maritbet girişmaritbet
Yalçınlar Group fotoğrafçı titizliği ile çalışıyor

Yalçınlar Group fotoğrafçı titizliği ile çalışıyor

Türkiye’de fotoğrafçılığın gelişimine damga vuran Yalçınlar Group, 4 yıl önce başladığı inşaatı sevdi.

Fotoğrafçılık alanında Türkiye'nin en bilinen markası olan Yalçınlar Group, inşaat sektöründeki yerini güçlendirirken eski sektöründen çıkma kararı aldı. Son dükkanları akrabalarına devreden Yalçınlar, Büyükçekmece'deki villa projelerinde ilerlemek istiyor. Pelican Hill'in kullandığı 400 dönümlük arsaya komşu parselde ve sosyal donatı alanlarını ortak kullanmak üzere kurgulanan Batımahal ise kalan 400 dönüm üzerinde yer alacak. Projenin lansmanı Pelican Hill'in Sosyal Tesisleri'nde 1 Temmuz'da yapılacak iftar ile gerçekleşmiş olacak.

İlk projeleri olan Gölmahal'deki 38 villada 40 milyon dolarlık yatırımın hacmini katlayan Yalçınlar Group, 150 villalık ikinci projesi olan Batımahal'de yatırımın çıtasını 90 milyon dolara taşıdı. Ciro beklentisi 130 milyon dolar olarak belirlenen villaların tamamının teslimi 2 yıl sonra gerçekleşecek. 

Yaptıkları araştırmada tüketicilerin “Natamam” bir villa değil “Tastamam” bir villa istediklerini, fiyat beklentilerinin ise 400 metrekarelik net bir villa için 1 milyon USD civarında olduğunu gördüklerini belirten Yalçınlar Group Yönetim Kurulu BaşkanıHakan Yalçın, 1250 kişi ile yaptıkları görüşme ve anketlerden sonra konsepti belirlediklerini ve tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte villalar oluşturduklarını belirtti. 

Gelişim akslarına komşu

Üç otoban arasında kalan ve gelişen bir çevrede yer aldıklarına dikkat çeken Yalçın, “Göl Vadisi” ismini verdikleri ve Pelican Hill'in planlamasında kalan bölgede projelerini geliştirdiklerini belirtti. Kat karşılığı olarak projeyi yüzde 58 ile inşa ettiklerini belirten Yalçın, yakın gelecekte 5-6 bin villada nitelikli yaşamın var olacağını sözlerine ekledi.

Bölgeyi tanıdıklarını, sorunları bildiklerini ve devam etme kararı aldıklarını kaydeden Yalçın, “Bölgedeki grupları ve isteklerini biliyoruz. Toprak yapısını bile çok iyi tanıyoruz. Ayrıca bölgeyi sevdik. İkinci proje için burayı tercih ettik. Bundan sonrakiler de burada gerçekleşecek” dedi.

Aynı bölgeye yoğunlaşmak istediklerini belirten Yalçın, “Dağınık şantiyeler dikkati dağıtıyor ve özeni kaybettiriyor. Şirketin merkezi, projeler… Hepsi birbirine yakın lokasyonlar olsun istiyorum. İnşaatın çoğu aşaması ile kendim ilgileniyorum. Kontrollü olmak lazım” dedi. 

Yabancıya satışı yüzde 20 ile sınırladılar

Şu ana kadar yabancıya yüzde 30 civarında satışların yapıldığının altını çizen Yalçın, “Lansman yapılmamasına rağmen projenin tamamında 150 villadan 70'i satıldı. Yabancılar yılın belli zamanlarında geliyorlar. Diğer zamanlarda evler boş kalıyor. Biz yaşayan projeler istiyoruz. Bu açıdan yabancıya satış oranını Batımahal'de yüzde 20 ile sınırlı tutacağız” dedi.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hakan Yalçın Gölmahal Villaları'nı anlatıyor!
  • 09.07.2012 17:36

Hakan Yalçın Gölmahal Villaları'nı anlatıyor!

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı hakan Yalçın, Gölmahal Villaları'nın özel ...

Demet Akalın’dan Pelican Hill'e salvolar!
  • 12.03.2016 10:18

Demet Akalın’dan Pelican Hill'e salvolar!

Hadımköy'de oturmaya başladıktan sonra şantiye isyanı tweetleriyle gündeme gelen ...

Bir villa nasıl olmalı? İşte yanıtı...
  • 07.03.2016 10:55

Bir villa nasıl olmalı? İşte yanıtı...

Yalçınlar Group, bir villanın 100 metrekareden büyük olması gerektiğini ve fiyat ...

BatıMahal villaları kendini 15 yılda amorti ediyor
  • 29.02.2016 10:36

BatıMahal villaları kendini 15 yılda amorti ediyor

Yalçınlar Group tarafından Büyükçekmece Göl Vadisi'nde hayata geçirilen BatıMaha ...

Batı Mahal villalarında mutfak keyfi uzayacak!
  • 28.12.2015 15:47

Batı Mahal villalarında mutfak keyfi uzayacak!

Villa yaşamından farklı beklentileri olanlara cevap veren Batı Mahal villaları, ...

Batı Mahal villaları, suyu ve sesi geçirmiyor!
  • 14.10.2015 11:55

Batı Mahal villaları, suyu ve sesi geçirmiyor!

Batı Mahal villaları standartların ötesinde ısı, ses ve su izolasyonu ile sakinl ...