maritbet girişmaritbet
Sunsetpark, Caddebostan'da yükseliyor

Sunsetpark, Caddebostan'da yükseliyor

Sunsetpark Caddebostan projesi, Kentpark ve Akfen İnşaat ortaklığında Bağdat Caddesi'nin sahil tarafında yükseliyor

Uzun yıllar inşaat sektöründe yöneticilik faaliyetlerinde bulunan Sertaç Kıyıcı, kurduğu Kentpark şirketi ile kentsel yenileme işine girdi. Kentpark&Akfen ortaklığının ilk projesi Sunsetpark Caddebostan'da inşaat tüm hızıyla sürüyor.

Uzun yıllar inşaat sektöründe yöneticilik yapan ve 2010 yılına kadar Soyak Yapı Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Sertaç Kıyıcı, kurduğu Kentpark şirketi ile kentsel yenileme işine girdi. İlk yıllarında Levent'te villalar inşa eden Kentpark, İlyas Akbaş'ın sahibi olduğu Akfen şirketi ile ortak olarak, İstanbul'un alışveriş ve eğlence merkezi Bağdat Caddesi'nde kentsel yenileme projesine girişti. Ortaklığın ilk projesi olan Sunsetpark Caddebostan'da inşaat tüm hızıyla sürüyor.

Kentpark Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıyıcı, Boğaziçi Üniversitesi'nden arkadaşı olduğu İlyas Akbaş ile ortaklıklarının bundan sonraki projelerde de süreceğini, kentsel yenileme projelerinin yanı sıra arsa alarak proje geliştirmek ve kat karşılığı gibi işlere de açık olduklarını söyledi.

sunsetpark caddebostan

Kadıköy'den 10 Kentsel Yenileme Teklifi 

Sertaç Kıyıcı, Sunset Park Caddebostan projesinin inşaatının hızla ilerlediğini belirterek “Mart ayında yıkımın gerçekleşmesinin ardından Temmuz ayında ruhsatı alarak inşaata başladık. Bugün itibariyle 4. katın inşaatı tamamlandı. Hedefimiz Temmuz 2015'te projeyi tamamlamak” dedi.

İnşaatın hızlı ilerlemesinin de etkisiyle bölgedeki mülk sahiplerinden kendi binaları için kentsel yenileme projesi teklifleri geldiğini anlatan Sertaç Kıyıcı şunları söyledi:
“Bugün itibariyle 10'a yakın farklı noktadan teklif aldık. Ancak pek çoğunun kar marjları düşük. Kadıköy ve Bağdat Caddesi kentsel yenileme işi için aslında hem zor, hem de potansiyeli yüksek bir bölge. Arsa rayiç bedeli yüksek olan bu lokasyonda ömrünü dolduran ya da 2000 öncesi yapıldığı için deprem yönetmeliğine uymayan pek çok bina mevcut. Buna karşılık mülk sahiplerinin beklentileri çok yüksek.Tam bir serbest piyasa ekonomisi. Bilginin çok olduğu yerde rekabet de çok olur. Nitekim bu bölgede rekabet yüksek, pek çok müteahhit mülk sahipleriyle masaya oturuyor.”

Dublekslere İlgi Yoğun

Akfen & Kent Yapı ortaklığı tarafından hayata geçirilen Sunset Park projesi, Bağdat Caddesi'nin sahil tarafındaki lokasyonda, 15 katlı tek bloktan meydana geliyor. 1+1 dubleks, 3+1, 4+1 ve çatı dubleksi daire seçenekleri yer aldığı, Sunset Park Caddebostan'da fiyatlar 615 bin TL ile 1 milyon 457 bin TL arasında değişiyor. 35 bağımsız bölümün yanı sıra 3 adet dükkanın yer aldığı projenin toplam yatırım değeri 15 milyon lirayı buluyor. Daire büyüklüklerinin (brüt) 70,5 metre ile 169 metre arasında değiştiği projede en fazla ilgiyi 1+1 dubleks daireler çekiyor.  Kentsel yenileme kapsamında olduğu için projedeki konutların yüzde 1 KDV avantajı bulunuyor.  Adalar manzarasıyla öne çıkan proje Caddebostan Kültür Merkezi'nin hemen arkasında yer alıyor.
Proje hakkında detaylı bilgiye www.sunsetparkcaddebostan.com adresinden ulaşılabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akfen İnşaat, Burhaniye Hasan Akın Anadolu Lisesi'ni tamamladı
  • 15.09.2021 11:20

Akfen İnşaat, Burhaniye Hasan Akın Anadolu Lisesi'ni tamamladı

‘Okullardan Yarınlara’ programında bağışçı olan Akfen İnşaat, Hasan Akın Anadolu ...

Akfen Bulvar Loft görücüye çıktı!
  • 23.09.2016 14:57

Akfen Bulvar Loft görücüye çıktı!

Akfen İnşaat yeni projesi Bulvar Loft'u lanse etti. 38 bin metrekare arsa üzerin ...

Bulvar Loft'un Mine Tugay'lı reklam filmi!
  • 20.09.2016 11:21

Bulvar Loft'un Mine Tugay'lı reklam filmi!

Ünlü oyuncu Mine Tugay, Ankara-Gölbaşı'nda hayata geçirilen Bulvar Loft projesin ...

Akfen İnşaat'tan "Okullardan Yarınlara" programına destek
  • 07.01.2021 17:11

Akfen İnşaat'tan "Okullardan Yarınlara" programına destek

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "6 aylık bir sürede tamamen yıkı ...

Akfen'den şehir hastanelerine 1.1 milyar dolar yatırım!
  • 14.11.2020 11:35

Akfen'den şehir hastanelerine 1.1 milyar dolar yatırım!

Akfen İnşaat, 3 şehir hastanesi projesi için 1.1 milyar dolarlık yatırım yapıldı ...

Tekirdağ Şehir Hastanesi hizmete girmek için gün sayıyor
  • 10.09.2020 14:49

Tekirdağ Şehir Hastanesi hizmete girmek için gün sayıyor

Akfen İnşaat imzası taşıyan Tekirdağ Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafında ...