maritbet girişmaritbet
Sinpaş, son 5 yılda en çok konut satan firma!

Sinpaş, son 5 yılda en çok konut satan firma!

40. yılını kutlayan Sinpaş, 2014 yılında 2 bin 500 üzerinde konut satışı yaptı. Bu rakam son 5 yılda 12 bin konut olarak açıklandı

Sinpaş 40. yaşında, 40 yıl önce yola koyulduğu başkentte Ankara projelerindeki son durumu ve yeni hedeflerini açıkladı. Sinpaş'ın sektörde istikrarlı gelişimle sağlanan kalite ve güveni temsil ettiğini belirten Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, 2014 yılında 1.2 milyar TL değerinde 2500'ün üzerinde konut satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Son 5 yılda 12.000 konut satışı ve 7 milyarı aşan ciro ile özel sektörde konut geliştirenler arasında lider olduklarını ifade etti. Sinpaş Holding İştiraki Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, Altınoran'ın Ankara'nın yeni ikonu olacağını söyleyerek, 2015'in ikinci çeyreğinde başlatacakları yeni projelerden bahsetti. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer ise, İncek'te büyüyen Sinpaş dünyasını anlattı, 2015 yılının ilk altı ayında Çankaya ve Ankara GOP'ta yeni projelere başlayacaklarının müjdesini verdi… 

Sinpaş, Ankara'daki projeleriyle büyümeye devam ediyor. Gayrimenkul sektöründe 40 yıllık deneyimi ve uzmanlığıyla liderliği üstlenen Sinpaş, projeleriyle başkenti yeni yaşam konseptleriyle tanıştırıyor. 
2014 yılıyla ilgili son verileri, basın toplantısında açıklayan Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “Bu yıl hedeflerin üzerinde 1.2 milyar TL değerinde konut satışı gerçekleştirdiklerini” söyledi. Ankara'daki Altınoran ve İncek projelerinin bu büyümede büyük payı olduğunu vurguladı. Son 5 yıla bakıldığında, 12.000 konut satışıyla 7 milyar TL'yi aşan satış cirosuna ulaştıklarını belirten Ahmet Çelik, bunun Sinpaş'ı özel sektörde konut geliştiren şirketler arasında liderliğe taşıdığını söyledi. 

Üretimde, tasarımda, çeşitlilikte Sinpaş farkı

Sinpaş'ın temellerinin 1974'te Ankara'da atıldığını, başkentin grubun doğduğu ve geliştiği şehir olduğunu anlatarak sözlerine başlayan Ahmet Çelik, Sinpaş'ın 40 yıllık yolculuğunun kalite ve güvenirlik yolculuğu olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Yola koyulduğumuz yerde, başkentin konut ve sosyal yaşamına değer katan büyük projeler geliştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konut sektöründe istikrarlı gelişimle güvenin sembolüyüz. Bunun arkasında çok önemli bir tasarım ve üretim gücü var. Projelerimizin tasarımı 1.5-2 yılı buluyor. Tüm detaylarıyla ince eleyip sıkı dokuyoruz. Ardından üretim için de 2.5-3 yıllık bir süremiz var. 40 yıldan beri inşaatlarımızda en kaliteli hammaddeyi kullanarak, en ileri mühendislik teknikleriyle en güvenilir binaları inşa ediyoruz. Bunu işçisiyle, mühendisiyle, statik danışmanıyla büyük bir üretim ordusu başarıyor. Örneğin Altınoran'da bugün 4000 kişi çalışıyor. Burada farklı tipte konutları, home-office'i, yalısı, kulesi, kayak pisti, teleferiği, meydanı, skywalk'ı, alışveriş alanları ile müthiş bir çeşitlilik var. Öne çıkan özelliğimiz,  sunduğumuz binaların ve sosyal alanların çeşitliliği, yeşil ve maviyle iç içe doğaya saygılı biçimde geliştirdiğimiz özgün konseptlerimiz ve girdiğimiz bölgeye kattığımız değerdir.” 

Ankara'nın 430 bin yeni konut ihtiyacına yanıt verecek 

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “Ankara'dan İstanbul'a, Bursa'dan Gaziantep ve Denizli'ye farklı coğrafyalarda, farklı zeminlerde üretim gerçekleştirdiklerini” belirtti ve Ankara'yla ilgili hedeflerini dile getirdi:
“Ankara projelerimiz, yeni etaplarımız ve yeni projelerimizle Ankara bizim için önemini koruyacak. Bizim Ankara'ya girdiğimiz 2011 yılı sonundan 2015 yılına kadar planlanan 430 bin konut ihtiyacı sürüyor. Ankara'nın merkezi Çankaya/Oran bölgesinde, hızla gelişen İncek'te ve yine Ankara'nın çok değerli bir bölgesi GOP'ta yeni projelerle büyümeye devam edeceğiz.  

