maritbet girişmaritbet
 Artnext İstanbul’a Zeynep Sayın ve Emre Zeytinoğlu konuk oldu!

Artnext İstanbul’a Zeynep Sayın ve Emre Zeytinoğlu konuk oldu!

Artnext İstanbul’da Şeref Erol’un anlatım ve sunumları ile çağdaş sanat tarihi ve güncel pratikleri üzerine düzenlenen seminerler dizisinin 29 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen oturumunun konuk konuşmacıları Prof. Dr. Zeynep Sayın ve Yrd. Doç. Emre Zeytinoğlu’ydu

Artnext İstanbul'da Şeref Erol'un anlatım ve sunumları ile çağdaş sanat tarihi ve güncel pratikleri üzerine düzenlenen seminerler dizisinin 29 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen oturumunun konuk konuşmacıları Prof. Dr. Zeynep Sayın ve Yrd. Doç. Emre Zeytinoğlu'ydu. Katılımcıların günümüzde ve yakın geçmişte üretilen eserleri alımlayabilmeleri, analiz edebilmeleri ve üzerine düşünce üretebilmelerini hedefleyen seminer programının dokuzuncu oturumunda “Postmodernizm ve Sonrası: Global Dünya Düzeni ve Çağdaş Sanat Pratikleri Eleştirisi” ele alındı. 

    Seminerin bu bölümünde sanatta bağlamların terk edilişine doğru evrilen postmodernizm ve sonrası sürece odaklanan konuşmacılar, dünyada ve Türkiye'de son zamanlarda yaşanan toplumsal deneyimlerin insan yaşamında ve bunun devamı olarak sanatın kavramsal çerçevesinde yarattığı değişim ve dönüşümlere işaret etti. Değişen dünya koşullarının çağdaş sanat ortamında meydana getirdiği yansımaların genel bir izleğinin oluşturulduğu seminerin bu oturumu, güncel sanat üretimi ve eleştirisine ilişkin detaylandırılacak bir analizin de kapısını araladı.

    “Çağdaş Sanat Pratiklerine Kuramsal Yaklaşımlar” seminer programının Eylül ayında “Günümüz Sanat Pratiklerinin Eleştirel Analizi” başlığı ile devamı getirilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Artnext İstanbul’a Zeynep Sayın ve Emre Zeytinoğlu konuk oldu!
  • 13.07.2013 09:51

Artnext İstanbul’a Zeynep Sayın ve Emre Zeytinoğlu konuk oldu!

Artnext İstanbul’da Şeref Erol’un anlatım ve sunumları ile çağdaş sanat tarihi v ...