maritbet girişmaritbet
Qent İstinye’de sunulan akıllı yaşam Leed’e aday

Qent İstinye’de sunulan akıllı yaşam Leed’e aday

TOYA Yapı ve Dilek Gayrimenkul ortak girişimi ile İstanbul’un en güzel semtlerinden İstinye’de inşa edilen Qent İstinye, Türkiye ve Dünya’nın ilk Leed for Homes International sertifikalı projeleri arasında yer alacak

Çevreye ve insana saygılı projeler geliştiren Toya, Qent İstinye projesi ile dünyada bilinirliği ve kabul edilirliği en yüksek yeşil bina değerlendirme sistemi olan LEED'in konutlar için geliştirilmiş, Türkiye'de ve Dünyada alabilecek projenin çok az olduğu LEED for Homes International versiyonu altında sertifika almaya aday gösterildi. 

Gayrimenkul sektörünün öncü markalarından Toya Yapı, küresel ısınma, çevre kirliliği, su ve  doğal kaynakların hızla tüketilmesi karşısında doğaya saygılı, ekolojik, konforlu, enerji tüketimini azaltan ayrıcalıklı ve çağdaş yaşam alanlarına yatırım yapıyor. 

Yeşil binalara yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Toya Yapı, dünyada belli standartlar getirilerek sertifikalandırılan projeler arasına Qent İstinye ile girerek çevreye saygılı, doğa ile uyumlu çağdaş yaşam modeli sunuyor. 

Geleceğin Akıllı Yaşam Modeli: Qent İstinye

Kullanıcı konforundan ödün vermeden gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlayan Toya Yapı'nın Qent İstinye projesinin mimari tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık, iç mekan tasarımları da dünyaca ünlü Porsche Design Studio tarafından gerçekleştirildi. Qent İstinye, düşük karbon salınımı ve yüksek enerji verimliliğine sahip yapısı ile hem doğayı koruyor hem de enerji tasarrufu sağlıyor. Geleceğin akıllı yaşam modeli Qent İstinye'de bina kullanıcıları için konforun ve sağlığın en üst düzeyde tutulduğu bir yaşam ortamı sunuluyor.   

İnşaat sürecindeki tüm aşamalarda doğal yaşamın korunmasına azami ölçüde dikkat edilen Qent İstinye'de yeşillendirilen alanların metrekareleri de yüksek tutuldu. Binada enerji harcayan tüm sistemlerin çalışmaları LEED tarafından belirtilen “commissioning” kriterine uygun olarak denetlenerek en sorunsuz şekilde çalışmaları sağlanıyor.



Qent İstinye'de LEED® for Homes™ sertifikasyonu kapsamında bina arazisinde, inşaat esnasında ve sonrasında doğal yaşamın korunmasına azami ölçüde dikkat ediliyor. Bina arazisinde yeşillendirilecek alanların oranı yüksek tutulurken, bitkilendirme çalışmaları esnasında, yerel ve adapte olmuş bitki seçimi yapılarak su tüketiminin ve kimyasal gübre kullanımının en aza indirgenmesi hedefleniyor. 

Uygulanan aydınlatma ve iklimlendirme sistemlerinde enerji verimliliği ve kullanıcı konforunun ön planda tutulduğu Qent İstinye'de ayrıca kullanılan beyaz eşyaların, uluslararası enerji verimlilik sınıfına göre üst seviyelerdeki modellerden olması tercih ediliyor. Kullanıcıların aydınlatma ve ısıl konforu tasarım ve cihaz seçimlerinde ön planda tutulurken çevreye olan etkisi de en aza indiriliyor.

Inovatif özellikleriyle de ön plana çıkan Qent İstinye'de henüz yeni gelişen fakat hızla artması beklenen elektrikli araçlar için şarj istasyonları Qent'lilerin kullanımına sunulacak. 

Elektrikli araçların yanı sıra dışardan şarj edilebilir hibrit araçları da şarj edecek üniteler sayesinde Qent İstinye'de yaşayanlar yakın bir gelecekte Türkiye'de kullanımının yaygınlaşması beklenen çevre dostu elektrikli araçları rahatlıkla kullanabilecek.

Kullanıcı konfor ve sağlığının ön planda tutulduğu yeşil bina kriterlerine uygun olarak tasarlanıp inşa edilen Qent İstinye projesinde kullanılan boya, yapıştırıcı gibi kimyasallar uluslararası sağlık standartlarına uygun olarak seçildi. 

Qent İstinye'de sürdürülebilirliğin sağlanması için yüksek oranda geri dönüştürülebilir içeriğe sahip malzemeler seçilirken, şantiyelerdeki tüm atıklar türlerine göre ayrıştırılarak konteynırlar ile geri dönüşüm ve tekrar kullanım için anlaşmalı kuruluşlara gönderiliyor. 

Bina tasarımında gün ışığından en üst düzeyde faydalanılması esas alınan sistem ile hem aydınlatmaya harcanan enerjinin azaltılması, hem de gün ışığının iç mekanlarda yaşayanların üzerindeki olumlu etkisinden faydalanılması hedeflendi. Boğaz'a ve İstinye yokuşuna bakan yönde manzaraya açılan, saydamlaşan cephelerde, teras ve balkonlara uzanan yaşam alanları konumlandırılıyor.

3 bloktan oluşan projenin sosyal tesisinde, açık-kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, hamam ve lounge alanı yer alıyor. Kapalı otoparkların yanı sıra 3-5 metrekarelik depo alanlarının da ev sahiplerinin hizmetine sunulduğu lüks ve konforun bir arada hayat bulduğu Qent İstinye'de ferah, yüksek tavanlı, güneş ışığı ve manzaradan optimum yararlanılan doğa ile iç içe bir mekan anlayışı hakim olacak.

Qent İstinye İletişim Bilgileri;

Web: http://www.qentistinye.com/
Telefon: 0212 229 66 77 
0212 229 99 27

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Qent İstinye projesinin görselleri emlaktasondakika.com'da!
  • 29.11.2012 13:36

Qent İstinye projesinin görselleri emlaktasondakika.com'da!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Qent İstinye, Dilek Gayrimenkul ve To ...

Toya Next, Kara Şimşek ile görücüye çıktı!
  • 28.09.2016 11:13

Toya Next, Kara Şimşek ile görücüye çıktı!

Akıllı konut kavramını değiştirmeyi amaçlayan Toya Next projesi, Kara Şimşek diz ...

Qent İstinye, en iyi konut projesi seçildi
  • 16.09.2015 16:56

Qent İstinye, en iyi konut projesi seçildi

Qent İstinye mimarlık dünyasının en büyük buluşmalarından biri olan Cityscape Gl ...

Toya Vista'dan yüzde 10 peşinatla ev sahibi olun!
  • 24.04.2015 10:17

Toya Vista'dan yüzde 10 peşinatla ev sahibi olun!

Toya Vista'daki sınırlı sayıdaki daireler için son fırsatlar dikkat çekiyor. ...

Avcılar'daki o projenin deniz manzaralı tesisleri açıldı!
  • 25.12.2014 13:45

Avcılar'daki o projenin deniz manzaralı tesisleri açıldı!

Toya Yapı'nın Avcılar'da konumladırdığı Toya Vista projesinde yaşam başladı. ...

Toya Vista’da yaşam başladı
  • 05.12.2014 09:53

Toya Vista’da yaşam başladı

Konut teslimlerine başlanan Toya Vista, Avcılar'da toya Yapı tarafından hayata g ...