maritbet girişmaritbet
Dumankaya İkon, 22’inci ARKİV Buluşması’na ev sahipliği yaptı!

Dumankaya İkon, 22’inci ARKİV Buluşması’na ev sahipliği yaptı!

13 Ekim 2012 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda 22. kez düzenlenen ARKİV Buluşması, Dumankaya İkon'da Gökhan Aktan Altuğ eşliğinde yapıldı

13 Ekim 2012 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda 22. kez düzenlenen ARKİV Buluşması, Dumankaya İkon'da Gökhan Aktan Altuğ eşliğinde yapıldı

Tago Mimarlık'tan Mevlüt Duymaz, Emre Kurbak, Gülen Yıldız Üçler, Eser Güngör, Serdar Kızıltaş ve Sevinç Özkan'ın yanı sıra Cem İlhan, Ömer Kanıpak, İpek Akpınar, Suzan Sanlı Esin, Murat Şahin, Murat Er, Dila Gökalp, Deniz Güre Emek, Feyza Kalaycıoğlu, Kalebodur'dan Pelin Özgen, Ayşe Çamcı, Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Emine Merdim Yılmaz, Ömer Yılmaz, Selin Biçer, Uğur Ceylan ve Aslı Uzunkaya katıldı. https://twitter.com/#!/mimarlikarsivi adresinden düzenlediğimiz sosyal medya kampanyası sonucunda da Haluk Özcan, Nihat Sarı, Cihad Mustafa Mert, Hasan Aydın, Ümit Arafai buluşmada yerini aldı.

Buluşma Gökhan Aktuğ'un maket üzerinden yapıyı anlatmasıyla başladı. Gökhan Aktuğ konuşmasında ilk olarak ofis işleyişini anlattı ve ofislerinde tasarım ve uygulama olmak üzere iki ayrı bölümün varlığından bahsetti.

Projenin 6-7 sene önce kendilerine geldiğinden fakat arazideki belirsizlik yüzünden başlayamadığından bahsetti. Tasarım başlangıcında emsal hesaplarının önemli rol oynadığını söyleyen Altuğ, birkaç sınırlama yüzünden bu biçimin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bazı projelerin şehre silüet verdiğini, kimlik kazandırdığını vurgulayarak, İkon'un da bu biçimiyle bölgenin simgesi olduğunu söyledi.

İkon'un çöktüğüne dair söylentilere de değinen Altuğ, emsal yüzünden tek bloğun üst kotunun diğer ikisinden daha düşük olduğunu ve böyle bir çökmenin söz konusu olmadığını vurguladı.

Bina tasarımı belli bir aşamaya geldikten sonra işin içine ekonominin girdiğini söyleyen Altuğ, değişikliğiyle maliyeti azaltabilecek malzemeler kullanmaya dikkat ettiklerini, böylece herhangi bir ekonomik sıkıntı anında projelerinden ödün vermeden sorunu çözebildiklerini söyledi.

Dairelerin küçük olması kendimizi eleştirdiğimiz nokta

Yapı içi dairelerin küçük olmasının kendilerini eleştirdikleri nokta oluğunu fakat yurtdışında dairelerin artık hep küçük olduğunu, insanların artık yaşamlarının çoğunu dışarıda geçirdiklerini, bizde ise buna yeni yeni alışıldığını söyledi. Ayrıca program ve maliyetle ancak bu noktaya kadar gelinebildiğini de sözlerine ekledi.

Binanın önemli bir özelliğinin 10. kattan sonrasında Türkiye'de olmamasına rağmen konsol olmasını söyleyen Altuğ, belediyenin ilk etapta bunu kabul etmediğini, kolonlu halini gördükten sonra, belediye başkanının binanın ilk haliyle, çözebildikleri durumda konsol yapmalarını söylediğini de sözlerine ekledi.

Kadronun desteği ve devamlılığı

Konuşmasının sonunda Tatsuya Yamamoto'yu da anan Altuğ, bu projelerin vizyonlarının ortaya konmasında çok katkısı olduğunu söyledi. Ayrıca projenin aynı değerde gitmesinin sebebinin kadronun desteği ve devamlılığı olduğunu söyleyerek konuşmasını noktaladı.

Ardından soru-cevap kısmına geçildi. "Yapıdaki boğumların herhangi bir işlevi var mı," sorusuna, bu boğumlarda çöp, havalandırma, tesisat gibi bölümlerin olduğunu, tüm katlardakilerin bu noktalarda birleşip aşağıya aktarıldığını anlatarak cevap verdi.

Soru-cevap bölümüyle sonlanan konuşmanın arkasından binaya geçilip, ortak kullanım alanları ve konut bölümleri gezilerek buluşma sona erdi.

ARKİV Buluşmaları Hakkında

Kapalı oturumlar halinde belli periyodlarda düzenlenen buluşmalarda her oturumda farklı bir proje geziliyor ve tartışılıyor. Buluşmaların kaydedildiği videolar, ARKİV'de ilgili projelerin başlıkları altında yayınlanıyor.

Arkitera

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dumankaya İkon projesinin videosu için tıklayın!
  • 28.02.2013 13:49

Dumankaya İkon projesinin videosu için tıklayın!

Dumankaya İkon projesinin helikopter videosunu emlaktasondakika.com farkıyla izl ...

Dumankaya İkon'un helikopterden son kareleri!
  • 01.07.2013 13:39

Dumankaya İkon'un helikopterden son kareleri!

Dumankaya İkon projesinin en yeni helikopter görüntülerini emlaktasondakika.com ...

Pilotun gözüyle Dumankaya İkon!
  • 18.02.2013 14:51

Pilotun gözüyle Dumankaya İkon!

Dumankaya İnşaat imzası taşıyan İkon projesinin havadan görüntüleri emlaktasonda ...

Göztepe Dumankaya İkon'dan son hali!
  • 14.11.2012 15:11

Göztepe Dumankaya İkon'dan son hali!

Dumankaya İnşaat projesi olan Dumankaya İkon, Göztepe'de inşa ediliyor. Dumankay ...

Dumankaya İkon'un çalışmaları devam ediyor
  • 09.05.2012 14:28

Dumankaya İkon'un çalışmaları devam ediyor

Dumankaya İnşaat tarafından hayata geçirilen Dumankaya İkon'da inşaat süratle de ...

Dumankaya İkon, Emporis Gökdelen Ödülü’nde finale kaldı!
  • 29.08.2013 14:23

Dumankaya İkon, Emporis Gökdelen Ödülü’nde finale kaldı!

Yüksek binalar ve ikonik yapılar hakkında küresel bir veri sağlayıcısı olan Empo ...