maritbet girişmaritbet
Temaşehir, 700 milyon TL yatırımla Konya'da yükseliyor

Temaşehir, 700 milyon TL yatırımla Konya'da yükseliyor

TORKAM İnşaat ile Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçirilen Temaşehir, Konya'daki basın lansmanını canlı yayınlıyoruz.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Anadolu'da başlattığı konut hamlesinin ilklerinden “Temaşehir Konya” projesi Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli'nin Konya Dedeman Hotel'de düzenlediği basın toplantısıyla lanse ediliyor. 

Emlak Konut'un 60 yılı aşan konut üretim tecrübesi ve birikimini, kalitesiyle Anadolu kentlerine taşıma noktasında başlattığı konut atağının ilk duraklarından biri Konya oldu. 

Gelir paylaşım modeli ile TORKAM İnşaat'ın 700 Milyon TL. yatırım yaptığı Temaşehir Konya projesine konut alıcıları büyük ilgi gösteriyor.

Konya'nın en değerli bölgelerinden Meram'ın merkezine konumlanan aynı zamanda kentin ilk ve tek gelir paylaşım modeli projesi olma özelliğini taşıyan Temaşehir Konya, yepyeni bir şehircilik konseptiyle yükseliyor. 

Modern bir yaşam merkezi olarak kurgulanan ve karma projeler kategorisinde yer alan Temaşehir Konya'da 740 konut, 165 dükkan ve mağazalar yer alıyor.

tema şehir konya

MURAT KURUM; “ÖNCELİĞİMİZ İSTANBUL'DAKİ KALİTE ANLAYIŞINI KONYA'YA GETİRMEK OLDU”

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum; “Meram da bu arsayı satın aldığımızda amacımız buradan kar elde etmek olmadı. Önceliğimiz Emlak Konut'un getirmiş olduğu kaliteli konut projesi anlayışını İstanbul'un dışına taşıyarak Konya'mıza adım atmak oldu. Konya Meramda Emlak Konut markası ile bir proje geliştirmek arzusu ile yola çıkmış olduk. Bu projede bölgede eksikliğini hissettiğimiz okul, cami, bağlantı yolları ve donatı alanları gibi altyapı yatırımlarımız da yer alacak. Emlak Konut olarak projelerimizi geliştirirken bölge insanının ve yatırımcı hedef kitlesinin beklentilerini göz önünde bulundurup, ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaya özen gösteriyoruz. Bunun yanında, insanlara sadece içinde yaşayacakları bir ev değil, sosyal olarak tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yaşam alanları üretmeyi önemsiyoruz. Konya pek çok alanda olduğu gibi konut sektöründe de ülkemizin en canlı şehirleri arasında yer alıyor. 2015 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 290 bin konut satılmış bu konutların yaklaşık 31 bin adedi Konya da satılmıştır. 2016 yılı Eylül ayı istatistikleri yayınlandı buna göre bu yıl Eylül ayı itibariyle Türkiye genelinde satılan 936 bin konutun yaklaşık 22 bin adedi Konya'da satılmış durumda. 15 Temmuz sonrası tüm projelerimiz kapsamında yapmış olduğumuz kampanya neticesinde oldukça başarılı sonuçlar elde ettik. Vatandaşlarımızın projelerimize olan ilgisi oldukça yoğundu. Bu kapsamda Temaşehir Konya projesinde de lansman öncesi satışlar yaptık. Bu memnuniyetimizi paylaşmak isterim ki; Temaşehir Konya projesinde çok kısa süre içerisinde kampanya kapsamındaki konutların satışı tamamlandı ve oldukça yüksek bir satış performansına ulaştık. Bu da bize pek çok Anadolu şehrinin olduğu gibi Konya'nın da artık Emlak Konut'u beklediğini açıkça gösterdi ve Emlak Konut olarak bundan sonra Konya gibi diğer şehirlerimizde de bu tür projeler geliştirme konusunda daha istekli olacağız. Bu projemizde yüklenicinin Emlak Konut'a taahhüt etmiş olduğu şirket payı geliri 211 milyon 500 bin TL'dir. Projenin planlanan toplam satış geliri 705 milyon Türk lirasıdır. Bu rakamlar Konya'nın ticaretine istihdamına, ekonomisine ve gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir yatırımdır.” dedi.

