maritbet girişmaritbet
Yabancı yatırımcı duvarı diplomatlarla yıkılıyor

Yabancı yatırımcı duvarı diplomatlarla yıkılıyor

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, Ankara'da yabancıya gayrimenkul satışına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'da yabancıya konut satışı konusunda özellikle son birkaç yıldır önemli adımlar atılmaya başlandığını ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, üretilen dünya standartlarında, konforlu ve kaliteli konutların yabancıların kentten gayrimenkul almasını da önemli ölçüde etkilediğini belirtti.

Ankara diplomasi temsilcileriyle gözde olacak

Özkan Özçelik, yakın geçmişe kadar yabancı yatırımcı için İstanbul'un gözde olduğunu, Ankara'nın ise çok daha geriden geldiğini anımsatarak, şöyle devam etti:
“Yabancı yatırımcı genelde İstanbul ya da sahil kentlerini tercih eder. Ancak Ankara, son 2-3 yıldan bu yana çok ciddi atılımlara sahne oldu. Hayata geçirilen konutların büyük kısmı dünya standartlarını yakalarken, yaşam alanı konsepti iyiden iyiye oturdu. Aslına bakarsanız, Ankara için yeni olan bu özellikler, dünyanın pek çok ülkesinde standart. Bu adımlar yabancı yatırımcının dikkatinin de kente çevrilmesini sağladı. Şu an özellikle Ankara'da yaşayan diplomatik personel ve yabancı menşeili firmaların görevlileri yatırımlarını gayrimenkule yönlendirmeye başladı. Kentte bin 500'den fazla diplomatik personel yaşıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Saygın yabancı nüfusun Ankara'daki gayrimenkullere yatırım yapıyor olması, kentin geleceğine de yön veriyor. Temsilcilerle başlayan sürecin devam edeceğini, Ankara'nın önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcının gözdesi konumuna geleceğine inanıyoruz.”

Yüzde 10'u yabancının oldu

Seçkin isimlerin tercih ettiği yerleşim bölgelerinin başında gelen Oran'da hayata geçirdikleri, dünyaca ünlü Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Ankara'daki ilk konut projesi olan One Tower Diplomatique projesinin diplomatik personelin de dikkatini çektiğini ifade eden Özçelik, şunları söyledi:
“Tamamlandığında Başkent'in en yüksek konut kulesi olacak, 48 katlı One Tower Diplomatique konut projemizin yaklaşık yüzde 10'u diplomatik personel tarafından tercih edildi. Projemizin teslimine kısa süre kalması, konforlu yaşam garantisi, sosyal donatı alanları, kulenin hemen altında yer alan ve özellikle kadın ve çocuklara hitap eden markalarla Ankara'nın ‘dişi AVM'si olarak öne çıkan One Tower Alışveriş ve Yaşam Merkezi gibi özellikler yabancıları da cezbetti.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yabancı yatırımcı duvarı diplomatlarla yıkılıyor
  • 20.01.2016 11:23

Yabancı yatırımcı duvarı diplomatlarla yıkılıyor

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, Ankara'da yabancıya gayrimenkul satışın ...