Ankara, sektörün genelinde de önemli bir gelişim gösteriyor. En son Ekim ayı verileriyle geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında % 25'i aşan bir artış var. Yine bu yıl Türkiye genelinde ilk 9 ayda yapı ruhsatı verilen bina sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %25.6 artarken, Ankara, İstanbul'un ardından en büyük payı aldı. 

sinpaş ankara basın toplantısı

Altınoran'daki çeşitlilik başka hiçbir projede yok

Sinpaş Yapı ve Sinpaş GYO'nun birlikte gerçekleştirdiği Ankara basın toplantısında, Ahmet Çelik'in ardından sözü alan Sinpaş Holding İştiraki Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, Türkiye'nin temalı en büyük yaşam projesi olan Altınoran'ın Türkiye'de ilk olan detaylarını anlattı ve şunları söyledi:
“Altınoran, 40 yıllık birikimimizin, tasarımıyla, üretimiyle, çeşitliliğiyle, sunduğu sosyal imkanlarla ulaştığı yeni bir zirveyi temsil ediyor. Toplam 1 Milyon 850 bin m2'lik alana sahip. İçerisinde 640 bin m2'lik peyzaj alanı bulunmakta. Proje kapsamında rekreasyon alanımıza 100.000 ağaç dikerek Çankaya'ya yeni bir oksijen kaynağı da kazandırıyoruz. Altınoran projesinde toplam 2647 konut yer alıyor. Proje alanımız içerisinde yeni konseptlerle yeni yaşam alanları geliştirmeye devam edeceğiz. Sinpaş olarak sadece konut değil, şehre değer katan sosyal alanlar üretme felsefemizi de en üst seviyede sürdürüyoruz. Türkiye'nin en büyük temalı yaşam projesi Altınoran, aynı zamanda en fazla sosyal donatıyı bünyesinde taşıyan proje olma özelliğine de sahip. Başka hiçbir projede, kordon boyu yürüyüş yollarını, kanalları, köprüleri, gölleri, alışveriş alanlarını, rekreasyon alanını, kayak merkezini, buz pateni pistini, teleferiği vb. bir arada göremezsiniz. 

altınoran

Ankaralılara yılın 4 mevsimi kayak yapabilecekleri bir Kayak Vadisi sunuyoruz.  Profesyonel ve amatör pistleri, teleferiğiyle tüm Ankaralılara hizmet edecek. Skywalk ile tıpkı Grand Canyon'daki gibi gökyüzünde yürüme deneyiminin heyecanlı ve güvenli yolunu da Altınoran'da hayata geçireceğiz. Yüzyıl Meydanı, meydanı çevreleyen 2 home office kulesi,  Agora AVM'si, yürüyüş yolları, köprüleri, kanalları ve gölet alanı ile Altınoran, Ankara'nın yeni bir merkezi, yeni bir ikonu olacak.

Sinpaş'ın güvenli ve nitelikli üretimle özdeşleşen adını, Ankara'nın beklenti ve ihtiyaçlarıyla bütünleştiriyoruz. Ayrıca proje alanımız içerisinde farklı konseptte yeni yaşam alanları geliştirmeye devam edeceğiz. Gelecek yıl da ivmemizi hiç kaybetmeden 2014'teki hızımızla devam etmeyi planlıyoruz. 2015 yılı ikinci çeyreği itibariyle Ankara Oran'da yeni projelerimizin lansmanları olacak. Muhtemelen sizler ile birlikte projelerimizin lansmanı için 2015'in ilk aylarında yine burada bir araya geleceğiz.”

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer Ankara İncek'te büyüyen Sinpaş dünyasını anlattı, 2014 yılı değerlendirmesi yaptı.

