maritbet girişmaritbet
Ontan İnşaat'tan İzmir'e 6 büyük proje!

Ontan İnşaat'tan İzmir'e 6 büyük proje!

İzmir'in geleceğinin parlak olduğu bilinciyle hareket eden Ontan, Modda adı altında global olma yolunda ilerliyor. Şirket, yeni ofis ve konut projeler

Kurulduğu 2006 yılından bu yana çalışmalarında profesyonellik ve mühendislik mimarisini ön planda tutan Ontan İnşaat, 2016'nın son çeyreği ve 2017'de İzmir'e 6 önemli proje kazandıracak. 2017 yılında 300 milyon TL'lik yatırım hedeflediklerini söyleyen Ontan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sait Tiğin Özmeydan, "2016'nın son çeyreğinde İzmir'de "Modda" markasıyla 2 tane lansmanımız olacak. 2017'de İzmir'de 4 tane proje gerçekleştireceğiz. Bunların 2 tanesi Çınarlı bölgesinde olacak. İzmir'deki planlarımızın içinde yaklaşık 170 bin metrekarelik bir 'ofis park' projesi de var" dedi. İzmir'e çok inandıklarını söyleyen Özmeydan sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'de inşaat gelişiyor, çünkü konsept projeler ciddi anlamda talep görmeye başladı. Daha da iyi yatırımlar geliyor. İzmir'e yatırım yapan kazanır bu bir gerçek" Ontan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi, Satış Pazarlama Direktörü Sait Tiğin Özmeydan İzmir'de yapacakları projeleri ve global bir marka olma yolundaki çalışmalarını anlattı. 

İzmir'de gelişen gayrimenkul sektörü ile ilgili düşünceleriniz ne? 2016 yılı sizin için nasıl geçti? 

İzmir'de gayrimenkul alanında ciddi bir gelişme var. Çok önemli projeler hayata geçiyor. Bu da bir sinerji yaratıyor. Biz Ontan İnşaat olarak bu gelişmeyi destekleyen bir yapıya sahibiz. İzmir'in gelişmesinden, gayrimenkul sektöründeki diğer oyuncuların da bizim gibi önemli projeler gerçekleştirmesinden memnun oluruz. Şu anda çok güzel şeyler yapılıyor. Daha da iyisi yapılsın ki İzmir topyekün gelişebilsin. 2015 senesi bizim açımızdan oldukça keyifli geçti. 2 tane çok önemli lansman yaptık. 1 projemizle de çok önemli bir ödülü almak nasip oldu. 2015'te yaptığımız işler 2016 yılı için bize cesaret verdi. Projelerimizi hızlı bir şekilde planlayan bir departmanımız var. Gece gündüz devam eden çalışmaların sonucunda 2016 yılı içinde çok güzel 2 tane projeyi İzmir'e armağan edeceğiz. Bir tanesinin lansmanı Eylül ayında, diğerinin ise Aralık sonu ya da 2017 Ocak ayında gerçekleşecek. 

Modda markasından bahsedebilir misiniz? 

"Modda" aslında bizim zaten sahip olduğumuz bir markaydı. Bundan sonra yapacağımız tüm gayrimenkul yatırımlarını bu marka altında toplamaya karar verdik. Biz sadece gayrimenkul üreten bir şirket değiliz, taahhütle inşaat yatırımları yapıyoruz. Enerji kolumuz da var. Yapı malzemeleri de üretiyoruz. Aslında bir grup şirketiyiz. Bundan sonra geliştireceğimiz bütün gayrimenkullerde Modda ismini kullanacağız. Modda İzmir'den çıkan bir marka, fakat çalışmalarımıza Türkiye'nin farklı illerinde ve yurtdışında da devam edeceğiz. 

BU İŞE KENDİMİZİ ADADIK 

Yeni projelerinizden bahseder misiniz? 

2016'da lansmanını gerçekleştireceğimiz projelerimizden bir tanesi İzmir'in yıldızı parlayan bölgesi Bayraklı'da. Ankara Caddesi üzerinde. Diğeri ise Çmarlı'da. Sahil tarafında denize sıfır bir lokasyonda. O bölge bizim için çok önemli. Çok önemli arsa alımları gerçekleştirdik, anlaşmalar yaptık. Kendimizi oraya adadığımızı söyleyebilirim. Kısa bir süre içinde o lokasyonda yaklaşık 200 bin metrekarelik bir inşaat yapacağız. 2016 yılı içerisindeki yapacağımız yatırım 200 milyonlara yaklaşıyor. 2017'de bu rakamı 300 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. 

Şu anda gündeminizde kaç proje var? 

