maritbet girişmaritbet
Nurol GYO Seyrantepe’de 200 metrelik kule yapacak!

Nurol GYO Seyrantepe’de 200 metrelik kule yapacak!

Son dönemde politikasını gelişmiş bölgeler üzerine kurgulayan ve şehrin merkezi yerlerinde sorunu olmayan arsaları satın alıp yatırım yapan Nurol GYO bir yandan arazi geliştiriyor bir yandan da geliştirdiği araziler üzerinde proje çizimlerini hayata geçirmeye hazırlanıyor

Son dönemde politikasını gelişmiş bölgeler üzerine kurgulayan ve şehrin merkezi yerlerinde sorunu olmayan arsaları satın alıp yatırım yapan Nurol GYO bir yandan arazi geliştiriyor bir yandan da geliştirdiği araziler üzerinde proje çizimlerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirketin yeni büyüme politikasını ve hedeflerini konuşmak üzere Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Gelişme potansiyeli olan bölgelerin ilgi alanları içine girmediğini belirten Aykaç, "Son iki yılda büyük bir gelişim gösterdik. Mecidiyeköy'deki Nurol Tower, Basın Ekspres Yolu'ndaki medya Towers ve son olarak aldığımız Seyrantepe projesi bu büyümede önemli paya sahip" dedi.

Seyrantepe'de son imzalar atıldı

Şirketin bu yıl içinde devreye sokacağı 2 yeni proje bulunuyor. Bunlardan biri Hürriyet Medya Tower arsasına inşa edilecek olan karma proje bir diğeri ise Seyrantepe'de inşa edilecek olan rezidan ve ofis kulesi. Şirket Seyrantepe bölgesinde aldığı arsada 200 metrelik kule yapacak. Proje 9 bin 500 metrekarelik arsada yükselecek. Hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilecek kulenin satışına ise yakın zamanda başlanacak. Konu ile ilgili bilgi veren Aykaç, "Arsa şu anda buş duruyor. Ancak ruhsatını aldık. Projede ofis ve rezidans yapacağız. 200 metre yükseklikteki projenin inşaat alanı 107 bin 978 metrekare  olacak. Ağırlıkla ofis yapacağız" dedi. Mimari projesi Hakan Kıran tarafından çizilen projenin yüzde 54'ünün Nurol GYO'ya ait olduğunu anlatan Musa Aykaç, projeye yapacakları toplam yatırım bedelinin ise 105 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Toplam 600 milyon dolarlık yatırım

Şirketin bu yıl devreye sokacağı yatırımların toplam büyüklüğü ise 600 milyon dolara ulaşıyor. Yatırımları aralıksız sürdürdüklerini belirten Aykaç, 2015 yılına kadar ilk 5 GYO arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yeni arazi bakıyor

Şirketin gündemlerindeki bir diğer arsa ise Zeytinburnu Ambarlar'daki İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi'nin (NAKO) arsası olarak veriliyor. 232 nakliye ambarının bulunduğu arsayla ilgili görüşmeler sürüyor. Anlaşma sağlanırsa arsada geliştirilecek proje de hasılat paylaşımı modeliyle geliştirilecek. 128 bin metrekarelik arsada 340 bin metrekarelik inşaat alanı olacak. Bunun yanında gelişmiş bölgğelerde arazi arayışları da hızla sürüyor. 

Temmuz'da yıkımlar başlıyor

Şirketin kısa bir süre önce satın aldığı Hürriyet Medya Tower projesinde ise yıkımların yakın bir tarihte başlayacağı belirtiliyor. Musa Aykaç, yılsonuna kadar satışa başlayacaklarını, projede konut, ofis ve mağazaların yanı sıra, sağlık merkezi, otel ve temalı parkın da olacağını söyledi.

Metrekaresi 6 bin 500 dolar

Çağlayan'daki Nurol Towers projesinde ise temmeller atıldı. Projeye başlamadan önce yabancılardan toplu alım talepleri aldıklarını belirten Aykaç, buraya ev ve ofis karmasında proje yapacaklarını söyledi. Ev ve ofislerden oluşan 243 birim satışa çıktı. 70 ile 200 metrekare arasında ünitelere yer verilen projede ortalama metrekare fiyatı da 6 bin 500 dolar seviyesinde. Teslim tarihi 2014 olarak planlanıyor. Adliyeye yakın olması nedeniyle avukatlardan yoğun talep alınıyor. 

Hisse değeri artıyor

Hisse performanslarını da değerlendiren Aykaç, 2 yıl önce 23'ncü sıradaydık, bugün 13'ncü sıraya geldik. Hisse değerimiz de 6-7 kat arttı. Bu gidişle hedefimize ulaşacağız" dedi. Gayrimenkul piyasasının önemli oyuncularından biri olup dinamikleri değiştirmek istediklerini vurgulayan Aykaç, küçük yatırımcıların kendileri için önemli olduğunu, onlara da kazandırmak arzusu taşıdıklarını  söyledi.

Emine Açar/Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı değerlendiriyor!
  • 14.03.2013 15:11

Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı değerlendiriyor!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı emlaktasondakika.com mikro ...

Musa Aykaç Nurol GYO’nun politikasını anlatıyor!
  • 14.08.2012 15:46

Musa Aykaç Nurol GYO’nun politikasını anlatıyor!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve Nurol GYO ...

Nurol GYO, metrekare değil ferah yaşam alanları satıyor!
  • 02.05.2017 14:08

Nurol GYO, metrekare değil ferah yaşam alanları satıyor!

Nurol GYO, “Nurol Çözümleri” (N Çözümleri) başlığı altında yaşam alanlarında gel ...

Nurol GYO basınla bir araya geliyor!
  • 28.03.2017 09:39

Nurol GYO basınla bir araya geliyor!

Nurol GYO projelerindeki son gelişmeleri paylaşmak üzere 2 Mayıs'ta basınla bir ...

Nurol Tower basına tanıtılıyor
  • 12.04.2016 11:30

Nurol Tower basına tanıtılıyor

İstanbul’un kalbi Mecidiyeköy’de yükselen Nurol Tower, 3 Mayıs 2016 günü basına ...

Nurol GYO, MIPIM'de yatırımcılarla buluştu
  • 18.03.2016 13:51

Nurol GYO, MIPIM'de yatırımcılarla buluştu

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan MIPIM Uluslararası Gayrimenkul ...