maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin İlk Genç Mimar Ödülü 5. Kez Sahibini Arıyor

Türkiye'nin İlk Genç Mimar Ödülü 5. Kez Sahibini Arıyor

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu yıl beşinci kez verilecek olan ‘Arkitera Genç Mimar Ödülü’ Türkiye'de bu alanda verilen ilk ödül olma özelliğini taşıyor


Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu yıl beşinci kez verilecek olan ‘Arkitera Genç Mimar Ödülü' Türkiye'de bu alanda verilen ilk ödül olma özelliğini taşıyor. Ödül genç mimarların projelerini ve isimlerini duyurmayı, böylece mimari üretimde gençlerin seslerine daha çok yer verilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi, 24 Ocak 2011 tarihinde ilan edilen “Genç Mimar Ödülü” ile Türkiye'deki genç mimarlara ve nitelikli yapıtlara ulaşmayı hedefliyor. Genç Mimar Ödülü Seçici Kurulu ise Gökhan Avcıoğlu, Celal Abdi Güzer, Hasan Özbay, H. Ertuğ Uçar ve Hüseyin Yanar gibi ödüllü mimarlardan oluşuyor. Son başvuru tarihi 5 Eylül 2011 olan Arkitera Genç Mimar Ödülü, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak tasarım alanında yaptıkları her türlü üretim göz önüne alınarak veriliyor.

40 yaşın altındaki mimarlara verilen ‘Genç Mimar Ödülü'nün ilki, 4 Ekim 2004 tarihinde Darphane-i Amire'de düzenlenen Mimarlık Festivali kapsamında sahiplerini buldu. Genç Mimar Ödülü'nün ilk sahipleri Boğaçhan Dündaralp, Kerem Erginoğlu-Hasan Çalışlar ile Hilmi Güner-Hüseyin Bütüner oldu. Antalya Expo Center Kongre ve Fuar Merkezi'nde 25-28 Kasım 2004 tarihleri arasında Genç Mimar Ödülü Sergisi düzenlendi ve ödül kazanan mimarların projelerinden oluşan sergi Türkiye'yi gezdi. Ayrıca Genç Mimar Ödülleri ve adaylarının yer aldığı İdil Erkol tarafından hazırlanan "Genç Çizgiler 2004" ve Şebnem Şoher tarafından hazırlanan "Genç Çizgiler 2006" adında iki kitap Arkitera Yayınları tarafından basıldı.

Genç Mimar Ödülü 2010
Arkitera Genç Mimar Ödülü 2010 ödül töreni 30 Eylül 2010 tarihinde BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı kapsamında yapıldı. Teğet Mimarlık'ın ortaklarından Ertuğ Uçar Dördüncü Genç Mimar Ödülü'nün sahibi oldu. Jüri Özel Ödülü'nü alan isimler ise Defne Önen Mimarlık'tan A. Defne Önen ve Maer&Partners'tan Erguvan Ünal oldu.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz