maritbet girişmaritbet
Kağıthane’nin ofisleri kazandırmaya devam ediyor!

Kağıthane’nin ofisleri kazandırmaya devam ediyor!

İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri haline gelen Kağıthane, neredeyse ofis denilince akla ilk gelen bölgeler arasında yer alıyor.

ESD - İstanbul'un en yoğun merkezi iş alanı (MİA) akslarından biri olan Büyükdere Caddesi-Levent aksında ofis ihtiyacının karşılanamaması Kağıthane'yi öne çıkardı.

Bölgenin en hızlı gelişen lokasyonlarından biri olarak karşımıza çıkan Cendere Vadisi'nde markalı projeler de yerini aldı.

Ulaşımdaki gelişmeler değerine değer kattı

Kağıthane; merkezi konumu, nüfusu, dönüşümü, emlak projeleri, metro, Dolmabahçe tünelleri, 3. köprü ve üç katlı tüp geçit gibi ulaştırma alanında yaşanan büyük gelişmeler sayesinde ön plana çıkıyor.

Bölgenin en önemli avantajlarından biri Maslak-Levent aksının yakınında bulunması. Bu sebepten dolayı Kağıthane'deki ofislerin Maslak-Levent aksındaki kira bedellerinden daha az olması da bölgeyi tercih edilebilir kılıyor.

Kağıthane'nin değerli caddeleri üzerinde ofis kira fiyatları 3.000 - 4.000 dolar iken, dikkat çekmeyen mahallerinde 1.000 lira ile 2.000 lira arasında değişiyor.

Bomonti-Dolmabahçe Tüneli

Bomonti-Dolmabahçe Tüneli, Beşiktaş Dolmabahçe'de İnönü Stadı'nın kuzeyinden başlayarak Taksim ve Feriköy semtlerini alttan geçiyor ve Şişli ilçesinin Bomonti semtinde son buluyor.

Bomonti'de son bulan tünel, 500-600 metre uzunluğundaki bir bağlantı yoluyla Beyoğlu'nun Piyalepaşa semtine bağlanıyor. Burada, projenin ilk ayağı olan Piyalepaşa-Kâğıthane Tüneli'yle birleşiyor.

Tünelin kullanıma girmesiyle Kâğıthane, Hamidiye ve Seyrantepe bölgelerinden Taksim ve Beşiktaş gibi önemli merkezlere ulaşmak kolaylaştı.

Kağıthane ismi nereden geliyor?

Bizans döneminde Kağıthane Deresi'nin adı Barbisos olarak kayıtlara geçti. Kesin olmamakla birlikte İstanbul'un fethi sırasında burada bir kâğıt değirmeni bulunduğu ve bu imalathanenin II. Bayezid dönemine (1481-1512) kadar çalıştığı anlaşılır. Evliya Çelebi 17. yüzyılda Kağıthane çevresini anlatırken harap durumda bir kâğıthane bulunduğunu anlatması üzerine ilçenin adı bu kağıthaneden geliyor.

İşte Kağıthane'deki ofis projeleri;

Ege Yapı Kağıthane

Rezidans, ofis ve dükkandan meydana gelen karma kullanımlı proje; Maslak, Levent, Beşiktaş, Taksim ve Mecidiyeköy gibi İstanbul'un önemli merkezlerine yakınlığı ve E-5, TEM gibi ana arterlere kolay ulaşım imkanı ile öne çıkan Kağıthane'de inşa edilecek.

Konutların sayısı, fiyatları ve teslim tarihinin henüz belirlenmediği EgeYapı  Kağıthane'de stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri mevcut.

Ön talep aşamasında olan projedeki ofislerin büyüklükleri 50 metrekare ile 200 metrekare arasında değişiyor.

DKY On

DKY On 

İbrahim Dumankaya Holding bünyesinde faaliyetlerini devam ettiren DKY İnşaat, pratik kullanımlı projesi DKY On ile konut sektörüne yeni bir bakış açışı getiriyor. 

Kağıthane'de 'Yeni Nesil Şehirli Yaşam Konsepti' adını verdiği DKY On'da 4 bin 750 metrekare ofis ve bin 450 metrekare ticari alan bulunuyor.

200 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen DKY On'da ofis alanlarında yaklaşık bin 200 metrekarelik “Work On” adını verilen ortak çalışma alanları yer alacak.

Aidatların metrekare için 3-4 lira olarak belirlendiği projede ofisler satışta olmadığı için henüz fiyatları belli değil.

DAP Z, İ, Y, A, S ve Bumerang ofisleri

DAP Kağıthane ofisleri

Çağlayan bölgesinde DAP Ofis Vadisi kurmayı hedefleyen DAP Yapı; Z, İ, Y, A, Bumerang ve S ofisleriyle dikkatleri üzerine çekti. 

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz'ın adının baş harflerini kullanarak gerçekleştirilen ofis projelerinde hemen teslim 55 metrekare büyüklüğe sahip ofisler 438 bin lira + KDV ile satılırken, ileri teslim tarihli ofislerden 79 metrekarelik ofisler 587 bin + KDV'den alıcıların karşısına çıkıyor.

Kağıthane'yi ofis yatırımlarının merkezi haline getiren DAP Yapı, ofislerini eski fabrika alanından geliştirilen bir arazide konumlandırdı. 

Nef 03 Kağıthane

Nef 03 Kağıthane

Timur Gayrimenkul imzasıyla Cendere Caddesi üzerinde inşa edilen Nef 03 Kağıthane'de 143 adet home office bulunuyor. 

