maritbet girişmaritbet
Dünyaca Ünlü Mimar 'Nef Evleri'ni Tasarlayacak

Dünyaca Ünlü Mimar 'Nef Evleri'ni Tasarlayacak

Dünyaca ünlü mimarlar arasında gösterilen Lord Norman Foster Nef evleri’ni tasarlayacak.

Timur Gayrimenkul şirketinin konut markası 'Nef', katlanabilir ev (foldhome) konseptli projesi için Londra merkezli Foster&Partners ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Foster&Partners ile proje bazlı 4 aydır çalıştıklarını belirterek, çalışmalarının sadece iki proje ile sınırlı kalmayacağını, Ar-ge (araştırma-geliştirme) üzerinde de çalışmalar yürüttüklerini belirtti.İşbirliği kapsamında ilk aşamada İstanbul'da iki proje tasarlanacağını belirten Timur, dünya markası olmayı amaçladıklarını söyledi.

  Tasarımı ön planda tutan Nef'in ana konsepti 'foldhome-katlanabilir' denilen evler. Amacı, ev dışında sıklıkla kullanılmayan ama her an ihtiyaç duyulabilecek yaşam alanlarına, ihtiyaç duyulduğu zaman 'öde-kullan' sistemi ile sahip olmak. Bu şekilde, kişiye 1900 metrekarelik evin imkanları sunulabiliyor. Foldhome ev sahipleri, 1 artı 1 dairelerine karşılık, 24 odalı bir evin sahip olabileceği tüm imkanlarından yararlanabiliyor. Konsepti ofis projelerine de uygulayan Erden Timur, "Kiralayarak sinema salonu,basketbol salonu, müzik odası, parti odası, misafir yatak odasına sahip olunabileceğini ve aidatta da avantaj sağladığını belirtti.

1.5 milyar dolarlık yatırım

   Bölgenin tarihi ve doğal görünümünü bozmayacak şekilde tasarlanacak olan foldhome sistemli yapılar, deniz kenarında inşa edilecek ve tüm odalar deniz manzaralı olacak. Nef ile Foster&Partners'ın tasarlayacağı projeler karma bir yapıya sahip olacak. Proje içinde ev, otel, işyeri, alışveriş, okul, hastane, kafe hatta marina da bulunacak. İki projenin toplam yatırımsal büyüklüğü yaklaşık 1.5 milyar dolar olacak.

  Nef''in katlanabilir sistemli 6 projesi bulunuyor. Bunlardan ilki Nef Flats Levent 163, 1 artı 1 dairelerden oluşuyor. Nef Apartments Kemerburgaz 04 ise ailelere yönelik tasarlanmış. Şirketin ofis ve rezidans konseptli Nef Offices Levent 05 projesinin yanı sıra, hem ofis hem de konutun yer aldığı Nef İki Haliç ve Nef Kağıthane 11 yapıları da bulunuyor. Erden Timur, ayrıca İstanbul'un en gözde lokasyonlarından biri olan Bebek sırtlarında yer alan 68 dönüm arazi üzerinde, içinde otel bulunan Bebeköy projesi üzerinde de çalışıyor. Abdülhamit dönemindeki  Fransız yetimhanesi otel olarak tasarlanacak ve otel arazinin 15 dönümünde olacak. İnşaata yıl sonu başlanacak.. Kalan 40 dönümü de sanatsal faaliyetlere ayrılacak,

   Ayrıca Lord Foster Norman; Albion Riverside Londra, HSBC UK  Headquarters  gibi projelerin de tasarımcısı.

0212 325 11 11

http:// www.nef.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferko Signature, Levent’in yeni buluşma noktası olacak
  • 22.02.2016 16:42

Ferko Signature, Levent’in yeni buluşma noktası olacak

Ferko tarafından Levent Büyükdere Caddesi’nde yapımına başlanan Ferko Signature ...

Dünyaca Ünlü Mimar 'Nef Evleri'ni Tasarlayacak
  • 26.09.2011 18:29

Dünyaca Ünlü Mimar 'Nef Evleri'ni Tasarlayacak

Dünyaca ünlü mimarlar arasında gösterilen Lord Norman Foster Nef evleri’ni tasa ...