maritbet girişmaritbet
İstanbul’da MİA dışındaki dikkat çeken ofis projeleri

İstanbul’da MİA dışındaki dikkat çeken ofis projeleri

Mecidiyeköy-Levent-Zincirlikuyu aksı dışında kalan bölgeler yeni ofis projeleriyle canlanıyor

İstanbul'da merkezi iş alanı deyince akla ilk gelen Mecidiyeköy-Levent-Zincirlikuyu bölgelerinin alternatifleri her geçen gün çoğalıyor. Avrupa Yakası'nda Kağıthane, bu bölgelerden sonra en fazla ticari yatırımın yapıldığı bölge olarak dikkat çekiyor. Anadolu Yakası'nda ise Ataşehir ve Kartal bu bölgeler arasında yer almakta. Birçok ofis projesinin bulunduğu bölgede özellikle Nef ve Dap Yapı farklı ofis yatırımlarıyla dikkat çekiyor. 10'un üzerinde yeni ofis yatırımına ev sahipliği yapan bölgede ofislerin ortalama metrekare fiyatları 3 bin dolar seviyelerinden başlıyor.

Kağıthane Projeleri

Dap Yapı Z Ofis, Bumerang, İ Ofis ve A Ofis projeleriyle dikkat çeken Nef; Kağıthane 03 ve Nef Offices 11 projeleri yer almakta. Nurol GYO'nun home ofis konseptinde hayata geçirdiği Nurol Tower'ın yanı sıra Fer Yapı'nın Premier Kampüs Ofis projesi de bulunmakta. Ayrıca bölgede tamamlanan ofisler arasında Eroğlu Gayrimenkul'ün Ofishane, Tekfen'in Ofis Park ve Mesa-Ferko'nun Papirus Plaza projesi bulunuyor. Bölgeye yakın en önemli ofis yatırımlarının başında ise Vadi İstanbul'un Bulvar bölümü geliyor. 180 bin metrekarelik ofis alanı bulunan projede metrekare birim fiyatı 3 bin 500 dolardan başlıyor. Bu projelerle birlikte Kağıthane aksında 1500'e yakın yeni ofis hayata geçiriliyor.

Basın Ekspres Projeleri

Yeni merkezi iş alanları arasında gösterilen Basın Ekspres Yolu özellikle turizm ve ofis yatırımlarıyla ön plana çıkıyor. Birçok konut yatırımına da ev sahipliği yapan bölge konumuyla yatırımcıların yeni adresi olmuş durumda. Nurol GYO, Ağaoğlu, Torunlar GYO, Ege Yapı ve Mutlu-Uzman ortaklığının yatırımları yer almakta. Ayrıca konumuyla E5 ve Basın Ekspres Yolu'na yakın bir lokasyonda inşa edilen Nish İstanbul ve İstanbul Vizyon Park projeleri de önemli ofis yatırımları arasında bulunuyor. Bölgede metrekare birim fiyatları 2 bin dolar seviyelerinden başlayıp 4 bin dolar seviyelerine kadar yükseliyor. Batışehir ve Mall of İstanbul bölgedeki yüksek ofis fiyatlarına sahip. Ağaoğlu My Office projesi ise 2 bin dolar seviyelerinden başlayan metrekare fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bölgede yer almakta olan Capital Tower'da ofislerin metrekare birim fiyatı 5 bin 500 liradan, Nish İstanbul'da 6 bin liradan ve İstanbul Vizyon Park'da 5 bin lira seviyelerinden başlıyor. 

Ataşehir Projeleri

Anadolu Yakası'nın ticari yatırımlarında başı çeken bölgesi Ataşehir birçok projeye ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin en önemli ticari projeleri arasında yer alan İstanbul Finans Merkezi'nin de Ataşehir sınırlarında kalması bölgeyi değerli kılan en büyük etken. Kurulacak finans merkezi ile birlikte birçok banka, firma ve devlet kuruluşu merkezlerini tek çatı altında toplayacak. Bu lokasyonda özellikle Tahincioğlu Gayrimenkul ve Rönesans Gayrimenkul'ün ticari yatırımları dikkat çekiyor. Bölgede yer alan Nidakule Ataşehir'de metrekare fiyatları 8 bin lira ile 8 bin 500 lira arasında değişiyor. Metropol İstanbul'un ofislerinde metrekare fiyatları 7 bin lira ile 8 bin lira arasında, Sarphan Finans Park'ta 13 bin lira ile 15 bin lira arasında değişiyor. Brandium Ataşehir'de ofislerin metrekaresi 6 bin 500 liradan başlıyor. Ayrıca Rönesans Gayrimenkul'ün Rönesans Tower projesi ve yine Tahincioğlu Gayrimenkul'ün Palladium Tower projesi bölgenin diğer önemli ofis projeleri arasında yer almakta.

Kartal Projeleri

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli yatırımcılarına ev sahipliği yapan Kartal konut yatırımları ile birlikte ticari yatırımlara da ev sahipliği yapıyor. Konumuyla dikkat çeken bölge merkezi iş alanlarına alternatif olmaya aday. Dumankaya İnşaat'ın Horizon projesinde ofislerin ortalama metrekare birim fiyatı 11 bin lira olarak belirlendi. Mai Residence'taki ofislerin metrekaresi 4 bin 500 lira ile 5 bin 500 lira arasında, Kartal Kule'de 6 bin lira ile 7 bin lira arasında, Kuriş Kule'de 7 bin lira ile 8 bin lira arasında değişiyor. Gürallar Lapis Han projesinde son ofislerin metrekare birim fiyatı 7 bin 385 lira olarak belirlenirken Helis Metro Ofis'te fiyatlar 6 bin 500 liradan başlıyor. Ayrıca Ege Yapı'nın Pega Kartal ve Kuzeyyıldızı İnşaat'ın Monumento Kartal projesi konut ve ofis konseptiyle inşa ediliyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İnşaatçılara ofis yapmayın diyoruz, bizi dinlemiyorlar"
  • 15.05.2017 11:01

"İnşaatçılara ofis yapmayın diyoruz, bizi dinlemiyorlar"

JLL Türkiye'den Mahir Mermer, İstanbul'da boş ofis oranının yükseldiğini, kirala ...

Hukukçular Towers, iş hayatını dönüştürüyor
  • 10.10.2016 11:48

Hukukçular Towers, iş hayatını dönüştürüyor

İstanbul Kartal İlçesinde 7 bin 90 metrekarelik arsa üzerinde hayata geçirilen H ...

Anadolu Yakası durdurulamıyor!
  • 16.04.2016 11:13

Anadolu Yakası durdurulamıyor!

İstanbul'un Anadolu Yakası, ulaşım yatırımlarıyla birlikte değerine değer katıyo ...

İşte Avrupa Yakası'nın ofis projeleri!
  • 06.10.2015 17:49

İşte Avrupa Yakası'nın ofis projeleri!

Emlaktasondakika.com olarak Avrupa Yakası'ndaki ofis projelerini inceledik. İşte ...

Kağıthane’nin ofisleri kazandırmaya devam ediyor!
  • 03.09.2015 16:21

Kağıthane’nin ofisleri kazandırmaya devam ediyor!

İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri haline gelen Kağıthane, neredeyse ofis de ...

Ofislerde hangi kriterlere dikkat etmek gerekiyor?
  • 27.08.2015 15:59

Ofislerde hangi kriterlere dikkat etmek gerekiyor?

Mehmet Mahir Mermer, metroya yakın ofis projelerinin ilgi gördüğünü, ulaşımın sa ...