56 metrekarelik home office daireler 404 bin liradan, 75 metrekarelik home office daireler ise 528 bin liradan başlıyor.

Kağıthane Kent Meydanı ve Kabataş Mahmutbey Metro hattının hemen yanı başında konumlandırılan Nef 03 Kağıthane'nin Aralık 2016'da teslim edilmesi hedefleniyor.

Nef Kağıthane 03; Taksim'e 7 dakika, Dolmabahçe tüneline 2 kilometre, TEM'e 5 dakika, E-5'e 1,5 kilometre mesafede yer alıyor.

Projede yer alan ofislerin aidatları metrekare için 3-5 lira olarak açıklandı.

Papirus Plaza

Papirus Plaza

Ticaretin gözde merkezi Kağıthane'de hayata geçirilen Papirus Plaza, klasik ofis yaklaşımlarını değiştiren yeni bir dönem başlattı.

Gayrimenkul sektörünün iki önemli markası MESA ve FERKO imzasını taşıyan Papirus Plaza'da insan odaklı çalışma hayatı başladı.

Ferko İnşaat, Ege Kimya, Delta Star Petrol Enerji, Drd Filo Kiralama, Meridian Tur, Central Rent A Car, Yum Brands (Turkent Gıda), Egesil Kimya, Polifen Kimya, Delta Rubis Petrol, Alser Madencilik Turizm, Timko İnşaat, Cafer Tekir Hukuk Bürosu, Stratus Bilişim - ESET Türkiye, Asimetrik Ses Işık ve Görüntü Sistemleri, Toirent (Gncr Holding) gibi önemli şirketler de Papirus Plaza'yı tercih edenler arasında.

160 metrekareden başlayarak, tek katta 5.000 metrekareye ulaşabilen birleştirilebilir özellikleri ve 3,85 ile 4,15 metrelik tavan yükseklikleriyle de, hacimli ve efektif kullanıma uygun nitelikte ofis alanları sunuyor.

Polat Ofis

Polat Ofis

Son dönemde İstanbul'un dikkat çeken iş aksları arasında yer alan Kağıthane'de inşa edilen Polat Ofis'te 20 ofis bulunuyor.

Kâğıthane'nin en gözde yerinde, ana cadde üzerinde yer alan A Plus Kağıthane Polat Ofis, Sadabat Parkı manzarasına karşı yatay olarak cepheyi ve manzarayı ofis katlarına taşıyor. 

Polat Holding şirketlerinden AP Gayrimenkul'ün ilk ofis projesi Polat Ofis, ünlü mimar Murat Kadar tarafından tasarlandı.

Kâğıthane Polat Ofis, Kâğıthane Tünel'e ve TEM bağlantısına 1,5 km, E5 bağlantısına 2 km, Mecidiyeköy'e 7 km, Levent'e 9 km, Boğaziçi Köprüsü'ne ise 11 km uzaklıkta yer alıyor. 

Projedeki ofisler brüt 420, net 325 metrekare olarak tasarlandı. Dubleks tipi ofislerin brüt alanı ise 700 metrekareyi buluyor.

Polat Holding tarafından satışı durdurulan projeye holdingin taşınması planlanıyor.

Premier Kampüs Ofis

Premier Kampüs Ofis

Fer Yapı güvencesiyle 20 bin metrekarelik arsa üzerine kurulan Premier Kampüs Ofis projesinde 120 metrekareden 25 bin metrekareye varan akıllı ve verimli üniteler bulunuyor. 

Son teknoloji kullanılarak inşa edilen proje, yeni nesil ofis konseptinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Geniş sosyal olanakları, tasarımı ve imkanlarıyla dünya ofis anlayışının Türkiye'deki ilk ve tek örneği olduğu düşünülüyor.

Metrekare birim fiyatlarının 3 bin 700 dolardan alıcı ile buluştuğu projede yıl bitmeden teslimlerin başlaması hedefleniyor.

Ayşe Özlem Kuruca/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beşiktaş, DKY ON’dan 11 daire aldı
  • 29.03.2017 17:00

Beşiktaş, DKY ON’dan 11 daire aldı

Beşiktaş, amatör branşlardaki futbolcuları için DKY ile anlaşarak DKY ON’dan 11 ...

Samsung, VR teknolojisini DKY On'da tanıtacak
  • 27.01.2016 10:41

Samsung, VR teknolojisini DKY On'da tanıtacak

Samsung geliştirdiği sanal gerçeklik teknolojisini (VR) DKY İnşaat’ın DKY On Den ...

DKY On her yönüyle hayata açık!
  • 12.10.2015 14:55

DKY On her yönüyle hayata açık!

Kağıthane'de 10 bin metrekarelik arsa üzerine kurulan DKY On'un paylaşımcı konse ...

Konut projeleri sezonu açtı!
  • 30.09.2015 16:34

Konut projeleri sezonu açtı!

Okullar açıldı, tatiller bitti, konut sektöründe sezon başladı! ...

DKY On Kağıthane'de neler var?
  • 19.09.2015 16:35

DKY On Kağıthane'de neler var?

DKY İnşaat tarafından, Kağıthane'de konumlandırılan 205 birimlik DKY On projesin ...

DKY On finansman modelleriyle ev sahibi yapıyor
  • 14.09.2015 16:21

DKY On finansman modelleriyle ev sahibi yapıyor

Kağıthane'deki Beşler Sucuk'un fabrika arazisini satın alan DKY İnşaat, DKY On p ...