maritbet girişmaritbet
Sinanlı ve Yiğit Group, Fikirtepe'de yükselecek

Sinanlı ve Yiğit Group, Fikirtepe'de yükselecek

Fikirtepe'de 2012 yılından beri hak sahipleriyle görüşen Sinanlı Yapı, Yiğit Group'la güçlerini birleştirdi.

İnşaat sektörünün iki önemli ismi Sinanlı Yapı ve Yiğit Group kentsel dönüşümün en önemli adresi Fikirtepe'de gerçekleştirecekleri proje için güçlerini birleştirdi. Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinin en büyük arazisinde gerçekleştirilecek karma kullanım projesinde, konutların yanı sıra ticari alan ve home ofisler yer alacak.

Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, Sinanlı Yapı ve Yiğit Group ortaklığında gerçekleştirecekleri ‘Kadıköy' projesinin hem lokasyon hem de içinde bulundurduğu özellikler ile bölgenin en iddialı projesi olacağını söyledi. Sinanlı Yapı olarak 2012 yılından bu yana bölgede kat malikleri ile anlaşmalar yaptıklarını ifade eden Reşit Sinanlı, daha vizyoner projeler geliştirmek amacıyla Mart 2015'te Yiğit Group'la protokol imzaladıklarını anlattı. Söz konusu ortaklık sayesinde her iki şirketin teknik, lojistik ve finansal güçlerini birleştirdiklerini vurgulayan Reşit Sinanlı, anlaşmanın şu anda sadece ‘Kadıköy' projesi için geçerli olduğunu ifade etti. Reşit Sinanlı, “Sinanlı – Yiğit ortaklığı olarak şu anda ağırlıklı olarak Kadıköy projesi için çalışıyoruz. Ancak birlikte neler yapabileceğimize de bakıyoruz. Etiler'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında kat malikleriyle görüşmelere devam ediyoruz. Yakın gelecekte bu konuda önemli yol alacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde de İstanbul'un merkezi bölgelerinde yine kentsel dönüşüm projelerinde ortaklığımızın önemli işlere imza atacağına inanıyorum. Bunun yanı sıra yurtdışında da proje geliştirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda özellikle Londra'yı inceliyoruz” dedi.

Kadıköy projesinin konsept mimarının Ali Konya olduğunu anlatan Reşit Sinanlı, yeşil alanları ve lokasyonuyla bölgenin en farklı ve en iddialı projesine imza atacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Kadıköy projemizin her iki yanı komple yeşil alan olacak. Diğer iki yanı da yol olduğu için bulunduğu konum itibariyle diğer projelerin inşaat süreçlerinden etkilenmeyecek. Az sayıda home ofisin yer alacağı projemizde ticari alanlarda ağırlıklı olarak yeme içme mekânları ve projede yaşayanların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak mağaza ve dükkânların yer almasını planlıyoruz. Projeyi geliştirirken Anadolu Yakası'nın ve özellikle Kadıköylülerin yaşam tarzına uygun konutlar planladık. Bu bölgede komşuluk ilişkileri her zaman çok güçlüdür. Bu nedenle rezidans yapmak yerine tercihimizi Kadıköylülerin alıştığı gibi apartmanlardan yana kullandık. Genç evlilerden geniş ailelere kadar farklı ihtiyaçlara cevap verecek daireler planladık. Komşuluk ilişkilerini güçlendirecek ortak alanlarla projemizi zenginleştirdik.”

“Ulaşımın merkezindeyiz”

Kadıköy projesinin toplam 30 bin metrekare arsa alanı üzerinde 12 ada ve 131 parselden oluştuğuna dikkat çeken Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit, toplam inşaat alanının 165 bin metrekare olduğunu söyledi. Kadıköy projesinde kat maliklerinin tamamıyla anlaşma sağlandığının altını çizen Yiğit, projenin yüzde 57'sinin kat maliklerine ayrıldığını vurguladı. Kadıköy projesinin toplam yatırım tutarının 300 milyon TL olduğunu anlatan Önder Yiğit, projenin özkaynaklarla inşa edileceğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm projelerinde yıkım, hafriyat ve proje olmak üzere üç farklı ruhsatlandırma olduğunu hatırlatan Önder Yiğit, yıkım ruhsatının geçtiğimiz hafta alındığını ve proje alanında yıkımların başladığını söyledi. Önder Yiğit, “Yıkım ve hafriyat çalışmalarının ardından proje ruhsatının çıkması ile birlikte 2016 yılının ilk çeyreğinde inşaata başlamayı planlıyoruz. Projemizin inşaatını ruhsat tarihini takiben 24 ayda tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kadıköy projesinin bulunduğu lokasyon itibariyle Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanının ulaşım merkezine en yakın proje olacağına dikkat çeken Önder Yiğit, şunları söyledi:

“Projemizin hemen yanında yer alan meydan, çok önemli bir ulaşım aksını üzerinde barındıracak. Büyükşehir Belediyesi planlarına göre Havaray'ın Kadıköy istasyonu yanımızdaki meydana kurulacak. Bunun yanı sıra metro ve metrobüs bağlantıları projemizin yanında bulunacak. Avrasya tüneli çıkışı 3 dakika uzağımızda yer alacak. Kadıköy vapur iskelesine 5 dakika, Bağdat Caddesi'ne 7 dakika yürüme mesafesindeyiz. Hem toplu ulaşımda hem de bireysel ulaşımda tam bir bağlantı noktasındayız. Sakinlerimiz şehir merkezinde olmanın konforunu doyasıya yaşayacak.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!
  • 11.04.2022 12:12

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm noktalarından Kadıköy Fikirtepe'de düğüm çözülüyor ...

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!
  • 08.03.2022 09:50

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son olarak Ilgın İnşaat ile s ...

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!
  • 08.01.2022 10:32

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 3472 ada 1 parselin inşasını Maks ...

Fikirtepe'nin dönüşümünde Emlak Konut'tan bir imza daha!
  • 06.01.2022 09:49

Fikirtepe'nin dönüşümünde Emlak Konut'tan bir imza daha!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümü kapsamında 3470 ada 1 parsel işi ...

Kuzu, Fikirtepe’nin dönüşümünde bir iş daha aldı!
  • 10.12.2021 16:49

Kuzu, Fikirtepe’nin dönüşümünde bir iş daha aldı!

Fikirtepe kentsel dönüşümü kapsamında 3464 ada 2-3 parselin inşaatını Kuzu Grup ...

Hakan Gedikli: 'Konut üretimi artınca fiyat baskılanacak'
  • 23.11.2021 10:23

Hakan Gedikli: 'Konut üretimi artınca fiyat baskılanacak'

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut arzının yeniden artacağı bir d ...