maritbet girişmaritbet
Varyap Grand Tower satışa çıktı! 307 bin TL!

Varyap Grand Tower satışa çıktı! 307 bin TL!

Avrupa’nın en iyi gayrimenkul projesi Varyap Meridian’ın, 61 katla Türkiye’nin en yüksek binası Varyap Grand Tower’da dairelerin satışına başlanıyor



Avrupa'nın en iyi gayrimenkul projesi Varyap Meridian'ın, 61 katla Türkiye'nin en yüksek binası Varyap Grand Tower'da dairelerin satışına başlanıyor. İstanbul'un yeni finans merkezi Batı Ataşehir'de inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye'nin ilk ve tek yeşil karma konut projesi Varyap Meridian, hızla gelişen Ataşehir'in yıldızı parlayan projesi olarak dikkati çekiyor. Projenin merakla beklenen üçüncü etabı Varyap Grand Tower'da, 40 metrekarelik stüdyodan, 5+1'e kadar, her biri kendi içinde özel tasarımlı pek çok konut seçeneği bulunuyor.

Varyap Meridian projesinde; 5 kule, 20 ve 61 katlı 1,500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20.000 metrekarelik ofis binası ile işletmesi uluslararası bir markaya verilmesi planlanan 5 yıldızlı bir otel, kongre ve iş merkezinin yanı sıra ticaret alanlar dahil 6 kule ve 3 adet alçak katlı ticari blok yer alıyor. Varyap Meridian'ın konumlandığı 107 bin metrekarelik alanının yaklaşık yüzde 90'ı yeşil alandan oluşurken, binalar bu alanının 13 bin metrekaresi üzerinde inşa ediliyor

Türk gayrimenkul sektöründe yeni bir sayfa açılıyor
Varyap Grand Tower'da A.B.D ve Avrupa'da yaygın olan mülk yönetim hizmeti de verilecek. Yatırım amaçlı alıcılar, oturum amaçlı alcılar ve kiracılar, dünya standartlarında verilecek profesyonel işletme hizmeti kapsamında entegre mülk yönetim hizmeti ile Türk konut sektöründe bir ilk ile tanışacaklar. Varyap'ın diğer projelerinde işbirliği yaptığı Alman Bilfinger Berger Grubu firmalarından EPM ile geniş kapsamlı yönetim üzerinde çalışılıyor. Varyap Grand Tower müşterilerine daire tesliminden sonra da uzun vadeli, sürdürülebilir hizmet verecek.

Dünyaca ünlü tasarımcılar tasarlayacak
Tasarımda estetiği ön plana alan Varyap, 27 Kasım'da Londra'da dünyanın en iyi projesi seçilmek için Avrupa'yı temsilen yarışacak. Projede dünyaca ünlü tasarımcılara yer verecek; bu kapsamda, Varyap Grand Tower'daki özel katların tasarımı için Ralph Lauren, Anouska Hempel ve Jessica Lagrange gibi dünyaca ünlü tasarımcıların adı geçiyor.

Kat bahçeleri ile doğayı evlere taşıyor
Varyap Grand Tower'daki dairelerin yüzde 80'inde, 5-24 m² arasında değişen büyüklükte kat bahçeleri yer alıyor. 38 teraslı daire bulunan Varyap Grand Tower'da, teras büyüklükleri 4 – 65 m² arasında değişiyor. Varyap Grand Tower'ın tasarımı gereği, her kattaki dairelerin planları birbirinden farklı olacak. Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerinin yer aldığı kulede, dairelerin her biri, konumu, büyüklüğü ve diğer özellikleriyle kendi içinde özel tasarımlı olacak.

Açık ve kapalı havuzlar, spor salonları, sauna, buhar odaları, fitness salonu ve SPA'sı ile her türlü spor aktivitesini içinde barındıran Varyap Grand Tower'ta yaşayan daire sahipleri, ek bir ödeme yapmaksızın, her türlü aktiviteden yararlanabilecekler. Fitness salonunun en önemli özelliği, sakinlerin yaz aylarında açık havada spor yapmalarına olanak sağlayan geniş bir teras alanında tasarlanması.


