maritbet girişmaritbet
Siyahkalem Zekeriyaköy'de yeni bir gelecek!

Siyahkalem Zekeriyaköy'de yeni bir gelecek!

Doğa ve şehirle iç içe yaşamak isteyenlerin seçimi Zekeriyaköy oluyor.

Bugün şehirde yaşayan herkesin özlemi şehrin kıyısında doğayla iç içe bir hayat. Zekeriyaköy işte tam da böyle bir hayat yaşamak isteyen İstanbulluların birinci tercihi. Daha çok villa tipi konutların yer aldığı bölgede, Siyahkalem'in hayata geçirdiği KÖY projesi farklı bir yaşam alam oluşturuyor. 

Dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle uluslararası bilinirliğe sahip, pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından, ünlü Türk mimar Sedad Hakkı Eldem'in çalışmalarından esinlenerek tasarlanan KÖY projesinde 5 ayrı konut tipi yer alıyor. 

Geçtiğimiz günlerde, 149 dönüm arazi üzerinde temeli atılan KÖY projesinin 1. etabında, 3 bloktan oluşan 57 apartman dairesi, 20 bloktan oluşan 40 sıra ev ünitesi, 272 adet çift dubleks ve 76 adet simpleks daire ile 17 adet villa olmak üzere toplam 462 konut bulunuyor. 

Farklı yaşam stillerine göre farklı tiplerde tasarlanan ve doğayla uyum içerisinde projelendirilen konutlar, 2017 yılının ilk yansında sahiplerine teslim edilmesi planlanan KÖY projesi 3 etap halinde gerçekleştirilecek. Toplam yatırım değeri 1.3 milyar TL'ye ulaşan KÖY projesinin tamamında yaklaşık 1.167 konut ve yaklaşık 15.000 metrekarelik bir çarşı yer alıyor. 

KÖY projesinde 1'i anaokul, 1'i ilkokul olmak üzere 2 okul, otopark, kapalı spor alanının yanı sıra 2 tenis kortu, 4 basketbol sahası ve 3 açık yüzme havuzunun yer alması planlanıyor. 

BALIKÇI KÖYÜNDEN GÖZDE YAŞAM MERKEZİNE 

30- 40 yıl önce bir balıkçı köyü olan Kilyos, bugün yaz kış oturulan bir bölgeye dönüştü. Ayrıca İstanbul'un günübirlik plaj gereksinimini karşılayan bir tatil kasabası. Aynı dönüşüm Zekeriyaköy, Demirciköy ve Uskumruköy için de geçerli. Kilyos yolu üzerindeki Zekeriyaköy'ün güzel noktalarından biri de Kirazlı Bahçe. Adım kiraz ağaçlarından alan bölge, saklı cennet olarak tanımlanmayı hak ediyor. Orman manzarası eşliğinde ata binmek, tenis oynamak, doğa fotoğraflan çekmek, mantar toplamak, taze mevsim balıkları ve sebzelerinin tadına varmak isteyen İstanbulluların en gözde adresi haline gelen Zekeriyaköy'de, çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda gelişim ve yoğunluk denetim alfanda tutuluyor. 

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ KUŞ GÖÇÜ NOKTALARINDAN 

Zekeriyaköy bölgesi aynca dünyanın en önemli iki göç noktasından biri olarak, özellikle Nisan ayında, dünyanın her köşesinden gelen kuş gözlemcilerinden oluşan gnıplan konuk ediyor. Zira göç mevsimiyle bölgeye alan etmeye başlayan 100'e yalan kuş çeşidi, dünyanın en özel görüntülerine ve korosuna ev sahipliği yapıyor. 

Zekeriyaköy, kurulduğu günden bu yana İstanbul'un meyve ve sebze bahçesi olmuş. 
Bölgenin özel kirazı ve domateslerinden almak için Nişantaşı'nın şık hanımları Zekeriyaköylü üreticilerin hala yolunu gözler. Zekeriyaköy, Mayıs ayı boyunca şahane çiçekleriyle doğayı pembeye boyayan kiraz ağaçlarının alfanda piknik yapanları ağırlıyor. Temmuz başından itibaren de dalından kiraz toplamak isteyen İstanbulluları konuk ediyor. 