temaşehir

MAHMUT DERELİ; “KONYA'YA DEĞER KAZANDIRMAKTAN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli; “Bugüne dek İstanbul'dan, Kırklareli'ne, Çanakkale'den Bulgaristan'a kadar bir çok noktada markalı konut projelerine imzamızı attık. Anadolu şehirlerine yatırım yapmak bizlere ayrı bir memnuniyet verdi. Bugün de ülkemizin tarihiyle, kültürüyle ve sanayisiyle en değerli illerinden Konya'mıza yatırım yapmaktan  büyük keyif alıyoruz. Şehre 700 milyon TL'lik bir yatırım ile Temaşehir projemizi kazandırıyoruz. Markalı konut konseptini ve kalitesini getirerek Konya'nın merkezinde, Meram'da  yeni bir şehir konseptinin temellerini atıyoruz. Konyalıların tüm ihtiyaç ve isteklerini göz önünde bulundurarak geliştirdiğimiz projemizin tüm bölgeye hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

YÜKSEK STANDARTLARDA BİR YAŞAM VADEDİYOR

2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve 6+1'den oluşan 5 tip konut seçeneğinin sunulduğu Temaşehir Konya'da yer altı otoparkından dairelere asansörle erişilebiliyor. Projede yer alan daireler 120 metrekare ile 386 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.

Ödüllü iç mimarların görev aldığı projenin 5+1 ve 6+1 tip konutların içinde Türk Hamamı da yer alıyor. 

Proje; yaklaşık 20 bin metrekare yüzölçümlü meydanı ile 42. Cadde adı verilen cadde mağazaları, restoranları, modern tasarımlı cami, park alanı, gençlik ve kültür merkeziyle birlikte modern şehircilik unsurlarını bir arada sunacak.

Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan projenin mimarisinde Yüksek Mimar Uğur Özgüven ve ekibinin imzası bulunuyor. Proje alanına girişin iki ayrı noktadan özel tasarlanmış kemerli giriş taklarıyla sağlanacak olması projeye ayrı bir değer katıyor. 

ZENGİN DONATILARA SAHİP

Sosyal ve sportif aktivite zenginliğiyle dikkat çeken projede iki ayrı sosyal tesis binası yer alıyor. TemaFİT sport club bünyesinde bay ve bayanlar için ayrı ayrı olmak üzere toplam 4 kapalı yüzme havuzu, 4 Türk hamamı, 4 sauna ve 2 fitness salonu bulunuyor. İsmini Tik ağacı oturma terasından alan TemaTİK kafe site sakinlerine keyifli ve huzurlu bir ortam sunuyor. İçerisinde play station odası gibi farklı ünitelerin bulunduğu sosyal tesis binasında ayrıca taziye, doğum günü, nişan, kına gibi özel gün ve etkinlikler için kullanılacak TemaVIP salon yer alıyor.

Tam anlamıyla markalı şehir konseptine uygun tasarlanan projede şimdiden TemaTaksi olarak adlandırılan bir de taksi durağı planlanıyor. Planlanan Konya Metro projesinin de güzergahı üzerinde bulunan Temaşehir aynı zamanda YHT garına da oldukça yakın bir mesafede yer alıyor.

324.000 TL'DEN BAŞLAYAN LANSMAN FİYATLARIYLA SATIŞA ÇIKIYOR

Şehrin merkezi Meram'da yepyeni bir şehir konsepti ile yükselen Temaşehir Konya'nın iki etabında toplam 740 adet daire bulunuyor.

Yüksek yatırım potansiyeline sahip Temaşehir Konya projesinin ikinci etabında  fiyatlar lansman dönemine özel 324.000 TL'den satışa çıkacak.

Projenin birinci etabında yüzde 70'e yakın bölümü çok kısa sürede satılırken 372 dairenin yer aldığı ikinci etap satışları 29 Ekim'de başlayacak. 

ESNEK ÖDEME SEÇENEKLERİ SUNULUYOR

Bölgeye ve projenin donatılarına kıyasla ekonomik oranlarda tutulan fiyatlar, projeye olan ilgiyi artırıyor.
Temaşehir Konya projesinde yatırımcılara kredili alımlarda ödeme kolaylığı sağlıyor. Projeden yatırım yapacak alıcılar yüzde 5 peşinle anlaşmalı bankalar aracılı ile 48 ay için 0.50, 120 ay için 0.70 faiz oranlarıyla kredi kullanabiliyor. 

TORKAM İnşaat ayrıca bünyesinde yatırımcılara alternatifli ödeme planları da sunuyor. İnşa çalışmaları bütün hızıyla devam eden projede teslimler 36 ay sonra yapılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!
  • 15.06.2022 17:08

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım arsası ihale yöntemiyle satışa aç ...