maritbet girişmaritbet
Pal City 2 Vali Konakları büyük beğeni görüyor

Pal City 2 Vali Konakları büyük beğeni görüyor

Antalya Emekli Vali Yardımcısı Turan Eren’in, İdareciler Kooperatifi ve Pal City Yapı Kooperatifi ile yaptığı inşaatlar büyük bir beğeni gördü.

Cumhuriyet tarihinde mülki idare amirleri arasında 105 rekorun sahibi olan ve görev aldığı bölgelerde "Atom Vali" olarak anılan, Antalya Eski Vali Yardımcısı Turan Eren, oluşturduğu 'Garantili Kooperatifçilik' modeli ile yapmış olduğu 3. proje Pal City 2 Vali Konakları'nın 17 Mayıs Salı temelini atacak.

Malkara Kaymakamlığı döneminde Türkiye'nin en büyük süt fabrikasını kuran, Antalya Emekli Vali Yardımcısı Turan Eren'in, İdareciler Kooperatifi ve Pal City Yapı Kooperatifi ile yaptığı inşaatlar büyük bir beğeni gördü. Antalya Döşemealtı'da yaptığı 200 konutluk  ilk projesini lansman aşamasında satan Turan, aynı bölgede yaptığı 402 konutluk Pal City 2 Vali Konakları projesinin temelini 17 Mayıs Salı günü üyeleri ile birlikte atacak.

"KAMU SORUMLUĞUNA SAHİBİM"

İnşaat sektörüne neden girdiğini anlatan Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, "Kamu terbiyesi ile özel sektörü birleştirerek başarıyı yakaladık" dedi.

Eren "Görev yaptığım bölgelerde 'Turan Eren varsa halleder' cümlesinin benim inşaat işine girmemdeki en önemli motivasyon kaynağı oldu. Bizler devlet geleneğinden geliyoruz. Projeleri üretirken ve hayata geçirirken maksimum yarar sağlama amacı ile çalışırız. Kaymakamlık döneminde Türkiye'nin en büyük süt fabrikasını kurdum. Hayatım boyunca kamu sorumluluğu ve özel sektör bakış açısı ile yatırımlarım yaptım. Malkara'ya yapmış olduğum proje, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kırsal kalkınmanın örnek projesi olarak kitaplara basıldı" açıklamasında bulundu. 

VALİ YARDIMCILIĞI'NDAN KOOPERATİF BAŞKANLIĞI'NA

Kamu görevi sırasında gerçekleştirdiği yatırımlardan övgü ile bahsedilmesi ile kooperatifçiliğe başladığına değinen Eren, "Yaptığım süt fabrikasından, zeytinyağı fabrikasına, ağaçlandırmadan okullara kadar o kadar proje gerçekleştirdim ki hem devlet nezdinde hem de halk tabanında onur verici cümleler ile anılmaya başladım. Devlet memuru olduğumuz için özel sektörde faaliyet gösteremiyorduk ancak kooperatif kurabiliyorduk. İzmir Vali Yardımcılığı döneminde İdareciler Kooperatifi'ni kurarak bu alanda faaliyetlerimize başladık. İlk olarak İzmir Karşıyaka'da 13 dönümlük bir arazide kat karşılığında projemizi gerçekleştirdik. Bu proje bölgedeki örnekleri açısından da fark oluşturdu. İzmir'deki projenin başarılı olması ve benim de emekli olmamla beraber yeni bir lokasyon aramaya başladık. Arkadaşlarımızla beraber yeni lokasyon araştırmalarımızda en uygun yerin Antalya Döşemealtı olduğuna karar verdik. Döşemealtı'ndaki ilk projemiz olan Pal City 1 Vali Konakları'ndaki 200 konutu lansman aşamasında bitirdim” dedi.

GARANTİLİ KOOPERATİFÇİLİK MODELİ

İnşaat sektöründe güven olgusunun önemine değinen Eren, "Yıllarca kamuya hizmet etmenin verdiği sorumluluk bilinci ile özel sektörün avantajlarını kullanarak kooperatifçilik yapıyoruz.Yaptığınız işe önce siz güveneceksiniz ki birilerini ikna edebilesiniz. Projemize güvenip bizlerle yatırım ortaklığı yapan emekli bakanlarımız, müsteşarlarımız, milletvekillerimiz ve valilerimiz var. Geçmiş dönemlerde yaşanan olumsuz kooperatif örnekleri insanlarımızın zihninde hala yer edinmiş durumdadır.  Bu olumsuz önyargıları ortadan kaldırabilmek için 'Garantili Kooperatifçilik' modelini geliştirdik. Eskiden babadan oğula geçen kooperatifçiliği mezara gömecek bir sistem oluşturduk. Üyelerimize arsa üzerinden anlaşma yaptığımız banka ile ilişki kurduruyoruz. Üyelerimiz her ay aidatlarını bankaya ödüyor. Banka inşaatın ilerleme hızına göre parayı inşaata aktarıyor. Bankayı bir garantör gibi kullanıyoruz. Banka ile yapmış olduğumuz bu iş birliği aynı zamanda çok çok ucuza kredi almamıza vesile oluyor" dedi.

PAL CİTY 2 VALİ KONAKLARI

Antalya merkeze 15 dakika uzaklıkta yer alan Pal City Vali Konakları 2, 125 bin metrekare üzerine 7 farklı konut seçeneği ile  402 adet konuttan oluşuyor. Kuzey Bağlantı Yolu, hızlı tren ve batı çevre yolunun kesişim noktasında yer alan Pal City 2 Vali Konakları'ndaki 150 metrekareden başlayan 2+1 daireler tüketici tarafından büyük bir ilgi görüyor. Bölgenin artan değerini gören yatırımcılar ise site içerisinde yapılan villa tarzı konutları ise yatırım amaçlı satın alıyor. 

Projenin ilk etabı olan Pal City 1 Vali Konakları'nı vaat edilen tarihten önce teslim edeceklerinin altını çizen Eren, “2016'nın sonunda Döşemaltı'nda yeni bir yaşam tarzı ortaya çıkacak. Elit ve konforlu bir yaşam sunduğumuz projemizde yaşamın başlaması ile  bölge artan değerini daha da katlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pal City 2 Vali Konakları büyük beğeni görüyor
  • 16.05.2016 09:43

Pal City 2 Vali Konakları büyük beğeni görüyor

Antalya Emekli Vali Yardımcısı Turan Eren’in, İdareciler Kooperatifi ve Pal City ...

Pal City 2 Vali Konakları satışa çıktı
  • 02.05.2016 11:24

Pal City 2 Vali Konakları satışa çıktı

2016 Emlak piyasasına hızlı bir giriş yapan Antalya, yeni cazibe merkezi olan Dö ...