maritbet girişmaritbet
Piyalepaşa İstanbul Roadshow etkinliği yapıldı

Piyalepaşa İstanbul Roadshow etkinliği yapıldı

Polat Dış Ticaret ve ALX Hungary’nın 26-27 Ekim tarihleri arasında Macaristan’da ortak düzenlediği “Piyalepaşa İstanbul Roadshow” etkinliği yapıldı.

Polat Dış Ticaret, Macaristan'da gerçekleştirdiği “Piyalepaşa İstanbul Roadshow”unda farklı sektörlerden 50'ye yakın Macar firması ile hem Piyalepaşa İstanbul hem de diğer farklı projeler için b2b görüşmeleri yaptı. 

Polat Dış Ticaret ve ALX Hungary'nın Macaristan'da ortak düzenlediği “Piyalepaşa İstanbul Roadshow” etkinliği yapıldı. Türkiye'den şirket olarak yalnızca Eximbank'ın iştirak ettiği toplantıya farklı sektörlerden 50'ye yakın Macar firması katıldı. Firmalar, hem Piyalepaşa İstanbul hem de diğer farklı projeler için b2b görüşmeleri gerçekleştirdi. Polat Dış Ticaret, Piyalepaşa İstanbul Roadshow'u ile firmalarla b2b (tek tek)görüşmeler yaparak, onları daha iyi tanıyıp, bu sayede firmalara daha uygun iş fırsatları ve proje partnerleri sunmayı hedefliyor. Etkinlikte, Macaristan Ulusal Ticaret Ajansı (MNKH) CEO'su Ola´h Zsanett, Polat Dış Ticaret Genel Müdürü Galip Yılmaz, Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ve Eximbank Ülke Direktörü Arda Tugay birer konuşma yaptı.

5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefleniyor

Polat Dış Ticaret Genel Müdürü Galip Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Macaristan'ın köklü bir ortak tarihe sahip olduğunu belirterek, “İki ülke ilişkileri ortak geçmişlerinin birikimiyle de karşılıklı çıkarlar temelinde gelişmekte ve derinleşmektedir.

İkili ekonomik ve ticari ilişkilerimiz özellikle iki ülke arasında Gümrük Birliğinin kurulduğu 2004 yılı sonrasında, önceki döneme göre hızla artmıştır. 2015 yılında 2,9 milyar dolara ulaşmıştır. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılmasına ilişkin hedefin kısa sürede yakalanacağına inanıyorum” dedi.

Bu rakamın iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi potansiyelini tam anlamıyla yansıtmadığının altını çizen Yılmaz,“Bu nedenle iki ülke arasındaki iş ve yatırım olanaklarının artması, ortak firmaların faaliyetlerinin gelişmesi için başarı öyküleri ve Türk-Macar dostluğu hakkında bilinmeyen kültürel değerlerin olabildiğince geniş çerçevede duyurulması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle bir ilk olan Piyalepaşa İstanbul Roadshow etkinliğimizi çok önemsiyoruz. Amacımız sizleri yakından tanıyarak, uygun partnerler ve iş fırsatları sunmaktır. Bu amaç doğrultusunda çıktığımız bu yolda bu tür etkinlikleri sürdürmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

Eximbank Ülke Direktörü Arda Tugay ise ALX Hungary ile aynı çatı altında olduklarını, olası işbirliklerinde Eximbank'ın sonuna dek ALX'in arkasında olduğunu vurguladı.

Piyalepaşa İstanbul Projesi 2018'de bitiyor

Roadshow'da Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul hakkında detaylı bir sunum yapıldı. Piyalepaşa İstanbul'un 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirildiği ve konut, rezidans, ofis, otel ve Alışveriş Sokağı'ndan (AVS) oluşan bir karma kullanım projesi olduğu vurgulandı. Projenin en farklılaştırıcı özelliklerinden 550 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğindeki Alışveriş Sokağı ile İstanbulluları şehre ve sokağa geri çağıracak ‘yaşayan' bir mahalle dokusu üzerine inşa edildiği anlatıldı. Satışlar hakkında da genel bilgilerin paylaşıldığı toplantıda proje ile ilgilenen yatırımcılar için örnek dairelerin hazır olduğu ve projede yaşamın 2018'de başlayacağı bilgisi verildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Piyalepaşa İstanbul 3+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi
  • 31.08.2021 13:37

Piyalepaşa İstanbul 3+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi

Polat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinin 3+1 örnek dai ...

Piyalepaşa İstanbul 1+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi
  • 31.08.2021 13:31

Piyalepaşa İstanbul 1+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi

Polat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinin 1+1 örnek dai ...

Kaan Yücel, Piyalepaşa İstanbul'u ESD'ye anlattı!
  • 05.08.2017 15:40

Kaan Yücel, Piyalepaşa İstanbul'u ESD'ye anlattı!

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, projenin son detaylarıyla birlik ...

Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul'un 2. etabını anlatıyor!
  • 29.03.2017 13:57

Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul'un 2. etabını anlatıyor!

Polat Holding yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul'un 2. etab ...

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!
  • 15.03.2017 14:50

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, hayata geçirdikleri kentsel dö ...

Piyalepaşa İstanbul'un örnek daireli reklam filmi!
  • 07.10.2016 15:34

Piyalepaşa İstanbul'un örnek daireli reklam filmi!

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Piyalepaşa İsta ...