maritbet girişmaritbet
Seçimler herkesi bekle gör politikasına itti!

Seçimler herkesi bekle gör politikasına itti!

Barış Dumankaya, Türkiye'nin yabancılar için güvenilir liman olduğunu, yerli yatırımcının ise seçimin geçmesini beklediğini söyledi.

Dünya gayrimenkul sektörünün buluşma noktası olan Cityscape Global 2015'e Türk firmalar damga vurmaya devam ediyor. Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya, dev organizasyonun Türkiye için önemini anlattı.

Her Cityscape Fuarı'nda varız

"Biz her sene Cityscape'e katılıyoruz. Ağırlıklı olarak Körfez vatandaşlarına projelerimize tanıtıyoruz. Geçen sene daha hareketliydi. Ancak ikinci gününde hareket arttı. Arap yatırımcılar projelerimize büyük ilgi gösteriyor. Kısa sürede satışa döndürmeyi hedefliyoruz"

dumankaya inşaatın cityscape 2015 fuarındaki standı

Dumankaya'nın Cityscape 2015'teki standına Araplar yoğun ilgi gösterdi...

Güvenilir liman Türkiye

"Cityscape'in Türkiye fuarına da katılacağız. Mart ayındaki organizasyona Körfez yatırımcısı gelecekse biz de orada olacağız. Arap yatırımcılar, Kuveyt'te 1990'lı yıllarda Irak'ın saldırmasından sonra Körfezli vatandaşları korku kapladı. Bugün yatırım yapacakları pek bir ülke yok. Mısır, Lübnan gibi ülkeler zaten karışık. Şu anda güvenilir tek ülke Türkiye. Bizim insanımızın davranışları da onları etkiliyor. Öte yandan fiyatlarımız çok ucuz"

Seçimler nedeniyle herkes bekle gör politikası uyguluyor

"Yerli yatırımcı açısından insanlar bekle gör politikasına geçti. Özellikle önlerini görmeden yatırım yapmak istemiyorlar. İnsanlar seçimden çıkacak sonucu bekliyor. Normalde alım yapacak insanlar durmuş durumda. Seçimlerin 1 Kasım'da tamamlanıp hükümetin oluşması, inşaat sektörü açısından değil tüm Türkiye açısından önemli. İnsanlar şu anda tüketmiyor. Normalde Eylül bizim ayımız. Ancak tüm firmalar, biz dahil lansmanımızı erteledik çünkü bizlerde bekle gör politikasına geçtik. En küçük yatırım 200 milyon lira civarında oluyor. Biz de yanlış yatırım yapmak istemeyiz o nedenle bekliyoruz"

Doların yükselmesi yabancılara avantaj sağladı

"Dolar kurunun artmış olması nedeniyle 1000 dolara alınacak metrekare şu anda 700 dolara geriledi. Bu nedenle yabancılar biraz daha alım yapıyor. Şu anda ucuz konut satmamızın sebebi, maliyetlerimizin geçmişte kalmış olması. Bugün yeni bir projeye başlasak, bugünün maliyetinden hesaplanacak ve fiyatlar yüksek olacak. Arap yatırımcılar bunun farkında olduğu için ucuza daire almış oluyorlar"

Fikirtepe ve Çayırova projesi geliyor

"Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm yapacağız. Ekim-Kasım aylarında lansmanını yapacağız. Çayırova bölgesindeki 4 bin 500 dairelik yatırımımızın startını da vereceğiz. O projede metrekare fiyatları düşük olacak. Gebze'nin gündüz nüfusu 1.2 milyon, gece nüfusu ise 300 bin kişi. O bölgenin ilk markalı konut projesi olacak. Bostancı, Kartal standartı Çayırova'ya getiriyoruz. 15 bine yakın ön talep oluştu"

Emlaktasondakika.com ekibi Dubai'den bildiriyor...

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barış Dumankaya'dan Cityscape değerlendirmesi!
  • 09.09.2015 17:26

Barış Dumankaya'dan Cityscape değerlendirmesi!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Vekili Barış Dumankaya, Dubai Cityscape 2015 Fu ...

Barış Dumankaya, Çayırova ve Fikirtepe'yi anlattı
  • 09.12.2014 11:56

Barış Dumankaya, Çayırova ve Fikirtepe'yi anlattı

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, hem D Planı'nı he ...

'Gayrimenkul her zaman en güvenilir yatırım aracı'
  • 01.03.2016 15:26

'Gayrimenkul her zaman en güvenilir yatırım aracı'

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, konut sektörüne yö ...

Barış Dumankaya’dan enflasyon değerlendirmesi!
  • 03.02.2016 17:22

Barış Dumankaya’dan enflasyon değerlendirmesi!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, TÜİK verilerine y ...

‘Cityscape’teki başarımız her sene artıyor’
  • 10.09.2015 17:32

‘Cityscape’teki başarımız her sene artıyor’

Dumankaya İnşaat, küresel ve bölgesel gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırs ...