maritbet girişmaritbet
İstanbul projeleri dükkanlarla uçuyor!

İstanbul projeleri dükkanlarla uçuyor!

Gayrimenkul sektöründe, son dönemde konut projeleri peş peşe devreye girip, mevcut projelerde de kampanyalar hız kazanırken, ticari birimler de öne çıkmaya başladı

Gayrimenkul sektöründe, son dönemde konut projeleri peş peşe devreye girip, mevcut projelerde de kampanyalar hız kazanırken, ticari birimler de öne çıkmaya başladı. İstanbul'un gelişen bölgelerinde ofis projeleri devreye girerken, mevcut projelerin içinde yer alan dükkanların da satışları başladı. Gayrimenkul kuruluşları, konutlarda olduğu gibi ofis ve dükkanlar için de kampanyalar düzenliyor. Bu hafta Emlak Pazarı'nda ofisler ve dükkanların satışlarına yönelik fırsatları inceledik. 

Arista Bomonti'nin manzaralı ofisleri satışa çıktı

İstanbul'un gelişen bölgelerinden Bomonti'de yer alan Ar Şirketler Grubu'nun projesi Arista Bomonti Business, 60 milyon dolar yatırımla hayata geçirildi.

Geçen yıl mayıs ayı sonunda satışa çıkan Arista Bomonti Business'da yer alan ofislerin tamamı satıldı. Şimdi ise Arista Bomonti Business'm İstanbul manzaralı ofisleri satışa çıkıyor. Tasarımı Yüksek Mimar Murat Kader tarafından yapılan Arista Bomonti Business, 28 kattan oluşuyor. Projenin son etabında satışa çıkarılan Boğaz manzaralı ofisler 177 metrekareden başlayarak 783 metrekareye kadar kullanılabilir alana sahip. Ofisler 177 metrekare çeyrek kat olarak ya da birleştirilerek daha büyük metrekarelerde kullanılabiliyor.

Şehir, eski İstanbul, Haliç ve Boğaz manzarasına sahip ofislerin metrekaresi 6 bin 375-8 bin 375 dolar arasında satışa sunuluyor. Ofis yaşamına yeni bir anlayış getiren Arista Bomonti projesinin en önemli özelliği, kâr amacı gütmeden, maliyetine yapılan toplu alım mantığıyla müşterilerine daha uygun fiyatlı hizmetler sunmak.

Arista Gayrimenkul, ilk etapta bu projeye 2 adet Mercedes Benz, 1 adet Rolls Royce, deniz ulaşımlarını sağlamak için 2 adet 12 metrelik tekne bağışlayacak.

Marmara Evleri'nin cadde boyu mağazaları satışta

İhlas Yapı'nın Beylikdüzü'nde deniz manzarasına karşı konumlandırdığı Marmara Evleri 3'ün daireleri hızla sahiplerini bulurken, projenin ticari üniteleri de satışa sunuluyor. 47 bin metrekarelik arsa üzerinde 398 daireden oluşan Marmara Evleri 3'te bölgenin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde tasarlanan yol boyu çarşıda 38 mağaza bulunuyor. Yol boyu çarşıda; banka şubeleri, market, eczane, restoran, beyaz eşya mağazası ve pek çok ticari ünitenin yer alması bekleniyor. Hizmete yeni giren marina-yat limanına 2 kilometre mesafedeki Marmara Evleri 3, cadde boyu çarşısı ile bu lokasyondaki son ticari alan konumuna sahip. 2 bin 850 dairelik Marmara Evleri 1 ile 2 bin 200 dairelik Marmara Evleri 2'nin yanıbaşında yükselen Marmara Evleri 3, bölgenin nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu noktada yer alıyor. Marmara Evleri 3'te 61 metrekare ile 788 metrekare arasında değişen cadde boyunca mağazalar bulunuyor. Her mağazaya, bodrumda otopark ve depo alanları da ilave olarak tahsis ediliyor. Satışların henüz yeni başlayacak olmasına rağmen yoğun bir ilgiyle karşılanan mağazaların metrekaresi 7 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Newista Life'ta 52 ticari ünite var

Hasoğlu Yapı, Newista Resindece'ın inşası devam ederken, Başakşehir'de konumlandırdığı projesi Newista Life'ı da satışa sundu. 43 daireden oluşan Newista Life'da yer alan 52 adet ticari ünite ile bölgenin tüm ihtiyaçlarına yanıt verilecek. 6 bin 748 metrekare arsa üzerinde inşa edilen projenin 3 bin 996 metrekaresi peyzaja ayrılıyor. Bir site yaşamına dair tüm detayların bir araya getirildiği Newista Life'da dairelerin metrekare fiyatları 2 bin 300 TL'den başlıyor.

Çeşitli alanlarda hizmet verecek mağazaların metrekare başlangıç fiyattan ise 5 bin TL. 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin sunulduğu projedeki tüm daire tiplerinin teraslı seçenekleri de yer alıyor. 2013'ün Aralık ayında teslimlerin yapılacağı projede çeşitli ödeme planları sunuluyor. Ayrıca Hasoğlu Yapı tarafınca 30 aya 0 faiz ile taksitlendirme imkanı da sunuluyor.

Hasoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkam Hasan Sever, "İnşaat sektöründeki 26 yıllık birikimimizle oluşturduğumuz Newista markası kapsamındaki konut konseptimiz halkımız tarafından büyük beğeni topladı. Esenyurt'un merkezinde inşasına devam ettiğimiz Newista Residence markasındaki ilgi bizim itici gücümüz oldu. Şimdi de Başakşehir'de çok keyifli, özel bir butik projeye imzamızı atıyoruz. 43 dairenin yer aldığı konut blokumuz ve bölgenin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde tasarladığımız mağazalarımız ile Başakşehir'e değer kazandıracağız" diye konuştu.

Selective Shaps'da 12 dükkan yer alıyor

Alper İnşaat tarafından Anadolu yakasının gözde yerleşim yerlerinden biri haline gelen Samandıra'da inşa edilen ve ticari alanların yer aldığı bir merkez olan Selective Shops'un dükkanları satışa çıktı. 4 bin 53 metrekare alan üzerine kurulu Selective Shops'ta 575 ile 599 metrekare arasında 12 ticari birim bulunuyor.

Proje, TEM yoluna bağlanan Şamandıra Kartal Bağlantı Yolu'nun devamında Kartal Köprüsü'ne kadar uzanan Yakacık Caddesi üzerinde yer alması nedeniyle "yol üstü alışveriş" kavramı için yüksek potansiyel sunuyor. Ulaşım bakımından bölge halkı hemen hemen tüm ulaşım alternatiflerinde Selective Shops'un bulunduğu bağlantı kavşağını kullanıyor. Yakın bölgesinde inşaat yatırımlarının artması sonucu, nitelikli konutların ve buna bağlı belirli bir gelir düzeyinin üzerindeki kişilerin bölgeye yerleşmesi bekleniyor.

Başta bu yaz teslimleri gerçekleştirilecek olan Selective Şamandıra projesindeki konutlar ile bölgede yer alan diğer nitelikli konut projeleri, siteler ve konutlara hizmet verebilecek konumda bulunması ve bu yerleşim birimlerinde yaşayanlar alışveriş için yüksek potansiyel oluşturacak. Selective Shops'un dükkanları banka şubesinden cafe ve restorana, marketten eczaneye, kuru temizlemeciden kuaföre ve kırtasiyeye pek çok ihtiyaca hizmet verecek

İlk 4 ofis için yüzde 15 indirim

Maltepe Dragos'da, Ekşioğlu Mimarlık Mühendislik tarafından inşaatı tamamlanan, 13 ofis katlı, çok amaçlı iş merkezi Dragos Park, avukatlara, şirketlere ve gayrimenkul yatırımcılarına yatırım fırsatı sunuyor.

Dragos Park'ın, 280 metrekarelik ofis katlarında, RE/ MAX Armoni ofisi tarafından, ilk 4'ü yüzde 15'e varan indirim kampanyası ile satışa sunulan, 140 metrekarelik ofisleri ve kiralık dükkanları bulunuyor. 2 bin 25 metrekare arsa üzerinde 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip, biri bodrum olmak üzere toplamda 16 kattan oluşan Dragos Park'ta, her biri 280 metrekarelik 13 ofis katında, 140 metrekarelik ikişer ofis yer alıyor. Ofis katlan, tüm kat ya da ofis bazında, genel müdürlük, home office, yönetim ve operasyon merkezi gibi, iş hayatına yönelik farklı kullanım amaçlarına hitap eden, çok fonksiyonlu tasarım seçenekleri barındırıyor. 1400 metrekarelik kapalı otopark katında, mağaza depolan ve hizmet alanları da bulunurken, 750 metrekarelik giriş katı, 60 metrekarelik lobi ile birlikte, 270 metrekare ve 410 metrekare büyüklüğünde iki dükkandan oluşuyor.

 280 metrekare kapalı, 470 metrekare açık alana sahip lobi üzerindeki teras ile +50 metredeki en üst kat terası ise, restoran, kafe, kış bahçesi olarak hizmet vermek üzere kiralanacak tesisler olarak planlanıyor. Fiyatlar 493 bin TL'den, kiralar ise 3 bin 600 TL'den başlıyor. Projenin pazarlama ve satışım üstlenen RE/MAX Armoni Ofisi tarafından, Dragos Park'taki 140 metrekarelik ofisler, 500 bin TL'den başlayan fiyatlar ile  satışa sunuluyor. RE/MAX Armoni, ilk 4 işyerinin satışında yüzde 15'e varan indirim kampanyası gerçekleştiriyor. Dragos Park'ta, restaurant-cafeterya için ayrılan teraslar ile dükkanlar ise aylık 8 bin 500 lira ile 12 bin lira arasında değişen kira fiyatlarıyla, işletmecilerini bekliyor.

