maritbet girişmaritbet
Tarsus'ta emeklilere özel konut projesi yapılacak!

Tarsus'ta emeklilere özel konut projesi yapılacak!

TÜED Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Tarsus'ta emeklilerin konut sorununu çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Kurnaz: " Projenin hayata geçirilmesi emeklileri her ay bir maaş kadar olan kira derdinden kurtaracak"

Kurnaz, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, emeklilerin ev hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadıklarını belirtti.

Ömer Kurnaz

Dernek üyesi olan emeklilerin şimdiye kadar bir çok sağlık kuruluşundan faydalandığını anımsatan Kurnaz, "Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) önerisi ile gerçekleşecek olan projeyle emekliler, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) vasıtasıyla kira öder gibi 250-300 liralık taksit ödemeleriyle ev sahibi olabilecek. Projenin hayata geçirilmesi emeklileri her ay bir maaş kadar olan kira derdinden kurtaracak" dedi.

Kurnaz, ilk etapta Tarsus'ta bin konutla işe başlamayı hedeflediklerini, konut yapmayı düşündükleri alanlar hakkında etüt çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Emekli konutlarının daha sonra 7 bine yükseleceğini en az 60 metrekare olacak evlerin öncelikle evi olmayan emeklilere satılacağını bildiren Kurnaz, konut fazlalığı veya talep azlığı durumunda da evlerin evi olsa da emeklilere satılacağını kaydetti.

Kurnaz, proje için yer araştırmasının sürdüğünü ve emekliye artı masraf olmaması için arazilerin hazineden alınacağı bilgisini verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarsus'ta emeklilere özel konut projesi yapılacak!
  • 30.06.2015 10:33

Tarsus'ta emeklilere özel konut projesi yapılacak!

TÜED Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Tarsus'ta emeklile ...