2016'nın son çeyreğinde İzmir'de 2 tane lansmanımız olacak. 2017 senesinde İzmir'de 4 tane proje gerçekleştireceğiz. Bunların 2 tanesi bahsettiğimiz Çınarlı bölgesinde olacak. İzmir'deki planlarımızın içinde yaklaşık 170 bin metrekarelik bir "ofis park" projesi var. 1 tane İstanbul'da, 1 tane Almanya'da projemiz var. Yani toplamda 8 tane projemiz var. 

Dublin'deki projemiz 2017'ye yetişmeyebilir. 

MÜHENDİSLİKTE İDDİALIYIZ 

Sizi diğer firmalardan ayıran en önemli özelliğiniz nedir? 

Bizim genel itibariyle mütevazı bir yapımız vardır ama mütevazı olmadığımız bir konu var o da mühendislik. Teknik bir firmayız, teknik bir şirketiz. Gerçekten mühendislik anlamında binaların üretilebileceği en iyi performansı sergileyebiliyoruz. Metrekarelik kullanım anlamında neredeyse sıfıra yakın oranda kayıplarla üretebiliyoruz. Metrekare anlamında kulağa ilk geldiğinde çok küçük görünen daireleri çok ferah, çok geniş, çok büyük daireler haline getirebiliyoruz. Zaten kullandığımız bina teknolojileri bunları oldukça destekliyor. Teknik anlamda oldukça dolu bir şirketiz. Tüm projelerimizde yeşil binalar yapıyoruz. Kendi enerjisini kendisi üreten, hem doğaya hem de insanların bütçesine pozitif katkı sağlayacak projeler üzerinde çalışıyoruz. 

Bundan sonraki binalarımızın çoğunda da benzer özellikler yer alacak. Farklı mimariler, farklı çözümler gerçekleştireceğiz. Bize ait farklı çıkış noktaları var. İnsanlar bunun ilkini "Modda" projesinde görecek. Düne kadar sadece belli mevsimlerde kullanılan sonrasında tozlanan balkon alanlarını salonunuzun içerisine dahil ettik. 

İnsanlar isterlerse balkon olarak kullansınlar, istemezlerse salonun içerisindeki yemek odası olarak değerlendirsinler dedik. Farklılıktan kastettiğimiz bu. 

YENİ BİR TEMA 

"Ofis park" projesinden bahseder misiniz? İzmir'de bir ilk olacak öyle değil mi?

Evet İzmir'de olmayan bir konsept İnsanların rakamlara sahip olabileceği, çok ciddi teknik be teknolojik alt yapıya sahip bir ofis park üretmek istiyoruz. Bu projenin dünyada çok fazla örneği var. İzmir'in de böyle bir konsepte ihtiyacı var. Biz yurtdışını çok ziyaret ediyoruz. Seyahat ettiğimiz ülkelerde binaları gezmeye gidiyoruz. Hakikaten çok güzel, orjinal mimariye sahip binalar var. Biz istiyoruz ki, İzmir2de de böyle bir bina yapabilelim. İnsanlar gezmekten, görmekten zevk alsın. Bu projeye İzmir'e armağan edeceğimiz bir eser olarak bakıyoruz. 2017 içerisinde projemize başlayacağız. 

KENTTE İNŞAAT GELİŞİYOR 

İzmir'e yatırım yapmaya devam edecek misiniz? 

İzmir'in geleceği çok parlak. İstanbul'dan sonraki Türkiye'deki ikinci alternatif İzmir, başka şans yok. İzmir'in batıya doğru penceresini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü lojistik anlamda çok büyük şansı var. İzmir'de inşaat gelişiyor, çünkü konsept projeler ciddi anlamda talep görüyor. İzmir'e yatırım yapan kazanır bu bir gerçek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyarbakır'ın tarihi surlarında restorasyon başladı
  • 03.09.2020 10:41

Diyarbakır'ın tarihi surlarında restorasyon başladı

UNESCO tarafından 2015 yılında Dünya Kültür Miras listesine alınan, Diyarbakır'ı ...

Çimento ihracatındaki artış umut veriyor!
  • 08.07.2020 14:45

Çimento ihracatındaki artış umut veriyor!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin açıkladığı rakamlara göre, 6 aylık ihr ...

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor
  • 19.12.2016 08:51

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor

İzmir'de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. ...

Ontan İnşaat'tan İzmir'e 6 büyük proje!
  • 20.08.2016 09:47

Ontan İnşaat'tan İzmir'e 6 büyük proje!

İzmir'in geleceğinin parlak olduğu bilinciyle hareket eden Ontan, Modda adı altı ...

Myvia Yıldız Buca fiyat listesi
  • 17.02.2014 13:24

Myvia Yıldız Buca fiyat listesi

Buca Myvia Yıldız Evleri'nde fiyatlar 210 bin liradan başlıyor ...

İzmir My Via 414'te 175 bin liraya
  • 31.10.2013 08:33

İzmir My Via 414'te 175 bin liraya

Rezidans, ofis, otel ve AVM'den oluşan karma konseptli İzmir My Via 414 projesin ...