maritbet girişmaritbet
Nivo İstanbul yüzde 38 prim yapacak

Nivo İstanbul yüzde 38 prim yapacak

Yatırım odaklı gayrimenkul projeleri geliştiren Cathay Group Basın Ekspres'teki Nivo İstanbul projesinin relansmanını gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan sermayeli yatırım şirketi Neba A.Ş. ortaklığında Nivo İstanbul projesine imza atan Cathay Group, Nivo İstanbul'la ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. 

Basın Ekspres'teki satış ofisinde gerçekleşen toplantıda konuşan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Özellikle son dönemde hükümetimiz tarafından sektörümüzü daha da canlandırmaya yönelik önemli adımlar atıldı. Cathay Group olarak sektörümüzü canlandırmaya yönelik bu tür teşviklerin devam edeceğini ümit ediyoruz. Ve alınan bu kararlar sayesinde gayrimenkul sektöründe son çeyrekte yeni bir ivme yakalanacağına inanıyoruz” dedi.  

25 yıllık tecrübenin ürünü

Tuğsuz, “Ülkemizin ekonomik istikrarına, geliştirdiğimiz projelerimizle bir nebze katkı sağlıyorsak, bu bizim için önemli bir başarı ve büyük mutluluk kaynağıdır. Nivo İstanbul 25 yıllık tecrübemizin olduğu kadar  her şeye rağmen ülkemizin yarınlarına, istikrarına duyduğumuz güvenin bir ürünüdür. Kentsel  dönüşümün merkezi haline gelen Basın Ekspres'te her metrekarenin değeri her geçen gün artıyor. Sadece yaşam merkezleriyle değil ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla her geçen gün değer kazanıyor. En büyük amacımız, burada yaşayan bir proje inşa etmek. Bölgeyi ihya eden, insanla ilişkisini yeniden kuran doğru tasarlanmış projemizle güzel İstanbul'a yeni bir değer üretiyoruz.  Kentsel dönüşümün en başarılı örneği olma iddiasındayız” şeklinde konuştu. 

30 danışmanlı proje

Kentsel   dönüşüm   projelerinin doğaları gereği, şehrin yapısına, insanların fiziksel, sosyal, ekonomik   gelecekleri   üzerine etki ettiğine dikkat çeken Tuğsuz, şunları ekledi; “Bu sorumlulukla ekonomistler, sosyologlar, mühendisler, mimarlar, planlama uzmanları ve peyzaj mimarları gibi farklı disiplinlerin temsilcilerinden 30'un üzerinde danışmanla birlikte çalıştık. Hem semt sakinlerine hem de mülk sahiplerine yepyeni ve konforlu bir yaşam sunacak, yatırımcılarımıza da aldıkları kararın doğruluğunu kanıtlayacağız.” 

2018'de teslim edilecek 

Nivo İstanbul projesinin hem yapım hem de satış olarak güçlü bir şekilde ilerlediğini belirten Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Kaba inşaatı yüzde 32 oranında tamamlanmış durumdayız. Projemizin arsa dahil toplam yatırım bütçesi 200 milyon dolar büyüklüğünde. Bugüne kadar tamamlanan yatırım ise yüzde 58 seviyesinde. İnşallah Aralık 2018'de projemizi bitirerek sahiplerine teslim edeceğiz. Nivo İstanbul'da toplam hasılatın 300 milyon doları bulacağını öngörüyoruz. Projenin doğruluğunu çok net bir şekilde gösteren çok ciddi bir taleple karşılaştık” dedi. 

Yüzde 38 prim yapacak

Yılmaz, “En baştaki sıcak lansman günlerinin ardından müthiş istikrarlı bir şekilde ayda ortalama 400-450 civarında kişiyi burada ağırladık ve çok güzel sonuçlar aldık. Toplamda ise 300 üniteye yakın satış gerçekleştirdik. Satışa ilk çıktığımızda 1+1 daireler 250 bin TL'den başlıyordu bugün bu fiyat 300 bin TL üzerinde. Projemiz, lansmanımızdan bu yana yani yaklaşık 5  ay gibi kısa bir sürede yüzde 12 oranında prim yaptı. Projemizin 18-20 aylık sürede yüzde 38 oranında prim yapacağına inanıyoruz'' şeklinde konuştu. 

Metro da geliyor

Nivo İstanbul'un  Basın Ekspres aksındaki en önemli kavşağın tam üzerinde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, yapımı devam eden metronun da projenin değerine değer katacağını belirtti. 

Yabancı yatırımcıyı da çekiyor

Basın Ekspres Bölgesi'nin İstanbul'da yatırım yapmak için en doğru adreslerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz, ''Burası büyük ve hızlı bir dönüşüm gerçekleştiği bir yer. Bu sebeple yabancı yatırımcıyı da güçlü bir şekilde çekiyor. 2016 yılı için, yurt çapında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle, yüzde 6-7 civarında yabancılara satış öngörmüştük. Yabancılara satış şu an yüzde 10 civarında, bu hedeflediğimizin üzerinde. 2017 yılından itibaren yabancılara satışın artmasını, 2017 yılında yüzde 15 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. 2018 yılında teslim süresinin yaklaşmasıyla bu oran yüzde 18-20 seviyesine ulaşacaktır'' dedi.