En yüksekten 360 derece İstanbul'u seyrettirecek
Varyap Grand Tower sakinleri, kartlı kapılardan geçerek sosyal alanlara geçiş yapacaklar. Kulenin geniş lobi alanlarında; toplantı salonları, kafe ve restoranlar mevcut. Daire sakinleri İstanbul'un panaromik manzarasına hakim son kattaki özel tasarımlı Executive Lounge'da İstanbul'u en yüksekten seyredecekler. Bilardo masaları, oturma ve TV alanları, çocuk oyun alanı, kuaför ve yönetim ofisinin yer alacağı lobi alanında, daire sakinleri, misafirlerini ağırlayabilecekleri gibi komşularıyla sohbet edebilecek ya da günün maçını birlikte izleyebilecekler. Özellikle yüksek katlı binalarda giderek azalan komşuluk ilişkilerini canlandırmayı hedefleyen geniş lobi alanları, binada yaşayanların sosyal bir ortam yaratarak komşuluk ilişkilerinin gelişmesine de katkı sağlayacak.

Süleyman Varlıbaş: “Hedefimiz, dünya ile boy ölçüşecek projelere imza atmak.”
Varyap Meridian Varyap Grand Tower'un satışa çıkması ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Grup olarak hedeflerinin hayata geçirdikleri her projede olduğu gibi sadece Türkiye ile değil dünyayla boy ölçüşecek projelere imza atmak olduğunu söyledi. Süleyman Varlıbaş, “Amacımız, tüm müşterilerimize ve ülkemize, yaratıcı, zevkli, çağdaş, kaliteli, yaşam konforunu artıran, akıllı projelerle hizmet vermektir. Uluslararası platformlarda aldığımız ödüller, bu hedefimize ulaşmak için bizim doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor” dedi.

“3.000 TL'den başlayan peşinat ve Türkiye'nin en düşük konut kredisi”
Varyap Meridian'ı “konutta standartları değiştiren“ proje olarak tanımlayan Süleyman Varlıbaş, Varyap Meridian Varyap Grand Tower dairelerinin, Akbank, Halkbank ve Vakıfbank anlaşmalı bankalar üzerinden yüzde 1 peşinatla satılacağını belirterek, “Varyap Meridian'dan daire almak isteyenler yüzde 1 peşinatla ev sahibi olabilecek, kalan kısım için ise anlaşmalı bankalarımız kanalı ile yüzde 0.44 faiz oranı ile Türkiye'nin en düşük banka konut kredisi imkanını tanıyacağız. Böylesine üst düzey bir projeden 3.000 TL peşinat ile konut sahibi olma imkanını tanıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Batı Ataşehir'deki yeni finans merkezinde bulunan ve uluslararası pek çok ödüle sahip bir proje olan Varyap Meridian'ın, kaçırılmayacak fırsattaki satış koşulları ile de müşterilerine yeni bir yaşam merkezinin kapılarını açtığını söyleyen Süleyman Varlıbaş, Batı Ataşehir'i, İstanbul'un en fazla prim yapan bölgesi olarak değerlendirdi.

“Proje 2012 yılının son çeyreğinde teslim edilecek”
Birinci etap satışlarının yüzde 100'ünün tamamlandığını, ikinci etapta ise son dairelerin satışının devam ettiğini belirten Süleyman Varlıbaş, “Varyap Meridian üç etapta tamamlanacak. İlk daireler sahiplerine 2011 yılının son çeyreğinde, Varyap Grand Tower ise 2012'nin son çeyreğnde teslim edilecek. Varyap Meridian, 2012 yılında tamamlandığında, daireler en az yüzde 100 prim kazanacak” dedi.

“Daire fiyatları 307 bin TL'den başlıyor”
Süleyman Varlıbaş'ın verdiği bilgiye göre, Varyap Meridian'ın 61 katlı kulesi Varyap Grand Tower'daki stüdyo ile 5+1 arasındaki dairelerin satış fiyatları; 307.000 ile 1.906.000 TL arasında değişecek. Özel müşteriler ile kat planları paylaşıldığı ve ön taleplerin alınmaya başlandığı Varyap Grand Tower'da, resmi satış ise 21 Ekim, Perşembe günü başlayacak.

“Metrekarede 6 bin ton yük taşıyan C60 beton kullanıldı”
Süleyman Varlıbaş, Varyap Grand Tower inşaatının tamamında “yüksek dayanımlı beton” olarak tanımlanan ve bir metrekarede 6 bin ton yük taşıyan C60 standardında beton kullanıldığını söyledi. Binanın konvansiyonel kalıp tekniği ile inşa edildiğini ifade eden Varlıbaş, 3 metre yüksekliğindeki temelin de, kazıklı radye temel üzerine kurulduğunu vurguladı.


