maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı, Uplife Kadıköy'le Fikirtepe dönüşüme hız verdi!

Teknik Yapı, Uplife Kadıköy'le Fikirtepe dönüşüme hız verdi!

Daha önce birçok kez UP markalı proje üreten Teknik Yapı, şimdi de Fikirtepe'de Uplife Kadıköy'ü hayata geçirecek.

Teknik Yapı, Efsane Geri Döndü filmiyle birlikte Uprlife Kadıköy projesini basına tanıttı. Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek olan projede 650 daire yer alacak. 

Teknik Yapı, kalite ve başarıyı yükseklere taşıyan “UP” markasını Fikirtepe'ye taşıyor. Ataşehir'de Uphill Court projesi ile doğan ve Kartal'da Uplife Park, Uprise Elite, Uprise Terasevler, Uptwins, Upcity Flats, Upcity Residence projeleriyle marka gücünü pekiştiren UP serisi, şimdi UPLIFE KADIKÖY ile Fikirtepe'de yeniden hayat buluyor. 

Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm sürecine 5 ayrı ada ile katkıda bulunan Teknik Yapı, bölgede ilklere imza atan Concord projelerinin ardından UPLIFE KADIKÖY projesi için teklif toplamaya başladı. 
Yaklaşık 21,5 dönüm arsa üzerindeki iki imarlı adadan oluşan ve 1.170 rezidans ve 15 ticari üniteden oluşan Concord İstanbul Projesi'nin sonuna gelindiğini hatırlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, “yüksek kalite ve kazançlı yatırımın simgesi olan UP serisine başladık. Fikirtepe'de 5 ada ile görüşmeye başlamıştık. Bunlardan ilk ikisini Concord ismiyle satışa sunduk ve teslime hazır hale getirdik. Projenin ilk etabını oluşturan 617 rezidansın satışı tamamlanırken daire teslimlerinin bu yılın sonunda yapmaya başlayacağız. Toplam 553 daire ve 10 ticari üniteden oluşan 2. etaptaki rezidans dairelerin ise 2017 sonuna teslim edilmesini öngörüyoruz. Şimdi ise yaklaşık 16 bin metrekarelik bir alanda yer alan, 3. adada satış hazırlıklarına başladık. Yaklaşık 850 daire ve 20 ticari üniteden oluşan yeni projemiz UPLIFE KADIKÖY için talep toplamaya başladık. Concord İstanbul projemizde olduğu gibi yine net/brüt metrekare avantajı ve buna bağlı olarak uygun fiyatlarla satışa çıkacağız.  Hazırlıklarını tamamladığımız projemizin lansmanını Aralık ayında yapmayı planlıyoruz. 

‘Sektörümüz tarihi sınavı başarıyla verdi'

İnşaat sektörünün karşılaştığı engelleri hatırlatan Umut Durbakayım, sektörün 2016'da karşılaştığı en zorlu şartların arka arkaya geldiğini belirti. Sektörün tarihi bir sınav verdiğini ifade eden Durbakayım “Son 10 yıldaki en yoğun engeller, bir yıl içinde oluştu. 15 Temmuz darbe girişimi başarıyla atlatıldı. Aynı süreç içinde doğu ve güneydoğu sınırımızda giderek büyüyen bir savaşın etkileri vardı. Bunların üzerine bir de uluslararası derecelendirme kuruluşlarından biri ekonomimiz üzerinde spekülatif hava yaratacak kredi notu açıklaması yaptı. Tüm bunlara rağmen gerek ekonomimiz gerekse inşaat sektörümüz bu zorlu sınavlardan başarıyla geçti” bilgisini hatırlattı.
‘Konut alımı için tarihi fırsat'
Tüm bu zorlu şartlara rağmen, inşaat sektörünün inanılmaz bir başarı gösterdiğini belirten Umut Durbakayım, Emlak Konut GYO'nun başlattığı tarihi kampanya ile son 3 ayda sektör üzerinde dolaşan karabulutların dağıtılmasında ve başarıda önemli bir rol oynadığının altını çizdi.  İnşaat sektörünün tüm oyuncularının da Emlak Konut'un başlattığı bu harekete destek verdiğine işaret eden Durbakayım, “Gayrimenkul sektörü son 10 yıllık dönemde böyle bir kampanyaya şahit olmadı. Bugün geldiğimiz noktada faiz oranları son 10 yılın en düşük seviyelerine doğru gelmeye başladı. Bundan 3-4 yıl önce 24 -36 ay vadedeki sıfır faiz avantajları bugün 100 aya kadar çıktı. Bu konuda cumhurbaşkanımızın etkili söylemleri ve merkez bankasının faiz indirimleri etkili olurken, bankacılık sisteminin elini taşın altına koymasının da büyük katkısı vardı. Sonuç olarak birçok kişinin şüpheyle baktığı 2016'nın son çeyreği konut almak için çok uygun bir ortama girdi” açıklamasında bulundu. 

