maritbet girişmaritbet
5. Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması’na başvurular başladı!

5. Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması’na başvurular başladı!

Türkiye’nin ilk “Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması”nın bu yılki konusu “Anti Vandal Asansörler“...

 

İFO Fuarcılık ve AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) tarafından ETMK desteği ile düzenlenen Asansör tasarım yarışmasının bu seneki konusu, “kasıtlı kötü kullanıma yönelik” anti-vandal çözümler olarak belirlendi. Dünya genelinde son dönemde güncellik kazanan, ülkemizde de giderek yaygınlaşan bu soruna karşı teknolojik çözümler sunmayı amaçlayan yarışmanın başvuruları 18 Mart 2013 Perşembe günü mesai bitimine kadar devam ediyor. Endüstriyel Tasarımcılar, Mimarlar, İç Mimarlar, Mühendisler ve bu konularda yüksek öğrenimine devam eden öğrencilerin katılabileceği yarışmada birinciye 5.000 Euro, ikinciye 3.000 Euro, üçüncüye ise 1.000 Euro ödül verilecek. Organizasyonda dereceye giren tüm projeler, 4-7 Nisan 2013 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü'nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı'nda sergilenecek. Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul Şubesi'nin desteğiyle düzenlenen yarışma sonunda uygulanabilirliği düşünülen projelerin, sektör firmaları tarafından üretilmesi hedefleniyor.
 
Kent yaşamının beraberinde getirdiği dikey yapılaşma ile birlikte, insan hayatında her geçen gün daha fazla yer tutan asansörler, diğer ulaşım araçlarında olduğu gibi başında bir sürücüsü bulunmadığı için zaman zaman kötü amaçlı kullanımlara maruz kalabiliyor. 4-7 Nisan tarihlerinde 13.'sü düzenlecek Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı'nın bir yan etkinliği olarak organize edilen tasarım yaraşması, giderek yaygınlaşan kötü kullanımlara karşı asansör üreticilerine teknolojik çözümler sunabilmek amacıyla bu yılki konusunu “Anti-Vandal Asansörler” olarak belirledi. 
 
Asansör Vandalizmine yönelik çözüm sunan tasarımlar yarışacak!
 
Uluslararası 13. Asansör İstanbul Fuarı kapsamında 5.'si düzenlenen tasarım yarışması, asansörlerin kasıtlı kötü kullanımını, yeni ve özgün proje çözümleriyle önlemeyi amaçlıyor. Endüstriyel Tasarımcılar, Mimarlar, İç Mimarlar, Mühendisler ve bu konularda yüksek öğrenimine devam eden öğrencilerin katılabileceği “ASANSÖRLERDE KASITLI KÖTÜ KULLANIMA KARSI TASARIMLAR” konulu yarışmaya başvurular 18 Mart 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam ediyor. 30 Mart 2013 Cumartesi günü biraraya gelecek seçici kurul toplantısının ardından dereceye giren proje sahipleri, para ödülünün yanısıra, Uluslararası Asansör İstanbul 2013 Fuarında çalışmalarını sergilenme şansını da elde edecek. Proje sahipleri, bu sayede özgün ve yenilikçi tasarımlarını çok sayıda katılımcı ve ziyaretçi ile paylaşma fırsatı bulacak. 
 
Yarışma ile ilgili detaylı bilgi, şartname ve katılım formlarına www.asansoristanbul.com ve  www.asansortasarim.com adreslerinden ulaşılabiliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı 7-10 Temmuz'da!
  • 28.01.2021 10:45

Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı 7-10 Temmuz'da!

Tarsus Turkey Fuarcılık, dünyanın 3 büyük ihtisas fuarından birisi olan Uluslara ...

Asansör sektörü küresel ölçekte milli markalar çıkaracak
  • 23.01.2019 13:13

Asansör sektörü küresel ölçekte milli markalar çıkaracak

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği AYSAD, “Asansör Sektöründe Küre ...

Asansör kazası başınıza gelmeden bunlara dikkat!
  • 15.11.2016 16:05

Asansör kazası başınıza gelmeden bunlara dikkat!

AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği), asansör kazaları, yürü ...

Tasarım yarışması binalardaki asansör ‘engeli’ni kaldıracak!
  • 17.02.2015 10:24

Tasarım yarışması binalardaki asansör ‘engeli’ni kaldıracak!

Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması, ‘Mevcut Binalara Yapılacak Yeni Asansörl ...

5. Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçlandı!
  • 17.04.2013 12:23

5. Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Bu yıl, asansörde kasıtlı kötü kullanıma karşı anti-vandal çözümlerin yarıştığı ...

Asansör İstanbul 2013 Fuarı'nı 72 ülkeden 27 bin kişi ziyaret etti!
  • 08.04.2013 12:02

Asansör İstanbul 2013 Fuarı'nı 72 ülkeden 27 bin kişi ziyaret etti!

İstanbul’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük asansör fuarını, 72 ülkeden 26.63 ...