maritbet girişmaritbet
Yapı yönetim danışmanları aidatları düşürecek

Yapı yönetim danışmanları aidatları düşürecek

SEClub’ın Genel Müdürü İbrahim Taşçı, rezidans ve tesis yönetimi çerçevesinde sunulan hizmetlerin aidat oluşumunda büyük öneme sahip olduğunu belirtti

Rezidans ve tesis yönetimi hizmetlerinden yapı yönetim planı danışmanlığına kadar inşa edilen bir binanın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen SEClub'ın Genel Müdürü İbrahim Taşçı: “Daha kolay yönetilebilecek, daha kolay korunabilecek ve daha kolay temizlenebilecek bir yaşam alanı oluşturmak için daha proje aşamasında yapı yönetim planı danışmanlığı hizmeti almak gerekiyor. Yapı yönetim planı, bu işin anayasası niteliğindedir. Projenin en başında yapı yönetim planı oluşturulmuş bir projenin aylık aidatı, sonradan planı yapılmış bir projeye oranla yüzde 25 – 35 daha düşük olabilir” dedi.

Aşçıoğlu bünyesinde 2008 yılından bu yana profesyonel rezidans ve tesis yönetim hizmetleri ile yönetim planı danışmanlığı sunan SEClub (Standart of Excellence) karma projelerden ticari ünitelere, rezidanslardan villalara kadar çok geniş bir yelpazedeki alanlarda süregelen yaşamları, ayrıcalıklı bir hale getiriyor. SEClub tarafından sunulan hizmetlerin en önemli yansıması, yapıların tamamlanıp yaşamın başlamasıyla birlikte aidatlarda öne çıkıyor. 

İbrahim Taşçı: “Yönetim planı, bu işin anayasası niteliğinde”

Rezidans veya tesislerde alınacak profesyonel hizmetler çerçevesinde uygun bir çerçevede aidat ödemek için projeye daha kazma vurulmadan yapı yönetim danışmanlığı hizmeti alınmasının altını çizen SEClub Genel Müdürü İbrahim Taşçı, yaptığı değerlendirmede; “Günümüzde İstanbul'un dört bir yanında konut veya ofislere yönelik birçok yapı inşa ediliyor. Bünyesinde hayatı yaşanabilir kılacak birçok özellik barındıran bu yapılarda aidat oranları, en önemli konu olarak önümüze çıkıyor. Düşük bütçeli ancak hizmetlerin tümünü kapsayacak bir aidat oranı için gayrimenkul markalarının, proje henüz hafriyat aşamasındayken yönetim planı danışmanlığı almaları gerektiğine inanıyoruz. Daha kolay yönetilebilecek, daha kolay korunabilecek, daha kolay temizlenebilecek bir yaşam alanı oluşturmak için daha proje aşamasında yönetim danışmanlığı hizmeti almak gerekiyor. Bu konu, işin işletme tarafına kafa yorulması gereken en hassas noktalarından biri. Yönetim planı için bu işin anayasası niteliğinde diyebiliriz. Yönetim planını yaptığımız, danışmanlık verdiğimiz bir projenin daha sonra işletmesini de yaptığımızda ortaya gerçekten sürdürülebilir ve kaliteli bir yönetim tarzı çıkıyor. Bir proje, henüz geliştirme sürecindeyken danışmanlık hizmeti alındı zaman o projedeki sabit yönetim maliyetlerini doğrudan etkileyen güvenlik, temizlik ve diğer personel sayılarında ciddi bir şekilde tasarruf edilebiliyor. Bunun yanı sıra projenin inşasında kullanılan malzemenin kalitesinden değişken işletme maliyetlerine kadar diğer faktörler de göz önüne alındığında aidatları  % 25 ila % 35 oranında düşürebilme şansımız var. 
” şeklinde konuştu. 

SEClub'da hedef 2017 sonunda 6 bin malike hizmet götürmek

Ticari odaklı değil hizmet odaklı çalıştıklarını belirterek maliklerin memnuniyetinde %100 başarı hedeflediklerini belirten İbrahim Taşçı, şunları söyledi: “SEClub olarak Hizmet yelpazemize baktığımızda güvenlik, temizlik ve teknik bakım hizmetlerinin de dahil olduğu standart hizmetlerimize ek olarak site sakinlerimize concierge, bebek bakıcısı, oto kiralama, parti ve özel toplantı organizasyon, catering, özel daire temizliği hizmeti, özel güvenlik/koruma hizmeti, mobil teknik destek ekibi hizmeti, seyahat danışmanlığı hizmeti, eğitim danışmanlığı hizmeti, kişisel asistan/sekreter hizmeti ve daha bir çok özel hizmeti de sunuyoruz. Bugün için 7 projede 1550 bağımsız bölüme hizmet veriyoruz. 2016 sonuna kadar 4 yeni proje ile bu sayıyı 2 bin 500 – 3 bin, 2017 sonuna kadar ise 4 yeni proje daha ekleyip 6 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte aidat öderken bilmeniz gerekenler!
  • 13.12.2021 17:05

İşte aidat öderken bilmeniz gerekenler!

Büyükşehirlerde sitelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Lüks site ve apartman say ...

Başkan Erdoğan, Edebiyat Yolu'nun açılışını yaptı
  • 07.11.2020 17:17

Başkan Erdoğan, Edebiyat Yolu'nun açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını gerçekleştirdikleri Kahramanmaraş-Göksun arasın ...

TOKİ, yüzlerce konutu açık satış yöntemiyle satacak
  • 17.03.2020 09:36

TOKİ, yüzlerce konutu açık satış yöntemiyle satacak

Türkiye'nin hemen her yerinde her bütçeye uygun konutlar inşa eden TOKİ, uygun f ...

İstanbul'da konut aidatları 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor!
  • 26.01.2019 17:32

İstanbul'da konut aidatları 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor!

İstanbul'da markalı konutlarda metrekare başına düşen ortalama aidat tutarı 3,62 ...

Yapı yönetim danışmanları aidatları düşürecek
  • 03.03.2016 11:05

Yapı yönetim danışmanları aidatları düşürecek

SEClub’ın Genel Müdürü İbrahim Taşçı, rezidans ve tesis yönetimi çerçevesinde su ...

Anahtarı teslim etmeyen kiracı parayı öder!
  • 23.08.2012 14:34

Anahtarı teslim etmeyen kiracı parayı öder!

Yargıtay: Kiralanan yerin fiilen boşaltıldığını ancak anahtarın teslim edilmediğ ...