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, lider firma olarak konut sektörüne değer katan projeler yaratma sürecinden bahsetti. Konut sektöründe, özel sektöre yapılan yatırım büyüklüğünün önemine dikkat çekti ve sözlerine şöyle devam etti: “Toplu konut üreten firmalar sadece bina, inşaat ve üretim kalemlerini hesaplıyorlar, yaşam değeri geliştirmiyorlar. Oysa, Sinpaş olarak biz yaşam değeri katan projeler yaratmak için çalışıyoruz, her projemizin birbirinden farklı detaylar ile donatılmasına özen gösteriyoruz. Özgün projeler yaratmak üzere kendimizle yarışıyoruz. Fark yaratan projeler geliştirmek bizim DNA'mızda var. Henüz keşfedilmemiş yerlerde proje geliştirerek, şehrin sorunlu alanlarının değişimini sağlama misyonunu üstlendik. Bu misyonla sektörde öncüyüz.” Seba Gacemer, sözlerine Çekmeköy ve Halkalı projeleri ile bölgedeki değişimi anlatarak devam etti: “Yıllar önce Çekmeköy pek çok kişi tarafından tanınmayan bir bölgeyken, Bağdat caddesinde yaşayanlar Aqua City projemize taşındı. O yıllarda bölgede yatırım yapan ilk markaydık, şimdi Çekmeköy neredeyse başlı başına bir şehir haline geldi. Halkalı'da da sektöre öncülük ettik, halka arz dönemimizde 4000 konutluk bir proje geliştireceğimizi söylediğimizde analistler, yerli ve yabancı yatırımcılar, akademisyenler şaşırdı. Ancak, Bosphorus City proje lansmanı ilk hafta satışları burada başarılı olacağımızı gösterdi. Bölge kısa sürede Atakent kimliğini kazandı ve sektörde bir çok firma peşimizden yaşam alanları geliştirdi.” 

incek life

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, İncek projelerinin gelişimini ve yeni hedeflerini anlattı: “İncek projemizde, Ankaralıların temalı projelere dönük beklentilerini ve özlemlerini iyi analiz ederek bugünkü başarımıza ulaştık . Kısa sürede konsept yaklaşımımızın burada çok sevildiğini gördük. İlk satışa çıktığımız dönemde, tüm villalarımızın ve 1+1'lerimizin satışını ilk hafta sonu tamamladık. Burada, geniş su alanları ve sosyal yönden Ankara'ya yenilikler sunan donatılar geliştirdik. İncek'te Ankara'nın ilk plajlı 1200 metrekarelik devasa yüzme havuzu ve Zen Kulübü başkente yenilik getiriyor. İncek'in yatırım değeri yüksek ve her geçen gün daha da değer kazandığını görüyoruz. Çocuklara sunduğu olanaklarıyla, rahat trafiğiyle,  temiz havasıyla, konforlu konutlarıyla büyük beğeni topluyor. Doğayla iç içe şehrin tüm olanaklarından faydalanabilmek Ankaralıların, İnceklilerin bir avantajı.”

Seba Gacemer, Sinpaş GYO konut satış sayılarını ve değerlerini açıkladı, aşağıdaki bilgileri paylaştı:

Tarih aralığı

Satışa sunulan konut sayısı

Değer (TL)

Halka arzdan bugüne kadar

8.763

3.5 milyar TL

2014

1.830

860 milyon TL

2014 -2015 (planlanan)

4.435

2.3 milyar

 

Tarih aralığı

Konut satışı

Ciro (TL)

2014 hedefi

1.400

700 milyon

Son olarak sözlerini Ankaralılara bir müjde vererek tamamladı: “2015 yılının ilk 6 ayında Ankara'da Çankaya ve GOP projelerini satışa sunmayı planlıyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kepçe operatörü adresi karıştırdı, yanlış binayı yıktı
  • 07.04.2022 11:07

Kepçe operatörü adresi karıştırdı, yanlış binayı yıktı

Samsun’da bir kepçe operatörü yıkım için gideceği adresi karıştırınca yanlış bin ...

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı
  • 24.01.2022 16:48

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı

Sinpaş, Çekmeköy'de hayata geçireceği Koru Aura projesinin lansmanını gerçekleşt ...

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!
  • 14.10.2015 10:40

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Körfez Yatırımcıları Buluşması'nın ...

Sinpaş, Ankara projeleri ile şov yapıyor!
  • 11.12.2014 17:55

Sinpaş, Ankara projeleri ile şov yapıyor!

Son 5 yılda en çok konut satan firma olan Sinpaş, Ankara'da bir basın toplantısı ...

Ahmet Çelik "40. yılımızda 10 yeni projeye başlıyoruz"
  • 11.12.2014 17:44

Ahmet Çelik "40. yılımızda 10 yeni projeye başlıyoruz"

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Sinpaş Holding'in Ankara'da ger ...