maritbet girişmaritbet
Ünlü Mimar Tatsuya Yamamoto hayatını kaybetti

Ünlü Mimar Tatsuya Yamamoto hayatını kaybetti

Türk ve Japon mimarlığının önemli isimlerinden Tatsuya Yamamoto, henüz 49 yaşında yaşamını yitirdi

 

 

Türk ve Japon mimarlığının önemli isimlerinden Tatsuya Yamamoto, henüz 49 yaşında yaşamını yitirdi. Yamamoto, 18 Aralık 2010 Cumartesi akşamı, spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Öğretim görevlisi Doç. Dr. Gonca Telli ile evli ve bir kız çocuğu babası olan Tatsuya Yamamoto, meslek hayatı boyunca gerçekleştirdiği birçok ulusal ve uluslararası önemli proje ile tanınıyordu. Meslektaşı Gökhan Aktan Altuğ ile kurduğu TAGO Mimarlık ile bir çok önemli projeye imza atan Tatsuya Yamamoto, Mimar Sinan Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde de öğretim görevlisi olarak Türk mimarlığına büyük katkılarda bulunmuştu.

1961 yılında Japonya'da doğan Tatsuya Yamamoto, 1983'te Tokyo'da Shibaura Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Japonya'da, Fransa'da ve Türkiye'de üç ayrı yüksek lisans yapan Yamamoto, 1986 yılında ise ”ikinci ülkem” dediği Türkiye'ye yerleşti. Yamamoto, 1987–1990 yılları arasında, Mimar Sinan Üniversitesi'nde, 1991–1995 yılları arasında da Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu süre içinde Japonya, Türkiye hükümeti, UNESCO vs. adına çeşitli projeler yöneten Tatsuya Yamamoto'nun, Japonya, ABD ve Avrupa'da uygulanmış çeşitli eserleri bulunmaktadır. 1995'ten bu yana çalışmalarını meslektaşı Gökhan Aktan Altuğ ile birlikte İstanbul'da kurduğu TAGO Mimarlık'ta sürdüren Yamamoto, profesyonel mimarlık yaşamında çeşitli ulusal ve uluslararası projelere imza attı.

Kendi ülkesi gibi sevdiği Türkiye için pek çok hizmette bulunan, gerek ürettiği nitelikli projelerle, gerekse verdiği akademik eğitimlerle Türkiye mimarlığına büyük katkılarda bulunan Tatsuya Yamamoto'nun, yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış Türkiye ve mimarlıkla ilgili çeşitli yazıları bulunmaktadır. Eşsiz entelektüel ve mesleki birikiminin yanı sıra sıcak ve sempatik, pozitif kişiliği ile de çevresi ve mesai arkadaşları tarafından çok sevilen Tatsuya Yamamoto'nun genç yaşta yaşamını yitirmesi, mimarlık dünyasını yasa boğdu.

Tatsuya Yamamoto'nun naaşı, Üsküdar Altunizade'deki M.Ü. İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından, Çengelköy Mezarlığı'na defnedildi.

 

Projeleri:(Tamamlanmış ve devam eden projelerinden bazıları)

Ser Plaza

Kütahya Adliyesi

Eskişehir Adliyesi

Sarkuysan İş Merkezi

Kavacık Gülsan İş Merkezi

Dündar İnşaat Incıty

Dündar İnşaat Rumelifener Istanblue

Albaraka Ofis Binası

Güneri İnşaat Ikebana

Koray İnşaat Natura Evleri (Eskişehir)

Dumankaya Vizyon

Dumankaya İkon

Dumankaya Cadde

Dumankaya Adres Lobi

Bay İnşaat Bay Resıdence (İstinye)

Rıxos Bomonti Resıdans

Soyak Karşıyaka Siesta

Soyak Halkalı Park Aparts

Bursa Korupark Avm Ve Konutları

Sinpaş Ankara Oran Projesi

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz