maritbet girişmaritbet
Okkalar İnşaat'tan yüzde 20 istihdam artışı hedefi

Okkalar İnşaat'tan yüzde 20 istihdam artışı hedefi

Üçü İstanbul’da biri Konya’da dört yeni projeyi hayata geçiren Okkalar İnşaat, üzde 20’lik istihdam artışı planlıyor.

İstanbul ve Konya başta olmak üzere, şehrin merkezinde ve yüksek yaşam standartlarında doğayla uyumlu projeleri hayata geçiren Okkalar İnşaat, 2017'de dört yeni projeyi daha inşa ediyor. Yeni projelerle beraber 2017'den oldukça umutlu olduklarını belirten Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “Türkiye genelinde yaklaşık 6,5 milyon yeni konut ihtiyacı bulunuyor. Bu nedenle inşaat sektörü bu yıl da ekonomideki lokomotif sektörlerden biri olmaya devam edecek. 15 Temmuz süreci sonrası devletimizin aldığı önlemler sektörü çok rahatlattı. Özellikle ev alacaklar için peşinatın yüzde 20'den yüzde 5'e çekilmesi ve Türkiye'de ilk kez 240 ay vadeli konut satışı yapılması sektöre canlılık kazandırdı. 2017 yılının ilk çeyreğinde, bu rahatlamanın etkilerini görüyoruz ve yeni yatırımlarımızı süratle sürdürüyoruz. 2017 yılında üçü İstanbul'da biri Konya'da olmak üzere dört yeni projeyi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

“Yüzde 20'lik istihdam artışı sağlayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın patronlara yönelik istihdam seferberliği çağrısını değerlendiren Mahmut Okka, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını çok yerinde buluyoruz. Ekonomi çarklarının işleyebilmesi için biz işverenlere büyük iş düşüyor. Elimizi taşın altına koymalı ve istihdamı artırmalıyız. Okkalar İnşaat olarak 2017 yılında yüzde 20'lik bir istihdam artışı sağlayacağız” dedi.

Sektör açısından geçtiğimiz yılı da değerlendiren Okka, “Konut satışları, 2016 yılının ilk yarısında 2015 yılına oranla artış gösterdi. Özellikle yabancıların yatırımlarında büyük oranda artış yaşandı. 2016 yılı hedeflerimiz öngörüldüğü şekilde ilerlerken, yaşanan 15 Temmuz süreci pek çok sektörü etkilediği gibi sektörümüzü de olumsuz etkiledi. Tüketiciler yatırım yapma konusunda tereddüt yaşadılar. Sonrasında kredilerin düşmesi ve firmaların kampanyalar düzenlemesine firmamız da sessiz kalmadı. Düzenlediğimiz kampanyalar ile yılın üçüncü çeyreğinde son yıllarda yaşadığımız en yüksek cirolara ulaştık” dedi. 

“Sektörün zorluklarını bilmeyen firmalar piyasadan kayboldu”

2016 yılının aynı zamanda hevesle inşaat sektörüne giren, ancak sektörün zorluklarını bilmeyen firmaların piyasadan kayboldukları bir yıl olduğunun da altını çizen Okka, “Bizim gibi köklü firmalar yeni yatırımlarına durmadan devam etti ve yepyeni projelerini satışa sundu. 2016 yılında taahhüt etmiş olduğumuz projeleri daha erken teslim etmenin gururunu yaşadık. 78 dairelik Kayra Park, 60 dairelik Tuana Park ve 260 dairelik Arma Park ve Arma Liva projelerimizi de sahiplerine teslim ettik. Aynı zamanda yeni proje çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ettik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mahmut Okka, 4 yeni projenin detaylarını açıkladı
  • 07.03.2017 12:39

Mahmut Okka, 4 yeni projenin detaylarını açıkladı

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, yeni projelerinin detaylarını a ...

Mahmut Okka Arma Business&Life'ı anlattı!
  • 08.06.2012 19:03

Mahmut Okka Arma Business&Life'ı anlattı!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, Kurtköy Arma Business&Life ve K ...

Okkalar İnşaat’tan, Çengelköy’de 2 yeni proje!
  • 01.09.2018 11:21

Okkalar İnşaat’tan, Çengelköy’de 2 yeni proje!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Okka, " 2019 yılında İstanbul Çengelköy’deki ...

Okkalar İnşaat Arma Menta'dan ev alana alışveriş çeki veriyor
  • 08.06.2018 16:23

Okkalar İnşaat Arma Menta'dan ev alana alışveriş çeki veriyor

Okkalar İnşaat, Temmuz ayı sonuna kadar “Arma Menta” projesinden daire satın ala ...

Okkalar, 2018'de 3 yeni kampanyanın startını verdi
  • 24.01.2018 13:50

Okkalar, 2018'de 3 yeni kampanyanın startını verdi

Okkalar İnşaat, İstanbul’un yükselen değeri Kartal’da inşasını başlattığı “Arma ...

Arma Menta, 7 ay erken teslim edilecek!
  • 04.12.2017 11:21

Arma Menta, 7 ay erken teslim edilecek!

Okkalar İnşaat’ın hayata geçirdiği Arma Menta projesi, 2018 yılının Aralık ayınd ...