Erdinç Varlıbaş: “Varyap Meridian Avrupa'dan 9 ödül birden aldı artık dünya ile yarışıyor”
Basın toplantısında projenin mimarisi ile ilgili bilgiler veren Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş da konuşmasında, 2009 yılında temeli atılan ve kısa sürede uluslararası birçok ödüle değer görülen Türkiye'nin ilk LEED kayıtlı yeşil karma konut projesi Varyap Meridian'ın, geçen süreçte Avrupa'dan gelen dokuz ödülün sahibi olduğunu söyledi.

Erdinç Varlıbaş, geçtiğimiz ay Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri organizasyonunun bir parçası olarak gerçekleştirilen “2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri” yarışmasında Varyap Meridian'ın, “Türkiye'nin en iyi mimarisi, Türkiye'nin en iyi yüksek bina mimarisi, Türkiye'nin en iyi gayrimenkul web sitesi, Avrupa'nın en iyi mimarisi ve Avrupa'nın en iyi yüksek bina mimarisi” olmak üzere beş kategoride birden ödül aldığını dile getirdi. 27 Kasım 2010'da Londra'da yapılacak turda ise Varyap Meridian'ın dünyanın en iyi projeleri ile yarışacağını belirten Erdinç Varlıbaş, “Varyap Meridian, gücünü, sürdürülebilir mimarlık ilkesiyle ortaya koyduğu LEED kriterleri olarak tanımlanan standartlara uygunluğundan alıyor” dedi.

Türkiye'nin ilk yeşil gökdeleni Varyap Grand Tower
Erdinç Varlıbaş'ın verdiği bilgiye göre, diğerlerinde olduğu gibi Varyap Grand Tower'da da, bina formları gün doğumuna göre tasarlandı. Böylece bina sahiplerinin doğu-batı güneşine maruziyetleri minimuma indirildi. Bina cephesinde ise enerji performansı yüksek malzemeler kullanılarak, iç ortamın, olumsuz dış hava koşullarına karşı etkisi minimuma indirildi. Burada da daire sahiplerinin ısıtma-soğutma maliyetlerinin minimuma düşürülmesi hedeflendi.

Binaların birbirlerini gölgelememeleri ve hakim rüzgar yönü gibi bir çok kriter dikkate alınarak enerji tasarrufuna odaklı tasarımıyla öne çıkan Varyap Meridian'da binaların çatıları da güneş panelleri ile kaplanacak. Peyzaj alanlarının arasında uygun yerlere rüzgar türbinleri yerleştirilecek ve ortak alanlarda kullanılan elektrik enerjisinin bir bölümü, yenilenebilir enerjilerden sağlanmış olacak.

Sürdürülebilir peyzaj tasarımı ile yüzde 50 oranında su tasarrufu
Varyap Meridian'da, sürdürülebilir peyzaj tasarımı ile yüzde 50 oranında su tasarrufu sağlanacak. Suyun geri dönüşümüyle yüzde 50 oranında sağlanacak tasarruf sayesinde Varyap Meridian sakinlerinin aidatları üzerindeki sulamanın payı, yüzde 75 oranında azalacak.

Varyap Meridian, ayrıca otoparkları ile otopark mimarisinde yeni bir trende öncülük ederek hem enerji tasarrufu, hem de konforu bir arada sunuyor. 2.30 – 2.70m kat yüksekliği ile standart otoparklara göre daha geniş ve yüksek olan Varyap Meridian otoparkları, kat yükseği ile araç sahiplerine kullanım kolaylığı sağlayacak.


Proje Künyesi
Proje Yeri        : Batı Ataşehir / İstanbul
Toplam Arsa Alanı    : 107.000 m2
Toplam İnşaat Alanı    : 410.000 m2
Proje bedeli        : 1.5 milyar TL
Proje Başlangıç Tarihi    : 2009
Proje Bitiş Tarihi    : 2012
Mimar            : RMJM, New York
Blok Sayısı        : 5 adet rezidans kule, 3 adet ticari blok ve otel
Daire Sayısı        : 1500
Daire Tipleri        : Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1
 

Varyap Meridian iletişim bilgileri
Web: www.varyapmeridian.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0 216 444 40 30



 

  • Etiketler:

Yorum Yaz