‘Teknik Yapı her zamanki gibi güvenli liman oldu'

Umut Durbakayım, söz konusu süreçte Teknik Yapı'nın satışlarının bundan önceki kriz dönemlerinde olduğu gibi sektör ortalamasının üzerine çıktığını söyledi. Durbakayım, Teknik Yapı markasının oluşturduğu güven ve kazandırma potansiyelinin, bu dönemde güvenli liman arayan konut alıcıları için yine ilk adreslerden biri olduğuna vurgu yaptı.  

Evora Denizli projesinin istikrarlı bir satış grafiği çizdiğini açıklayan Durbakayım “Denizli'nin hatta yakın bölgesinin en büyük projesi olan Evora Denizli, siyasi krizden en çok etkilenen projemiz oldu. Darbe girişiminin etkileri Denizli'de daha çok hissedildi. Denizli'de ilk etapta 500 daireyi satışa sunduk ve bunların 170'i yani yüzde 25'i satıldı. 2. etap satışlar ise 1. etapta yaşam başladıktan sonra yapılacak. Denizli'nin geleceğine inanıyoruz ve orada tek bir proje ile kalmak istemiyoruz. Denizli'de sosyal sorumluluk kapsamında ayrıca yaklaşık 15 bin metrekarelik bir kültür merkezi inşa ediyoruz” bilgisini verdi.

‘2017'ye hızlı bir giriş yapacağız'

Yılın ilk yarısında Metropark projesindeki dairelerin tesliminin yapıldığına ve yaşamın başladığına değinen Umut Durbakayım, yılın sonunda ise Concord İstanbul projesindeki daire teslimlerinin başlayacağı bilgisini paylaştı. Teknik Yapı'nın 2017'ye çok hızlı bir giriş yapacağını söyleyen Umut Durbakayım, yeni projeler hakkındaki ipuçlarını başlıklar halinde sıraladı; 

•    Kartal'da yaklaşık 1.000 konutluk kentsel dönüşüm projesini yılın ikinci yarısında hayata geçirmeyi öngörüyoruz. 
•    Maltepe'de yeni bir ofis projesi yapacağız. İki blok halinde yükselecek projenin, yılın ilk yarısında hayata geçmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık.
•    Etiler Uçaksavar sözleşmesi yenilendi ve 2017'nin ilk çeyreğinde projenin başlamasını öngörüyoruz. 
•    Fikirtepe Concord projesinin ikinci etabını yılın sonunda teslim etmeyi planlıyoruz.
•    Anadolu'da ise Emlak Konut ile ilerlemek ve en az 1.000 konuttan oluşan yeni projeler yapmak istiyoruz.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uplife Kadıköy, Fikirtepe'de yeni bir yatırım fırsatı sunuyor
  • 09.02.2017 12:20

Uplife Kadıköy, Fikirtepe'de yeni bir yatırım fırsatı sunuyor

Teknik Yapı tarafından Fikirtepe'de hayata geçirilen Uplife Kadıköy, lansmana öz ...

Teknik Yapı'dan Fikirtepe'ye Uplife Kadıköy!
  • 20.11.2016 12:54

Teknik Yapı'dan Fikirtepe'ye Uplife Kadıköy!

Teknik Yapı'nın Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Uplife ...

Umut Durbakayım, Uplife Kadıköy'ü anlattı
  • 10.11.2016 12:01

Umut Durbakayım, Uplife Kadıköy'ü anlattı

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Fikirtepe'deki 2. ...

Uplife Kadıköy foto galerisi yayında
  • 09.02.2017 13:36

Uplife Kadıköy foto galerisi yayında

Uplife Kadıköy projesi Teknik Yapı tarafından Fikirtepe'de inşa ediliyor. 830 ko ...

Lüleburgaz Belediyesi'nden esnafa yüzde 80 kira indirimi
  • 04.02.2021 16:41

Lüleburgaz Belediyesi'nden esnafa yüzde 80 kira indirimi

Lüleburgaz Belediyesi, açık olup faaliyetlerinde kısmen ve büyük oranda azalma o ...

Teknik Yapı'dan Uplife Kadıköy'de kira kampanyası!
  • 30.03.2018 16:00

Teknik Yapı'dan Uplife Kadıköy'de kira kampanyası!

Teknik Yapı, Fikirtepe'deki Uplife Kadıköy projesinde nakit kira yardımı ve 100 ...