maritbet girişmaritbet
Yüksek Mimar Sevinç Ormancı: Mimaride yeşilin ve enerjinin önemini kavramalıyız!

Yüksek Mimar Sevinç Ormancı: Mimaride yeşilin ve enerjinin önemini kavramalıyız!

Quality of Magazine'in dekorasyon sayfalarını hazırlayan Yüksek Mimar Sevinç Ormancı, "Mimaride yeşilin ve enerjinin önemini kavramalıyız" dedi

Doğadan yaşamımıza yansıyan olumlu enerjiler üzerine araştırmalar yapan, mekânsal enerji konusunda uzman Y. Mimar Sevinç Ormancı, mimari, iç mimari tasarımlarında, doğadan ilham aldığı gücün yaşamımıza yansıttığı olumlu enerjileri anlattı.

Y.Mimar Sevinç Ormancı kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdikten sonra, Mimar Sinan Üniversitesi'nde İç Mimarlık üzerine yüksek lisans yapan Sevinç Ormancı, Kültür Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

GYİAD üyesi olan ve yurtiçi yurt dışı bir çok mimari projeye imza atan Sevinç Ormancı, Sedeko Mimarlık'ın da kurucusudur Alan Ritchie and Philip Johnson, Lord Rothshieldle, Javier Barba gibi ve ünyaca ünlü mimari gruplarla işbirliği anlaşmaları yapmıştır.

Doğada var olan olumlu enerjiyi yaşamımıza yansıtmak ne demek?

Son yıllarda doğaya farkındalık oldukça arttı. Trendleri bile etkileyen bu seçimler, yaşamımda tasarladığım mimari ve çevre tasarımın ana teması ve noktası. Sebebine gelince başarının nedenlerinden en önemlisi, sahip olduğumuz doğada var olan gücün, enerjinin üzerine uzun süredir yaptığım çalışmalardan vardığım sonuca göre, doğada var olan elementlerin yaşamımızda doğru kullanımıyla, sadece başarının değil, mutluluğun da anahtarı elimizde.
Başarı ve mutluluk için gerekli enerjinin, doğada var olan güce ve enerjiye paralel düşünerek, yaşamımızdaki enerjinin yükseltilmesi diyebiliriz kısaca.

Doğada var olan gücün kaynağı olan ‘enerji' yaşamımızda hayatımızı yukarı çekmemiz için hangi alanlarda mevcut size göre?

Yaşamımızda zorlukların üstesinden gelebilmemizi ve mutlu, başarılı, sağlıklı olabilmemizi etkileyen “enerji”nin birçok kaynağı var. Yaşadığımız mekânların arsa konumları, içinin hangi elementlerle tasarlandığı, beraber olduğumuz kişiler, kıyafetlerimizle birlikte kullandığımız yarı değerli ve değerli taşlar, hatta yediğimiz yiyeceklerden enerji almamız mümkün. Mimariden giysiye, giysiden mücevhere her alanda olumlu enerjiyi yaşamınıza taşıyın. Hatta bu enerji yaşadığımız ilişkilerde bile mevcuttur. Dikkat ettiyseniz bazı ilişkiler bizi tüketir, bazıları yukarı çeker. Doğadaki bu enerjiyi doğru kullanarak ilişkilerimize bile çözüm bulabiliriz.

Doğadaki enerjiyi yaşamımıza doğru taşımak nasıl mümkün?

Doğanın bize sunduğu bu sayısız zenginlik arasında, doğadaki elementlerin ve enerjinin doğru kullanımı modadan, mimariye, yiyeceklerimize kadar yaşamımızın her noktasında olumlu enerji saklıdır. Tabii ki bunun birçok yolu var ancak herkesin doğadaki elementi farklıdır.

Son yıllarda yaptığım çalışmalarda doğu felsefelerinden wabi sabi zen feng shui ve gündemde olan green architecture'da olan ekolojik yenilebilir enerjiyi harmanlayarak mimari iç mimari çevre tasarımı projelerimi güncelledim.

Yarı değerli taşların yaşamımıza sağladığı olumlu noktalar nedir?

Uykusuzluğu gideren dişi kuvarsı, güzel rüyalar görmemizi sağlayan sarı topazı yatak odalarımızda rahatlıkla kullanabiliriz. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta yatak odanızda sadece dişi kuvars kullanabilirsiniz çünkü erkek kuvars taşı ayın enerjisi tarafından uyarıldığı zaman çok güçlü enerji yaydığı için sizi kolay uyutmaz. Mide rahatsızlıklarına iyi gelen sitrin taşı mutfaklarda, göz hastalıklarına iyi gelen ametist, bilgisayarın olduğu çalışma odalarında, kalp çarpıntılarını azaltan olivin taşı ise dinlenme odalarında kullanılabilir.

Mücevherde kullanılan değerli taşlar ise üzerimizde taşıyabildiğimiz için bize doğrudan enerji aktarabilecek önemli kaynakları oluşturuyor.

Günümüzde binalar büyük taş yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Artık sadece taş bina değil, doğanın yoğun bir şekilde hissedildiği, ekolojik mimari projeler üretmeliyiz. Kısaca günümüz mimarisinde yeşil ve enerjinin önemini kavramalı ve uygulamalıyız.

Quality of Magazine

Yorum Yaz

Benzer Haberler

SunExpress, Anadolu–Avrupa uçuş ağını genişletiyor
  • 06.08.2020 11:40

SunExpress, Anadolu–Avrupa uçuş ağını genişletiyor

SunExpress, seyahat yasaklarının kaldırılmasının ardından Anadolu’nun 10 kentini ...

TBMM'den Mimar Sinan Üniversitesi'ne tahliye kararı!
  • 22.06.2018 17:21

TBMM'den Mimar Sinan Üniversitesi'ne tahliye kararı!

TBMM, Dolmabahçe Sarayı Baltacılar Dairesinin tahliyesi hakkında Mimar Sinan Üni ...

Seren Serengil iç mimar oldu!
  • 03.10.2015 10:08

Seren Serengil iç mimar oldu!

Geçtiğimiz günlerde adı Engin Akyürek ile aşk dedikodularına karışan, ardından b ...

İhracatçılar Mimar Sinan Üniversitesi'ne tasarım makinasını teslim etti
  • 20.02.2014 08:19

İhracatçılar Mimar Sinan Üniversitesi'ne tasarım makinasını teslim etti

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Ulusal Karton Ambala ...

Mimar Sinan Üniversitesi, yeşil bina sertifikasyonu sistemini 7 Ocak’ta tanıtacak
  • 02.01.2014 16:46

Mimar Sinan Üniversitesi, yeşil bina sertifikasyonu sistemini 7 Ocak’ta tanıtacak

Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ...

Enteresan Mimarlık mimar ve iç mimar alacak!
  • 06.08.2013 11:56

Enteresan Mimarlık mimar ve iç mimar alacak!

Enteresan Mimarlık fuar standı ve dekorasyon alanlarında hizmet verecek takım ar ...