maritbet girişmaritbet
Hebil 157 Evleri Honor Award ödülünü kazandı

Hebil 157 Evleri Honor Award ödülünü kazandı

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü kurucu bölüm başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülşen Aytaç ve Y. Mimar Alper Aytaç tarafından inşa edilen Hebil 157 Evleri Dünya’da uluslararası alanda peyzaj mimarlığı dalında verilen en prestijli ödül olan Honor Award ödülünü kazandı

Dünya çapında kabul edilmiş bir topluluk olan American Society of Landscape Architect jüri üyeleri projeyi "Kısaca sanat eseri…  Her parça hiçbir israfa neden olmadan mükemmel şekilde kullanılmış, birçok evin birada kullanılması erişilebilirliğe engel olmadan kümelenmiş güzel bir proje." olarak tanımladı.

Bodrum'a yeni bir soluk getiren  Hebil 157 Evleri Projesini “ Mimarlık Topografyanın  Uzantısı” olarak tanımlayan Aytaç Mimarlık projede bir yandan doğanın dinamik yanlarını ele alırken diğer yandan hipnotik bir etki yaratmıştır. Hebil 157 arazisi, Bodrum yarımadası karşısında Kos Adası'sında bulunduğu varsayılan yanardağın püskürttüğü lavların soğuyup kristalleşmesinden oluşur. Arazi üzerinde yükselen Bodrum Beyazı binalar tam da bu efsanevi dağın oluşturduğu kristaller şeklindedir. Sahip oldukları manzara açısına ve çevresel ilişkilerine göre farklı yapıya sahip olan 5 bina kendi içinde bir ritme sahiptir. Bu ritim bina içlerinde sadece volkanik bazalt taşı kullanılmasıyla ve manzarayı kucaklayan cam yüzeyleriyle birleşip doğanın tüm şeffaflığını yansıtır. Asırlık zeytin ağaçları ve 10 adet lavanta Bodrum'un huzurlu yapısını tamamlar.

Hebil 157 Evleri projesinden önce uluslararası alanda birçok makale ve kitap yayımlayan Ahmet Cengiz Yıldızcı, Gülten Aytaç ve Alper Aytaç, 2012 yılında düzenlenen 42 yarışmacının katıldığı “Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeo-Park Alanı Uluslararası Mimari Avan Projesi ” Yarışması'nda 1.lik Ödülünün sahibi olmuşlardır. Aynı zamanda Taksim Divan Otelin Çatı Katı Peyzaj Projesi, Four Seasons Hotels Peyzaj Projesi ve Topkapı Saray Bahçesi Restorasyon Projesi gibi önemli projelerde de yer almışlardır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hebil 157 Evleri Honor Award ödülünü kazandı
  • 24.10.2013 11:55

Hebil 157 Evleri Honor Award ödülünü kazandı

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü kurucu bölüm başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yı ...