Konutlardan sonra sıra dükkanlara geldi

Gayrimenkul sektöründe, son dönemde konut projeleri peş peşe devreye girip, mevcut projelerde de kampanyalar hız kazanırken, ticari birimler de öne çıkmaya için de kampanyalar düzenliyor. Bu hafta başladı. İstanbul'un gelişen bölgelerinde Emlak Pazarı'nda ofisler ve dükkanların ofis projeleri devreye girerken, mevcut projelerin içinde yer alan dükkanların da satışlarına yönelik fırsatları inceledik.

satışları başladı. Gayrimenkul kuruluşları, konutlarda olduğu gibi ofis ve dükkanlar içinde kampanyalar düzenliyor. Bu hafta Emlak Pazarı'nda ofisler ve dükkanların satışlarına yönelik fırsatlara inceledik.

İş Modern'de metrekare 2.150 liradan başlıyor

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde inşası devam eden İş Modern projesinde ilk etap teslimleri başlıyor. İkinci etap satışlarının devam ettiği A-B-C-D blokların metrekare birim fiyatı 2 bin 150 TL'den başlayan proje Sinpaş Yapı imzası taşıyor. Yüzde 65 oranında satışları tamamlanan ikinci etabın, sahiplerine Mart 2013'te teslim edilmesi planlanıyor. Konutta sunduğu ödeme avantajım ilk kez bir ticari gayrimenkul projesine taşıyan Sinpaş Yapı, 48 ay vade farksız ödeme kolaylığını İş Modern'in ikinci etabında uygulamaya devam ediyor. Böylece uzun vadede kira öder gibi iş yeri sahibi olmalarını sağlıyor. Atölye, depolama ve imalat yapan pek çok firma için merkezi lokasyonu ve fonksiyonel mimarisiyle dikkat çeken İş Modern Ticaret Merkezi, 63 bin metrekarelik arsa alanına sahip. Satışı devam eden ikinci etapta yer alan blokların büyüklükleri ise 600 metrekare üe 14 bin 500 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.

 İş Modern projesinin satışa çıktığı günden bu yana firmalar tarafından büyük ilgi gördüğünü ve kısa bir süre sonra birinci etabın teslimlerine başlayacaklarını açıklayan Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, "Lokasyon bakımından İstanbul'un en değerli sanayi bölgesi olan İkitelli'de yer alan projemizin 48 bin 952 metrekaresini oluşturan birinci etabının teslimlerine başlayacağız. Yüzde 65 oranında satışlarını tamamladığımız ikinci etapta, satışı devam eden bloklarımızın metrekare birim fiyatı 2 bin 150 TL'den başlıyor" diyor.

Meltem KARA / Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beylikdüzü Belediyesi’nden 2 milyon TL’ye satılık dükkan!
  • 23.01.2019 09:28

Beylikdüzü Belediyesi’nden 2 milyon TL’ye satılık dükkan!

Mülkiyeti Beylikdüzü Belediyesi’ne ait olan dükkan 2 milyon 950 bin TL karşılığı ...

Ortahisar Emlak Müdürlüğü’nden satılık 4 dükkan
  • 19.01.2019 09:43

Ortahisar Emlak Müdürlüğü’nden satılık 4 dükkan

Mülkiyeti Trabzon Ortahisar Belediye Başkanlığı Emlak Müdürlüğü’ne ait olan 4 dü ...

Beylikdüzü Belediyesi’nden 2.9 milyon TL’ye satılık dükkan
  • 21.12.2018 09:25

Beylikdüzü Belediyesi’nden 2.9 milyon TL’ye satılık dükkan

Mülkiyeti Beylikdüzü Belediyesi’ne ait olan dükkan 2 milyon 950 TL’ye satılıyor. ...

Beylikdüzü Belediyesi'nden satılık dükkan!
  • 29.11.2018 09:55

Beylikdüzü Belediyesi'nden satılık dükkan!

Mülkiyeti Beylikdüzü Belediyesi'ne ait olan dükkan 2 milyon 950 bin TL'ye satıla ...

Ankara'da 12 adet dükkan satılacak!
  • 17.08.2018 09:51

Ankara'da 12 adet dükkan satılacak!

Polatlı Belediyesince, İstiklal mahallesinde yer alan, yapımı devam eden kat kar ...

TMSF, 11 bin 900 TL'ye arsa satıyor!
  • 28.02.2015 13:40

TMSF, 11 bin 900 TL'ye arsa satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), aralarında arsa, dükkan ve dairenin olduğ ...