maritbet girişmaritbet
Fer Yapı Parima ile ofisteki iddiasını sürdürüyor

Fer Yapı Parima ile ofisteki iddiasını sürdürüyor

Fer Yapı, Parima'da 2 bin 500 metrekarelik bir şehir bahçesine yer vererek ofislerin yüzde 30'unu sattı

Metrekare satış fiyatının 2 bin 800 dolardan başladığı Parima projesinde 2 bin 500 metrekarelik bir şehir bahçesi yer alıyor. Toplantı salonları da bahçenin içinde bulunuyor.

iTower Bomonti ile ofis pazarında yerini alan FerYapı, son olarak Merter'de, E5 karayolu üzerinde yaptığı Parima projesini satışa çıkardı. Yeni lansmanı yapılan Parima'da 45 metrekareden 970 metrekareye uzanan 223 ofis ünitesinin yüzde 30'u satıldı. Prestijli bir ofis ve ev ofis yaşamı sunan Parima'nın bünyesinde barındırdığı şehir bahçesiyle yeşillikler içinde çalışma imkanı sağladığını kaydeden Feryapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, “2 bin 500 metrekare alana sahip olan bu şehir bahçesi, yemyeşil ve tamamı camdan oluşan mekânın içindeki toplantı salonu ve lounge alanıyla yeni bir deneyimi yatırımcısına sunuyor” dedi. Kumova, Parima'nın tesliminin Eylül 2015'te gerçekleşeceğini kaydetti.

FerYapı olarak, 2010'da fark yaratan projelere imza atma hedefiyle ilk olarak Şişli Bomonti'de inşa ettikleri iTower Bomonti ile ofis pazarına giriş yaptıklarını hatırlatan Ramadan Kumova, “iTower Bomonti ile hedefimiz A+ ofis özelliğine sahip ilk küçük metrekareli ofis kavramını sektöre kazandırmaktı. Küçük metrekare dahi olsa bu ofisleri sosyal olanaklarla donatarak konforlu bir ofis ortamı oluşturduk. iTower kısa sürede hedef kitlesi ile buluştu ve ofis piyasasında yerini aldı” dedi.

Premier Kampüs'ü dünya devleri tercih etti

Kağıthane'de geliştirdikleri FerYapı'nın ikinci ofis projesi Premier Kampüs Ofis'in ise, dünyanın yeni ofis trendi kampüs ofis konseptini Türkiye'ye getiren ilk proje olduğunu savunan Kumova şunları söyledi: “Google, Apple, Microsoft gibi dünyanın en değerli şirketlerinin tercih ettiği bu konsept; alışılagelmiş bölme bölme, kapalı kutu gibi ofislerin, dikey binaların yerine az katlı yatay binalardan oluşan ve bünyesinde barındırdığı sosyal olanaklarla çalışanlarının verimlilik ve motivasyonu yükseltme amacıyla geliştirildi. İş hayatına yeni bir soluk getiren ve geleceğin ofis projesi olarak nitelendirdiğimiz Premier Kampüs Ofis'in teslimi Aralık 2015'te gerçekleşecek” dedi.

Genellikle İstanbul'un merkezi ve değerli bölgelerinde ofis projeleri yaptıklarını aktaran Kumova, satış ve kiralamadaki konut, residence, ticari ve ofis ürün çeşitliliği içinde ofislerin yüzde 40'lık bir paya sahip olduğunu söyledi. Premier Kampüs Ofis'te ve Parima projelerinde metrekare satış fiyatlarının 2 bin 800 dolardan başladığını aktaran Kumova, metrekare kiralama fiyatlarının ise 16 dolar ile 35 dolar arasında devam ettiğini kaydetti. Kumova, peşin ödemede yüzde 10 indirim, yüzde 1 peşin, 36 ay vade farksız FerYapı finansmanı ve şirketlere kolaylık sağlayacak ara ödemeli modeller sunduklarını aktardı.

Ofis olarak tasarlanmış mekanlara kayış artıyor

İstanbul'un, stratejik konumu itibariyle dünya ticaretin nabzını tutan bir şehir olduğunu vurgulayan Kumova, bunun doğal sonucu olarak İstanbul'da, gerek ulusal gerek uluslararası firmaların öncelikli tercihi olan bir ofis talebinin söz konusu olduğunu belirtti. Finans Merkezi ile de İstanbul'un, önümüzdeki dönemde de hızlı gelişime açık olacağını dile getiren Kumova, “Ofis ihtiyaç ve trendleri de gösteriyor ki günümüzde fonksiyon olarak ofis olarak tasarlanmış mekanlara kayış gittikçe artış gösteriyor. Bu da bizlere büyüme potansiyelinin olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ramadan Kumova: MIPIM 2013 Türkiye'yi olumlu etkiler!
  • 14.03.2013 15:22

Ramadan Kumova: MIPIM 2013 Türkiye'yi olumlu etkiler!

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramdan Kumova, emlaktasondakika.com mikrofonlarına ...

Ramadan Kumova, konut piyasasını değerlendiriyor!
  • 09.08.2012 15:42

Ramadan Kumova, konut piyasasını değerlendiriyor!

KONUTDER Başkan Yardımcısı Ramadan Kumova, inşaat sektöründeki konut satışlarını ...

Ramadan Kumova, Fer Yapı’yı sattı!
  • 16.01.2021 10:18

Ramadan Kumova, Fer Yapı’yı sattı!

Fer Yapı, 75 milyon TL bedelle Denge Yatırım Holding'e satıldı. Satış işlemi son ...

Denge Holding, Fer Yapı’yı satın alıyor!
  • 13.11.2020 16:14

Denge Holding, Fer Yapı’yı satın alıyor!

İstwest, Premier Kampüs Ofis, Parima Residence gibi projeleri üreten Feryapı'nın ...

Sektör temsilcilerinden 15 Temmuz mesajı!
  • 12.07.2017 12:24

Sektör temsilcilerinden 15 Temmuz mesajı!

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi, Ramadan Kumova, TÜRKONFED ve Türkiye Müteahhitler ...