''Türkiye, bölgenin güçlü ve lider ülkesi''

Nivo İstanbul projesinin ortaklarından Neba A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Tarek Elkasabi ise ''Türkiye, bölgenin güçlü ve lider ülkesi. Her şeye rağmen Türkiye'nin ekonomik kurumları ve ekonomi yönetiminin güçlü ve sağlam olduğunu gördük. İstanbul, büyük bir süratle ilerleyen kentsel dönüşümle, yeni gayrimenkul yatırımlarıyla daha da güzelleşecek. Nivo İstanbul'u yatırımcılar için paha biçilmez bir proje olarak görüyoruz ve böyle bir projenin bir parçası olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz” dedi. 

6 blok 1418 üniteden oluşacak

42 dönümlük arazi üzerinde konumlandırılan Nivo İstanbul'da, 6 blok 1418 bağımsız ünite yer alacak. Toplam inşaat alanı 200 bin metre kareyi bulacak. 1 bloğu 'serviced apartments', 3 bloğu home-ofis ve 2 bloğu ise konut olacak. Semte açık, trafik ve yaya giriş çıkışına açık alışveriş caddesi yer alacak. 

Lokasyon avantajı

Proje, Basın Ekspres Yolu ve Güneşli E-5, TEM ve sahil yolunu birbirine bağlayan bir kavşak noktasında konumlanıyor ve Kuzey Marmara Otoyolu'na da kolayca bağlanma imkanı sunuyor. Teslim tarihiyle aynı yıl açılacak Fatih Metro İstasyonu'nun hemen yanı başında yer alan Nivo İstanbul; şehrin birçok çekim noktasının ve çok çeşitli ulaşım imkânlarının kesişim noktasında yer alıyor. Proje, kongre merkezleri ve fuar alanlarının yanı sıra Starcity, Mall Of İstanbul, Metroport gibi alışveriş merkezlerine, bölgedeki pek çok beş yıldızlı otele, Atatürk Havalimanı ve yapım çalışmaları devam eden 3'üncü Havalimanı'na çok yakın olması gibi avantajlara sahip.

LEED Gold sertifikası adayı

Çevreci anlayışla tasarlanan Nivo İstanbul, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen ve yeşil bina standartlarına uygun yapılara verilen Leed Gold sertifikası adayı. Avrupa'da oldukça yaygın olan, ülkemizde ise yeni yerleşmeye başlayan yeşil bina kurgusu, özellikle Türkiye'de konut yatırımı yapacak yabancıların ilgisini çekiyor. Üretim aşamasında doğaya zarar vermeyen, çevreci malzemeler kullanılan yeşil binalar, daha az enerji tüketiyor; hem tasarrufun hem de çevre korumanın önünü açıyor.

Basın Ekspres'in fabrikalarına 5 yıldızlı dönüşüm

Kentsel dönüşüm projesi olan Nivo İstanbul'un bulunduğu altı ayrı parselden oluşan arsada daha önce iki fabrika binası bulunuyordu. Artık faaliyet göstermeyen harabe halindeki fabrika binalarına ait yaklaşık 100 bin m²'lik alan, bulunduğu bölgede rahatsızlık oluşturuyordu ve güvensizdi. Cathay Group tarafından alınan proje arsasındaki fabrika binaları kentsel dönüşüm ekspertiz raporları sonrasında yıkıldı ve temizlendi. Nivo İstanbul tasarlanırken bölgenin ihtiyaçları ve geleceği detaylı bir şekilde çalışıldı ve yaşayan, semtle kaynaşan ve çevreyle pozitif etkileşimi olan bir yapı olması hedeflendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nivo İstanbul projesinin foto galerisi!
  • 25.07.2016 16:02

Nivo İstanbul projesinin foto galerisi!

Cathay Group projesi olan Nivo İstanbul 42 bin metrekarelik alanda yükseliyor. D ...

Atakule’nin kulesi ne zaman açılacak, son durum ne?
  • 20.05.2021 11:52

Atakule’nin kulesi ne zaman açılacak, son durum ne?

Atakule GYO, Ankara Atakule AVM'nin Kule kısmıyla ilgili faaliyet sürecine geçiş ...

Havaş, Qatar Airways Cargo ile iş birliğini 2025’e kadar yeniledi
  • 22.04.2021 16:43

Havaş, Qatar Airways Cargo ile iş birliğini 2025’e kadar yeniledi

Havaş, kargo ve antrepo hizmetlerinde destek verdiği Qatar Airways Cargo ile iş ...

İnegöl AVM'de LCW Modest mağazası açıldı
  • 10.03.2021 16:19

İnegöl AVM'de LCW Modest mağazası açıldı

Alışverişi sosyal yaşamın merkezine taşıyan İnegöl AVM, LCW Modest markasını bün ...

Doğtaş Mobilya'da temassız alışveriş dönemi başladı!
  • 12.12.2020 09:35

Doğtaş Mobilya'da temassız alışveriş dönemi başladı!

Doğtaş Mobilya, pandemi sürecinde yeni nesil teknolojilerle temassız alışveriş d ...

İstanbul Havalimanı'nda yüz okumalı alışveriş!
  • 18.10.2020 06:30

İstanbul Havalimanı'nda yüz okumalı alışveriş!

Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı, yüz okuma sistemiyle alışveriş ...