maritbet girişmaritbet
Qasim Sultan My World’den 50 daire aldı!

Qasim Sultan My World’den 50 daire aldı!

Mütekabiliyet’in çıktığı gün, Ağaoğlu’nun, reklamında ‘İnşaata başladık bile’ dediği My World projesine talep yağdı. Projeden Dubai eski Belediye Başkanı Qasim Sultan 50 konut birden aldı

Mütekabiliyet'in çıktığı gün, Ağaoğlu'nun, reklamında ‘İnşaata başladık bile' dediği My World projesine talep yağdı. Projeden Dubai eski Belediye Başkanı Qasim Sultan 50 konut birden aldı.

TÜRKİYE'NİN en büyük konut üreticilerinden Ağaoğlu Grup, Türk vatandaşlarına tapu vermeyen ülkelere konut satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası'nın Meclis'te kabul edildiği gün sadece Körfez bölgesi vatandaşlarına 120 konut birden sattı. Ağaoğlu, daha önce bir şirkete My World Europe projesinden 800 konutu toptan olarak sattığını açıklamıştı. 120 konutluk satış da bu 800 konutun içinden yapıldı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, 800 konutun satış işlemlerinin de kendileri tarafından yapıldığını belirterek “Daha önce Mütekabiliyet Yasası çıkarsa 2 yılda 2 milyar dolarlık konutu sadece ben satarım demiştim. Yasadan sonra gelen talebe bakılırsa bu rakamı aşacağımızı görüyorum. İsteyen varsa, iddiaya da girerim” dedi.

Bir günde 120 konut satıldı

Ağaoğlu'nun söz konusu projesinden konut alan isimler arasında Körfez bölgesinin üst düzey yöneticileri de bulunuyor. Alınan bilgiye göre Dubai eski belediye başkanı ve Sultan Group Yönetim Kurulu Başkanı Qasim Sultan Al Banna da 50 adet konut birden aldı. Dün de satışların büyük hızla devam ettiğini belirten Ağaoğlu yetkilileri, Körfez yatırımcısı için ayrılan 800 konutun 2 ayda satılacağını belirttiler. Ağaoğlu yetkilileri, konut alanların Körfez ülkelerinin üst yöneticileri olduğunu da belirterek, halen görev yapan Körfez ülkeleri başbakanlarından bakan yardımcılarına, emirlerden kraliyet ailesi mensuplarına kadar birçok ismin bulunduğunu kaydettiler. Uzmanlar “Bu isimler dünya çapında önemli insanlar. Güvenlik gereği nedeniyle isimlerini veremiyoruz” dediler.

Hektaş'ta bin kişilik alıcı var

Körfez ülkelerine dönük çalışmalar yapan bir diğer şirket de Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması için yoğun çaba gösteren Hektaş İnşaat oldu. Hektaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi, halen ellerinde bin adetlik bir konut talep listesi olduğunu yasanın çıkmasının hemen ardından Körfez ülkelerinden birçok heyetin konut projeleri için gelmeye başladığını söyledi. Hektaş'ın Başkanı İbrahim Ekşi “Bugün (dün) bile Kuveytli bir heyet konut almak için projemize geldi. Biz de bu yoğunluğu ve elimizdeki talep listesini değerlendirmek ve yeni proje yapmak için çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.

RUS ALICILAR ATAŞEHİR'E YOĞUNLAŞTI

RUSYA'DA, Gürcistan'da ve Libya'da yıllardır konut projeleri yapan Denge İnşaat ve Mimarlık ortağı Ziya Denizoğlu, yasanın çıkacağını duyan yabancı alıcıların özellikle Ataşehir'de yeni başladıkları projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Şirket olarak Bağdat Caddesi, Ataşehir gibi İstanbul'un önemli lokasyonlarında projeler yaptıklarını belirten Denizoğlu, yeni satışa çıkardıkları Ataşehir projesinden Rusya ve Körfez ülkesi vatandaşlarının 10 adet konut için kapora verdiğini söyledi. Yabancıların özellikle rezidans hizmeti veren projeleri tercih ettiğini belirten Denizoğlu “Daire fiyatlarının 275 bin ile 600 bin lira arasında değiştiği Ataşehir'deki projemiz yasanın çıkmasının ardından yabancıların gözdesi oldu. Yoğun talep almaya başladık. Bu yasa sektörün satışı ilk etapta yüzde 20-25 artırır” diye konuştu.

YASA MARKALAŞTIRACAK

Uğur Dumankaya (Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi): Bu yasa Türkiye ekonomisine büyük girdi sağlanacak, öte yandan da inşaat sektörünün de önü açılacak. Yasanın ile Türkiye uluslararası pazara açılan marka haline gelecek. Bu yasa, ülkemize ilgisi olan ve burada yaşamak ve yatırım yapmak isteyen birçok insan için yeni bir fırsat olacak. Yasa ile kapıları kırarcasına bir talep olacağını beklemiyoruz ama orta ve uzun vadede bu oranlarda artış olacaktır.

4-5 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ OLUR

Altan Elmas (Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı): Yasanın ardından Dubai'de ofis açmak için harekete geçtik. Şimdi çalışmalarımızı hızlandıracağız. Hatta birkaç şirket bir araya gelerek bir dernek çatısı altında ortak ofisler açmayı düşünüyoruz. İlk etapta Türkiye genelinde yıllık 4-5 milyar dolarlık gelir bekliyoruz. Bu talep özellikle merkezi bölgelerdeki projelere gelecektir. Bu projelerde satışların yüzde 15-20'lik kısmının yabancılara yapılabileceğini düşünüyorum.

UKRA 180 DAİRE SATTI

Kürşad Tuncel (Ukra İnşaat CEO'su): Mütekabiliyet yasası tam da sektörün gereksinim duyduğu bir dönemde çıktı. Biz de Ukra olarak yasanın çıkmasını hesap eden yabancı alıcılara 180'in üzerinde konut sattık. Bu satış rakamı böyle devam eder. Ama kısa süre içinde hemen bir talep patlaması beklemiyoruz. Mütekabiliyet Yasası, yakın süre içinde konut fiyatlarının artışına neden olmaz. Bunun nedeni ise son dönemde konut satışında önemli bir azalma yaşanması.

İbrahim Acar-Star Gazete

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı
  • 05.12.2011 17:43

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı

Yabancıların mülk satın alabilmesini sağlayan mütekabiliyet tasarısı tamamlandı. ...

2b yasa taslağı hazırlandı
  • 17.11.2011 12:57

2b yasa taslağı hazırlandı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli 2B arazilerinin satışıyla ilgili tas ...

Iraklıların Türkiye'deki konutlara olan ilgisi devam ediyor!
  • 26.09.2017 12:02

Iraklıların Türkiye'deki konutlara olan ilgisi devam ediyor!

Irak vatandaşları, 2017 yılının Ağustos ayında Türkiye'den 317 konut satın alara ...

Yabancıların gayrimenkul alırken dikkat edecekleri 5 nokta
  • 02.09.2015 16:09

Yabancıların gayrimenkul alırken dikkat edecekleri 5 nokta

Türkiye’de yabancıların gayrimenkul edinimleri emin adımlarla ilerliyor. Beklene ...

Yabancıya konut satışında İstanbul bir adım önde!
  • 24.03.2015 14:25

Yabancıya konut satışında İstanbul bir adım önde!

Mütekabiliyet Yasası ile Türkiye’de yabancıya gayrimenkul satışı arttı ve İstanb ...