maritbet girişmaritbet
Seba Flats'te metrekare fiyatları 11 bin TL'den başlıyor

Seba Flats'te metrekare fiyatları 11 bin TL'den başlıyor

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, yabancıları çekecek düzenlemeler yapılırken, yerli alıcının yurtdışına kaçmaya başladığını söyledi.

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, "A sınıfı birçok projeden daire alacaklar Londra gibi şehirlere gidip çok fazla daire alıyor" dedi. 

İstanbul'da Ulus ve İstinye bölgesinde birçok projeye imza atan Seba İnşaat, kentsel dönüşümle yıldızı parlayan Ayazağa Cendere Vadisi'ne odaklandı. Bölgede başlayacakları 202 daireden oluşacak Seba Flats adlı lüks konut projesinin tanıtımında konuşan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, istihdamdaki kötü gidişin turizmdeki kayıpların yansımalarından kaynaklandığını belirterek, "Aynı şeyi inşaatta yaşamamak için sektörü diri tutmak gerek. Bunun için devletin planlama yapması gerekir. Halihazırda yabancıyı Türkiye'ye çekecek düzenlemeler yapılırken, içerdeki konutu alıcısını da yurtdışına kaçırmaya başladık. A sınıfı birçok projeden daire alacaklar Londra gibi şehirlere gidip çok fazla daire alıyorlar" dedi. Firma olarak yurtdışına giden bu alıcıları teker teker arayarak yurtiçine döndürmeye çalıştıklarını anlatan Keçeli, "Bu gidişin psikoloji dahi birçok nedeni var. Devlet buna bakmalı" dedi. 

Cendere'de konuta başladı 

Ayazağa Cendere Vadisi'nde Seba Office Boulevard projesine devam eden Seba İnşaat, şimdi de 202 daireden oluşacak Seba Flats adında lüks bir konut projesine başladı. 10 bin metrekare arazi üzerine konumlandırılan projede 7 bin 500 metrekare de çarşı alanının yer aldığını aktaran Keçeli, "Toplam 13 katlı 2 blok şeklinde tasarlanan projenin her bir bloğunda 101 daire bulunuyor" dedi. Keçeli, dairelerin satışını hazirana kadar tamamlamayı planladıklarını aktardı. 

Projede metrekaresi 11 bin TL'den başlayan fiyatlarla 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin yer aldığını kaydeden Keçeli, projenin 2018 sonunda teslim edilmesinin planlandığını kaydetti. Keçeli, önümüzdeki dönemde Etiler, Ulus bölgesinde yeni projelere başlayacaklarını ifade etti. Suudiler ile Kağıthane Cendere bölgesinde iş yapmayı planladıklarını da anlatan Keçeli, "Suudiler satın almaktan çok kiralama yöntemini tercih ediyor. Bu nedenle onlarla birlikte bir öğrenci rezidansıya da konut planımız var" dedi. 

Ihlamur projesinde vazgeçtik 

Ihlamur Parkı'nda durdurulan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Engin Keçeli, "Buradaki arazinin yüzde 75'i ortaklarımıza aitti. 17-18 ortak bize güvenerek kat karşılığı verdiler. Yüzde 25'ini de satın aldık. Yapacağımız proje halihazırda oto yıkamacı ve 5 gecekondunun bulunduğu alanda olacaktı. Devletin verdiği imarla ruhsat başvurusu yaptık fakat ortaklık bir anda alevlendi. Bizde yapmadık. İstimlak edilip arazi bedeli olan 120 milyon TL'nin verilmesini bekliyoruz. Biz şu anda tarihi yapılara zarar verilmesin diye belediyenin isteğiyle projenin etrafını kapattık" diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı da projeden ofis aldı 

Engin Keçeli, Cendere'nin çekim merkezi haline geldiğini belirterek, bölgede yaptıkları 6 bloklu Ofis Bulvar projelerinden TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'in de 1000 metrekare ofis satın aldığını söyledi. TV8'in de projeden 6 bin metrekare aldığını aktaran Keçeli, "Mesut Yılmaz'ın oğlu da bizden 1.000 metrekare satın aldı" dedi. Keçeli, yaşamın temmuz ayında başlayacağı ve 65 milyon dolarlık yatırımla yapılan Ofis Bulvar projesinde satışların yüzde 73'e ulaştığını aktardı.

Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Office Boulevard basın lansmanı yayında
  • 26.11.2014 17:21

Seba Office Boulevard basın lansmanı yayında

Kağıthane'de Cendere Caddesi üzerine konumlandırılan Seba Office Boulevard, 25 K ...

Seba Office Boulevard'ı Nedim Keçeli'den dinleyin!
  • 26.11.2014 17:13

Seba Office Boulevard'ı Nedim Keçeli'den dinleyin!

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, Seba Office Boulevard projesini ...

Seba Office Boulevard Kağıthane foto galerisi
  • 25.11.2014 15:06

Seba Office Boulevard Kağıthane foto galerisi

Seba Office Boulevard projesi; koridorları doğal gün ışığı ile besleyen kat bahç ...

Seba Mare Gündoğan satışa çıktı!
  • 16.02.2021 11:21

Seba Mare Gündoğan satışa çıktı!

Seba İnşaat’ın Bodrum’daki yeni projesi Seba Mare Gündoğan'da satış süreci başla ...

İşte illere göre konut satış karnesi!
  • 17.01.2021 08:00

İşte illere göre konut satış karnesi!

Türkiye genelinde konut satışları rekora imza atarken il karneleri de ortaya çık ...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolunda sona doğru
  • 30.12.2020 12:26

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolunda sona doğru

"1915 Çanakkale Köprüsü"nde devam eden ve iki bölümden oluşan "kedi yolu"nda çal ...