiğinin altını çizdi.

Y kuşağı açık ofisleri daha çok seviyor 

1965-1979 yılları arası doğanların oluşturduğu X Kuşağı ve 1980-1999 yılları arasında dünyaya gelenlerin oluşturduğu Y Kuşağı'nın istek, ihtiyaç ve beklentileri hayatın her alanında farklılık gösterebiliyor. Globalde en fazla danışmana sahip gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol X ve Y kuşakları arasında meydana gelen ofis tercihleri ve çalışma ortamlarının farklılıklarına değindi. Özellikle İstanbul'da kaliteli ofis gayrimenkul pazarına ilginin her geçen gün arttığını belirten Emre Erol; “Özgürlükçü yapılarıyla bir önceki kuşaktan farklı özellikler taşıyan Y Kuşağı'nın açık ofislerin yaygınlaşmasına katkı sağladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ağırlıklı olarak Y Kuşağı'nın çalıştığı bir iş yerinin dekorasyonundan, lokasyonuna birçok özelliği talebe yönelik seçiliyor. Takım çalışması için geniş ortak alanlar ve interaktif sahalara olan ihtiyacın karşılanması da büyük önem taşıyor. X kuşağına oranla daha sabırsız olan Y kuşağı trafikte vakit harcamak istemediğinden merkezi ve toplu ulaşım ağına yakın lokasyonları tercih ediyor. Bunların yanı sıra takım çalışmasına olanak sağlayan açık, kişisel alan konforu bulunan pratik ve modern ofisler tercih sebebi. Çok seyahat eden, işlerini uzaktan takip eden mobil çalışanların sayısı artıyor. Bu bireylerin ihtiyacına yönelik geliştirilen, son yıllarda sayıları hızla artan hazır ofis ve sanal ofis kiralama hizmetleri veren şirketlerin sayısının arttığını gözlemliyoruz. Çünkü talep var, talebe yönelik hizmet sunarak rekabetten sıyrılmak mümkün” dedi.

Büyük firmalar kampüs modelini tercih edior 

Yeniliklere açık büyük firmaların yeni ofis modeli olarak “kampüs” modelini tercih ettiğine vurgu yapan Emre Erol; “Büyük metrekareler üzerinde konumlandırılan kampüs adı verilen ofis modelinin içinde firma çalışanları eğitim merkezlerini, spor salonlarını, konferans salonlarını ve yemekhane gibi ortak alanları kullanabiliyor. Özellikle son yıllarda çalışma ortamları verimliliği arttıracak ve enerjiyi yükseltecek şekilde dizayn edilirken şirket içi dekorasyona ciddi bütçeler ayrılıyor. Günün büyük bölümünün geçirildiği ofislerde özellikle çalışanların kendilerini daha mutlu ve rahat hissetmelerine yarar sağlayan doğal ışıklandırma tercih ediliyor. Yüksek plazalarda çalışanların temiz havaya olan ihtiyacı ise oldukça fazla. Son dönemde inşa edilen plazalarda verimli çalışmayı destekleyen, istenilen zamanlarda açılabilen camlar projelere ekleniyor" dedi.

Z kuşağı iş hayatına farklı bir boyut getirecek

2000'li yıllarda dünyaya gelen ve araştırmalara göre bir önceki kuşaklara göre IQ seviyelerinin yüksek olduğu belirtilen Z kuşağı, önümüzdeki yıllarda iş hayatında aktif görev almaya başlayacak. Yaklaşık 18 milyonluk nüfusuyla Z kuşağının ihtiyaçlarının anlaşılması ve doğru şekilde yanıtlanmasının altını çizen Emre Erol; “Her şeyi sanal ortamda halletmeye hazır olan bir nesilden bahsediyoruz. Öngörümüz bu kuşağın geniş çalışma alanlarına ihtiyaç duymayacakları yönünde. Z kuşağı, X ve Y kuşaklarının aksine bireysel çalışmayı takım çalışmasına tercih edecek. Bugün üst düzey yönetici konumunda olan “Baby Boomer'lar ve X Kuşağı çalışanları, enerjisi yüksek Y ve Z nesliyle aynı ofislerde çalışmaya başlamasıyla, kuşaklar arası ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklar için olası çözümler sunulmalı. Çalışanların mutluluğunun ve verimliliğinin arttırılması için önümüzdeki yıllarda talebe yönelik tasarlanan mutlu ofis konseptlerinden sıklıkla bahsediyor olacağız” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 ‘Keller Williams danışmanları için çalışan bir şirket’
  • 23.12.2015 11:49

‘Keller Williams danışmanları için çalışan bir şirket’

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, gayrimenkul sektöründeki geliş ...

Amerika'da büyük gayrimenkul fırsatı!
  • 21.10.2014 17:34

Amerika'da büyük gayrimenkul fırsatı!

Keller Williams NYC Lisanslı Gayrimenkul Danışmanı Aylin Coleri, Amerika'da özel ...

İşadamları sosyal mekanlara yakın ofisleri tercih ediyor
  • 27.09.2017 17:26

İşadamları sosyal mekanlara yakın ofisleri tercih ediyor

Büyük kentlerde birbiri ardına yükselen iş merkezlerine ilgiyi prestijli komşula ...

Yüksek kiralar ünlü markaları Bağdat Caddesi'nden uzaklaştırıyor
  • 09.08.2016 11:25

Yüksek kiralar ünlü markaları Bağdat Caddesi'nden uzaklaştırıyor

Gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, Bağdat Caddesi’ndeki taşınma tr ...

Rusların Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor
  • 24.06.2016 16:27

Rusların Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor

Keller Williams Türkiye’nin Ülke Direktörü Emre Erol, Türkiye İstatistik Kurumu’ ...

3. havalimanı arsa fiyatlarını uçurdu
  • 21.06.2016 15:15

3. havalimanı arsa fiyatlarını uçurdu

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan ve ilk etabının 2018 yıl ...