İstanbul'un en güvenli bölgesi 

İstanbul'un deprem haritasında en güvenli bölge olarak belirlenen Zekeriyaköy, önce deprem kaygısıyla güvenli bir yer arayanların dikkatini çekti. Ardından doğayla iç içe yaşamak isteyenler bölgeyi keşfetti 3. Köprü ve 3. Havalimanı'nın da hayata geçiriliyor olması bölgenin değerini daha da arttırdı. 

Doğayla iç içe büyüyen çocuklar 

KÖY'ün doğal malzemelerle hazırlanan oyun parkları, çocuk kulübü, çok amaçlı atölyeleri sayesinde çocuklar hem doğanın içerisinde büyüyecek hem de sanatsal ve kültürel eğilimlerini geliştirebilecek.

Koşun, yürüyün... 

"Spor yapmadan olmaz" diyenlerdenseniz, KÖY'ün 3,5 km'lik parkurunda yürüyüş yapabilir, koşabilirsiniz. 

Ağaçların arasında bisiklete binmek ise apayrı bir zevk almanızı sağlayacak. Kedi ve köpekleriniz için tasarlanan özel alan ve parkurlar ise onların da sizin kadar mutlu olmanızı sağlayacak.

KÖY'ün plaj keyfi 

KÖY projesi, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği (BÜMED) ile bir anlaşma gerçekleştirdi .KÖY projesinden konut alanlar, İstanbul'un en gözde mekanlarından Burç Beach'e üye olma ayrıcalığına sahip olacaklar. 2001 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Santepe Kampusu'nda faaliyet gösteren BURÇ Beach, muhteşem kumsalı ve 1400 m2 güneşlenme terası, 200 kişi kapasiteli cafe/ban, balıkçı restoranı ile sabah saatlerinden gün batımına kadar günde yaklaşık 2.000 kişiyi ağırlıyor.  

Karadeniz kıyısında Akdeniz lezzetleri

Karadeniz kıyısında Akdeniz lezzetleri Lezzet severlerin vazgeçilmez tercihi olan İtalyan mutfağının önde gelen başarılı restoran zincirlerinden Brio Kilyos bölgesinde. İngiltere Brio'dan özellikle İstanbul için gelen Şef Stefan'ın porcinni mantarlı risottosu, ince ve çıtır hamurlu birbirinden lezzetli pizzalan, özel soslu makarnalarından oluşan seçkin menüsü ile Akdeniz bölgesine has lezzetleriyle keyfinizi katlayarak, bir ev konforunda şehir stresini atmanızı sağlıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

Hafif çelikden deprem evleri böyle yapılıyor!
  • 28.11.2023 12:42

Hafif çelikden deprem evleri böyle yapılıyor!

Depreme dayanıklı köy evleri güçlü ısı ve ses yalıtımına sahip olarak yapılıyor. ...

Hatay'ın kırsal mahallelerindeki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor
  • 03.08.2023 15:39

Hatay'ın kırsal mahallelerindeki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal maha ...

Nurdağı'ndaki köy tipi afet evlerinde kaba inşaat bitmek üzere
  • 04.04.2023 12:48

Nurdağı'ndaki köy tipi afet evlerinde kaba inşaat bitmek üzere

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum: "14 bin konutun ihalesini Şubat ayında gerçekleştirip, inşa sürecine başlayacağız"
  • 24.02.2023 12:38

Bakan Kurum: "14 bin konutun ihalesini Şubat ayında gerçekleştirip, inşa sürecine başlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’da yeni kuru ...

Dağa gizlenmiş güzellik: Villa Vals
  • 31.08.2021 12:19

Dağa gizlenmiş güzellik: Villa Vals

İsviçre Alpleri'ndeki Vals köyü ilginç bir yapıya sahiplik yapıyor. ...